Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia20_1

jak przebiega założenie wziernika? ile czasu będę miała wziernik w sobie?

Polecane posty

Gość kasia20_1

jjak w temacie.trochę się obawiam i stresuję bo to 1 raz z wziernikiem.miałam badanie ale bez wziernika.

Gość wszystko znalezione
do nastepnej wizyty

Gość kasia20_1
co?

Gość wymaz
tylko weżmie wymaz takim patyczkiem delikatnie musnie i to wszystko ale fakt samo zakładanie wziernika jest nie przyjemne i wyciagani tez oczywiscie bez bolesne naprawde minutka moze dwie i juz

Gość wandusia
Nie wiem, po prostu ciach i już jest włożony, moze 5 sekund to wszystko trwa, a wyciaganie jeszcze krócej. Jak akurat jestem odpreżona, to tylko czuję, że ktos tam dotyka, ale nawet to nie jest nieprzyjemne. A jak jestem spieta, to tak, jakby zacisnąć usta, a druga osoba próbuje rozciągnąć. Tez nie boli, jest jedynie trochę niemiłe

Gość Blask Słonca
uczucie porównuję do wkładania do pochwy może głupio zabrzmi tępej szerokiej łyżki ;):D:D:Dhaha

Gość kasia20_1
jak go wkłada... :/

Całe badanie trwa góra minutę. Nie jest bolesne o ile jesteś rozluźniona.

ja zawsze na fotelu ginekologicznym jestem spieta, dlatego to badanie jest dla mnie malo przyjemne . ale nie jest bolesne . to trwa pare sekund, moze 1 minute. zalozy Ci plastikowy lub metalowy wziernik, zerknie okiem do srodka i patyczkiem pobierze sluz. i wyciagnie , szybciutkie badanie . naprawde nie masz czym sie stresowac

Gość kasia20_1
a jak on go wkłada ? bo to ma dziwny kształt.. jak to wyglada krtok po kroku? jak dobiera rozmiar?

Gość włodzimiera
Nie wiem, po co tak sie nad tym spuszczać. Tego w ogóle nie widac. Ciach wkłada i ani sięczłowiek nie spostrzeże. U mojego ginekologa fotel jest taki, że sie patrzy w sufit i nie widać z tej pozycji, co on tam wkłada. Wziernik to ja tylko na zdjeciu widziałam, w praktyce nigdy.

Gość gość
facet na pewno powinien się zonanizować 2-3 razy przed takim wziernikowaniem zeby nie miał wzwodu podczas wprowadzania wziernika, bo przy wzwiedzionym członku jest zamkniete wejście do pęcherza żeby nasienie się tam nie dostało i trudno wprowadzic cewnik do pęcherza. mi na oddziale przed pierwszym wziernikowanie pielegniarka nawet kazała to zrobić..- na szczęscie starsza ode mnie, więc się nie krepowałem zrobic tego w łazieńce, jak czekała na mnie....