Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisilyyyy

czemu teraz faceci ida na latwizne i wybieraja latwe dziewczyny?

Polecane posty

wg mnie skala recesji jest sztucznie napędzona przez jakieś indywidua światowej finansjery, typu Warrena Buffetta, które to osobniki przy okazji średniej recesji stwierdzili, że mozna zrobić głębsze czesanie leszczy i dodatkowo zarobić kilka miliardów... Przecież to nawet na logike jest niemożliwe, by banki sobie spokojnie funkcjonowały, a tu nagle w 3 miesiące połowa z nich pada, o ile nie właduje sie w nie jakiejs kosmicznej kasy...

akurat ten temat mnie nie podnieca,nawet w wykonaniu Waszego duetu:O

oferma :D też mam właśnie model MY 2006 ale ten koleś troche dziwny samochod sobie wybrał... to co robi na filmie, to raczej bardziej klasyczny drifting przypomina... on musiał sobie blokade centralnego dyferencjału chyba włączyć, zeby takie boku kręcic... ale tak czy inaczej do driftu znacznie lepsze jest RWD ze szperą

Gość ofe rma
"Przecież to nawet na logike jest niemożliwe, by banki sobie spokojnie funkcjonowały, a tu nagle w 3 miesiące połowa z nich pada, o ile nie właduje sie w nie jakiejs kosmicznej kasy..." jest możliwe. to jest skandalicznie złe zarządzanie ryzykiem. banki w portfelach miały masę kredytów bardzo niskiej jakości, sekurytyzowały te kredyty i sprzedawały w formie obligacji po czym udzielały kolejne kredyty bardzo niskiej jakości. w rezultacie w systemie bankowym była cała masa gówna nic nie wartego. i każda instytucja była w tym po uszy. jak rozpoczął się kryzys każda z nich ratowała sama siebie a nie było firm z zapasem gotówki które chciały by skorzystać z okazji na tanie zakupy. firmy po prostu chciały przetrwać więc egzekwowały swoje należności w celu spłaty istniejących zobowiązań. te które nie dały rady sobie w ten sposób zapewnić płynności miały kłopoty ze znalezieniem kogokolwiek kto chciałby im pożyczyć pieniądze i dlatego niektóre upadły. pamiętasz historię Royal Bank of Barrings? ten królewski bank położył w 2 lata, jeden facet Nick Leeson który spekulował tylko na 1 instrumencie i na 1 giełdzie. i doprowadził bank do upadłości. bank został sprzedany z 1 funta grupie ING.

Gość ofe rma
a teraz będzie o samochodach :D to jest GYMKHANA, takie zawody w omijaniu różnych przeszkód na czas. na początku filmu jest wyjaśnienie. no i właśnie koleś trenuje do tego.

prawiczek i kropka 1987 dokladnie, tutaj jest temat o seksie, a nie o ekonomii prawik a jak sie zapatrujesz na sex z niedziewica po ekonomi? :P:P:P

Gość ofe rma
w subaru?

:O ,może o seksie w samochodzie? oj sorki na tym Oferma sie nie zna:P

myslalem, że europejski system bankowy ma lepsze zabezpieczenia niż amerykanski, gdzie faktycznie taka sytuacja jest jak najbardziej mozliwa.... zreszta tak naprawde cały system finansowy USA to wg mnie jedna kreatywna księgowosc chocby wycena znaków i towarowych przy wycenie przedsiębiorstw... Ofermo - to jak na trening w omijaniu przeszkod, to stanowczo za długie slajdy robi na początku

chyba, że to tak sobie, dla efektu... jakie tam fury startują ofermo? 4 napędówki czy raczej RWD?

Gość ofe rma
ja nie mam pojęcia. dopiero dzisiaj dostałem ten filmik. spodobało mi się jak ten koleś omija słupek i tego faceta (ktoś pamięta jak się nazywa to jego jeździdełko?). może i nie jest to zajebiście trudne, ale widowiskowe jest nieźle :D

widowiskowe jest branie zakrętów bokiem, ale jesli chcesz je brać szybko, to nie jest to najlepszy sposob

i akurat takiego bączka to i ja umiem zrobić - tylko ręcznego mi troche szkoda... trudniejszy jest altonen, kórego wykonał w tej hali

Gość A TEN
TEMAT POWINIEN ZOSTAC ZAMKNIETY BO P...CIE BEZ SENSU

\"Kwiatek tyle razy Cie proszę bys darował sobie takie teksty a Ty swoje\" przeciez do Ciebie takie teksty pasują jak ulał ;)

"Ja generalnie nie unikam tych trudnych ale zdecydowanie preferuję nie tyle łatwe co raczej desperatki" Amant, to dobrze trafiłeś :D

"gigantyczne firmy (...) zarabiają gigantyczne pieniadze (...) to nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem i konkurencją. niestety komuna ostatecznie zwyciężyła i to paradoksalnie po rozpadzie związku radzieckiego" a co ty oferma za przeproszeniem p...lisz... jakiego wolnego rynku nie ma? jak mozesz transferowac mioniony przez granice to nie ma wolnego rynku finansowego? po prostu giganci rządzą i robią sobie co chcą. problemem pozostaje taka regulacja przepływów finansowych coby maluczkich nie wycyckać do cna w 5 minut :P

* miliony a nie mioniony :P i odpowiedz mi na pytanie: jaka jest przyczyna aprecjacji USD w stosunku do reszty walut skoro gospodarka USA w takim kiepskim stanie jest :P

chyba nie do konca kwiatek rozumiesz pojecie wolnego rynku... co to za roznica, czy dyktat narzuca panstwo czy kilka mega koncernów?

"chyba nie do konca kwiatek rozumiesz pojecie wolnego rynku... co to za roznica, czy dyktat narzuca panstwo czy kilka mega koncernów?" generalnie żadna ale co to ma do odpowiedzi na moje pytanie

nie mozesz Kwiatku transferować milionów za granice, bo zaraz Ci sie GIIF do dupska dobierze... to po pierwsze...