Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukiereczek nie za słodki

Kiedy mam zajść w ciążę? No kiedy?

Polecane posty

Gość cukiereczek nie za słodki

Mam 29 lat. Musze pracować. No muszę , wyjścia nie ma. W przyszłym roku chcemy z mężęm rozpocząć budowe domu, a ja chcę rozwinąć swoją firmę (mały interes, więc musze we wszystkim uczestniczyć). Studia skończyłam w wieku 24 lat, zdobyłam pracę, doświadczenie, jak miałam 26 wyszłam za mąż, usamodzielniliśmy się, zwiedziliśmy trochę swiata. Teraz pora na własne lokum, to też wiąże się z pieniędzmi. A gdzie w tym wszystkim dziecko??? I kiedy??? Jak mam pójść na macierzynski, przecież to w ogole niewykonalne! Przecież nie będę przewijała malucha na biurku! Z drugiej strony urodzę, zrezygnuje z karmienia i oddam dziecko pod opiekę obcej osobie??? Przeciez to bez sensu! Mój problem polega na tym, że za bardzo muszę "uczestniczyć" w swoim życiu! Chyba będę rodzić jak przejdę na emeryturę

Ja mam taki sam dylemat. tzn miałam.. Mam 22 lata i postanowiłam teraz postrać sie o dzidzie. Również boli mnie to że będe musiała zrezygnować z pracy na jakiś czas, też mam swoją działalnośc i wszystko idzie coraz lepiej... Kochana, będzie co ma być a dzieci to szczęście więc dlaczego my się bać?:)

Hmmmm.. wiem że ostatecznie wszystko jakoś się ułoży... Ale zawsze chciałam miec dla dziecka dużo czasu, a wychodzi na to, że jego kosztem będzie się odbywało wiele rzeczy. Nie mogę tego jakoś planować w czasie, bo 30 na karku i potem mogą byc problemy :( Nie pytajcie co robiłam wcześniej, bo inwestowałam w siebie: studia, doświadczenie etc. - wtedy też nie było na nie czasu

Gość Karolina M.
Ja tez mialam takie dylematy. Tez mialam 26 lat, gdy wyszlam za maz. Tez podrozowalismy... Na dziecko zdecydowalam sie po skonczeniu 28 lat. Urodzilam majac 29. Teraz w planach drugie...