Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie

Potrafie sobie wszystko wmowic, tragedia!!!

Polecane posty

Gość czy ktos wie

sluchajcie, mam takie problem, mam zespol jelita drazliwego, z tym ze jest o wiele lepiej kiedy sie zrelaksuje, jestem czyms bardzo zajeta i nie mam czasu - wtedy jest super, normalnie, ale kiedy sie nudze i zaczne zastanawiac nad ta moja choroba to sie momentalnie zaczyna- wzdęcia albo gazy, burczenie w brzuchu, kiedy o tym pomysle zaraz boli mnie brzuch :( jak zaczne sie denerwowac ze jutro bede miec np. biegunke to bede ja miec....to jest niemozliwe, a najgorsze jest to ze ja juz nie umiem chyba przestac o tym myslec i tylko swoj stan pogarszam, zawsze boje sie ze po posilku bede miec gazy i wtedy mam :( a czasem jak sie niczym nie przejmuje to jest o wiele lepiej...jak sobie z tym poradzic? ?czy ktos przezywal cos podobnego? czy to mozliwe ze psychika ma taki wplywa na jelita???

ma:) ja tez sie tak przejmowalam tym!!!! i powiem Ci ze od momentu gdy dalam sobie spokoj objawy ustaly!!!nawet lekow na zespoł jelita drazliwego juz nie biore. Tzn wiadomo jak sie denerwuje to mam takie objawy ze musze do WC albo mam odruchy wymiotne,ale to juz z jakiegos powodu, nie z tego ze sie nakrecam i boje ze jak gdzies pojde czy pojade to bede musiala siedziec na kibelku czy cos:)Wiec to wszytsko wina psychiki i nastawienia!!! Pewnie teraz sie zapytasz jak sobie dalam z tym spokoj? Otóz posluchalam rady psychologa, ona jakos mi przepowiedziala ze nie ma sensu sie tym przejmowac i siebie nakrecac i ze to normalne ze z nerwow czlowiek tak reaguje itp. pomogl mi tez moj chlopak (bo w sumie wg mnie on tez to ma, chociaz nigdy nie byl u lekarza z tym i nie jest osoba ktora sie przejmuje, ale te jego czeste wizyty w kibelku szczegolnie po zjedzeniu wskazuja ze tez ma cos nie tak z perystatyka jelit:)

Jezeli nie bylas jeszcze u psychologa to idz, opowiedz jaki masz problem zapewne doradzi, moze nie pomoze ci po jednym spotkaniu ale po paru na pewno!!!!!!:)