Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaowe oczko w dupie

Jak zrobić łądne zdjęcie,takie,jak czasem robia supersprzedawcy

Polecane posty

na allegro. One czasem nie przypominaja nawet tego przedmiotu, takie sa ładne. Jak moge zrobić takie zdjęcie i jak je obrobić? w jakim programie?

upup

nikt z was nie wystawia przedniotow na allegro?

Gość elegancko ale bez przesady
też chciałabym to wiedzieć....

Gość SięNazywam
a co chcesz sfotografowc?

ciuchy

Gość SięNazywam
ciepłe światło, kontrastowe podłoże (inne iż kolor ciuchów). w PICASSA możesz sobie wyostrzyc jeszcze kolor.

Gość SięNazywam
ale w czym problem?????? światło,światło, światło!

Gość co do tych uogólnień
te ostatnie foty są tragiczne :D kiepsko wyciete tło i okropnie nałozony shadow, jesli to maja byc te super zdjęcia to az boję sie zobaczyc Twoje ;)

nie docinaj,bo ja jeszcze nie robiłam zdjęć,ale jak uważasz,że tamte sa tragiczne, to napisz jak zrobic ładne według ciebie zdjęcia.

Gość trzeba mieć aparat z manualem
dobrą lampę błyskową, namiot bezcieniowy i dwa lub trzy duże halogeny :)

przepraszam za złośliwość, taka juz paskudna jestem ;) ale tamte zdjęcia (głownie ten link ze skarpetkami itp.) są naprawdę nieciekawe, bardzo amatorsko wyciete i obrobione nie wiem co mogłabym Ci poradzić w kwestii samych zdjęć- nie zajmuję się fotografią tylko grafiką komputerową - jesli bedziesz miała w miare porządny aparat i dobrze ustawisz światło (najlepiej jakoś pod kątem, żeby uzyskać ciekawsze efekty niż tylko płaski obrazek - poobserwuj sobie naswietlając z róznych stron, to nie musi być jakieś profesjonalne naswietlenie, mozesz spróbować zwykłą lampką, ale przesłoń żarówke czymś jasnym półprzezroczystym, zebyś nie miała takich sztucznych refleksów) i jak juz bedziesz miec fotę to sciagnij darmowy program gimp http://www.gimp.org/windows/ albo wersję trialową photoshopa i poszukaj w necie tutoriali, jak wyciąć tło ze zdjęć - jesli chcesz takie jasne jak w tamtych linkach, pozniej poszukaj sobie jak nałozyć cień, ewentualnie jakies nakładanie się warst - to takie najprostsze rzeczy, z którymi sobie powinnaś bez problemu poradzić (jesli chodzi o usuwanie tła, to polecałabym metodę maskowania i kanały kolorów, ale jesli nie masz zadnego doświadczenia z tego typu grafiką to na poczatku próbuj narzędzi 'rózdzka' np. ;) jesli zrobisz foty na kontrastowym tle, to nie powinno być problemów z oddzieleniem ich od tla w ten sposób - przynajmniej na poziomie takiej jakości, jaką prezentują zdjęcia, które pokazałaś pozdrawiam i życze powodzenia ;)

dziękuję co do tych uogólnień :) poszukam w necie:)

pokażesz jakąś fotę jak juz zrobisz ? Jestem zwyczajnie ciekawa jak Ci wyjdzie. a po drugie - jakim sprzętem będziesz robić te foty ?

mam świetną lustrzankę,ale niestety to moj pierwszy kontakt z aparatem. Ściagnełam sobie ten program. Musze nauczyć sie obsługi :)