Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenkaFajna17

dziewczyny dlaczego nie mam okresu?mam sie jzu martwic?

Polecane posty

Gość milenkaFajna17

no bo pije tabletki antykoncepcyjne..oczywiscie na tradzik noi moj lekarz ginekolog powiedzial mi ze jak skoncze pierwszy blister to mam nierobic 7-dniowej przerwy tylko jak dostane to odrazy w pierszym dniu cyklu mam zaczac pic te tabletki..no ale dzis juz 4 dzien a okresu ani widu ani slychu:(noi nie wiem czy mam sie juz martwic?bo skoro lekarz mowil zebym nie robila 7 dni przerwy tylko odrazu wypila jak okres dostane czyli to znaczy ze powinnam dotac gdzies tak w 2 albo 3 dniu:(boje sie ze tabletki przestana dzialac jak tyle czasu nie bede brac:(mam dzwonic do lekarza?:(

Gość tzn miałas wziąć
blister i następny zacząc gdy dostaniesz okres? Okresu po anty nie dostaje się zaraz po odstawieniu, ja czekam na okres 4 dni okolo. Nie martw się działaniem, jakby miały przestac działac po mniej niż 7 dniach to by nikt ich nie stosował

Gość milenkaFajna17
tak....tak mi lekarz powiedzial ze jak skoncze pic tabletki to mam czekac na okres i odrazu jak dostane wypic:(no ale 4 dzien i nie ma:(niemartwilabym sie jesli chodzilo by to o antykoncepcje...ale wkoncu lecze sie na tradzik:(i to bardzo wazne dla mnie:(

Gość tzn miałas wziąć
poczekaj do jutra a jak nie dostaniesz dzwon do gina

Gość milenkaFajna17
:(no i chyba zadzwonie:(

Gość asdfghjd
myślałam, z epije się płyny, a tabletki połyka :O

Gość nic nie rozumiem z tego
Matko boska, ale namieszałaś ! Co to za tabletki? Po pierwsze to tabletki się połyka, zażywa, stosuje, a nie pije ! Zasada jest taka, gdy bierzesz tabletki po raz pierwszy, to pierwszą tabletkę bierzesz w pierwszym dniu okresu, bierzesz je 21 dni, potem jest 7 dni przerwy, w trakcie której występuje krwawienie. Po 7 dniach, czyli ósmego dnia rozpoczyna się następne opakowanie, niezależnie od tego czy krwawienie ustało. Zresztą masz to w ulotce. Napisz raz jeszcze co powiedział ginekolog, bo ja zrozumiałam, że masz wziąć dwa opakowania pod rząd bez robienia przerwy? Albo ja czegoś nie rozumiem, albo całkiem pokręciłaś co powiedział lekarz. Tylko za pierwszym razem bierze się w pierwszy dzień okresu ! Potem masz zawsze 7 dni przerwy i ósmego dnia rozpoczynasz kolejne opakowanie i tak w kółko ! Krwawienie występuje zwykle 4-5 dnia przerwy, ale to nie jest reguła, może wystąpić też siódmego dnia, albo wcale. Ale nowe opakowanie rozpoczynasz zawsze po 7 dniach przerwy. Przeczytaj ulotkę !

Gość milenkaFajna17
dziewczyny...nic nie pomylilam slychalam uwaznie lekarza powiedzila mi wyraznie "nie rob 7-dniowej przerwy zawsze zaczynaj nowy blister pierwszego dnia cyklu"tak mi powiedzial:)wiec jak amm to rozumiec:(a jak nie wystapi krawienie to co?:(mam pic to?a sa to tabletki CYPREST i powtarzam ze nie biore ich ze wzgledu na antykoncepcje tylko na tradzik;]

Gość nic nie rozumiem z tego
Czyli masz nie robić 7 dniowej przerwy pomiędzy opakowaniami tylko wziąć dwa opakowania czyli 42 tabl. pod rząd ? Dokładnie tak powiedział? Wtedy w ogóle nie wystąpi krwawienie. Nie chce mi się w to wierzyć, zadzwoń do gina lepiej. Ja brałam te tabletki, ale normalnie, z 7 dniową przerwą pomiędzy opakowaniami.

Gość bierz tak jak pisze w ulotce
a czytałaś ją w ogóle? i przestań z tym "pije", tabletki się łyka do cholery, to wkurzające!

Gość milenkaFajna17
alescie sa powaleni;/nie czepiajcioe sie moich slow:(bo to najmniej wazne:(nie wiem ile razy mozna wam mowic..lekarz powiedzial ze kazdy blister mam zaczac brac w pierwszy dzien cyklu ale nie roboc 7dniowej przerwy!

Gość milenkaFajna17
laski piszcie cossss:(

Gość ana_katia
dziwi mnie to dlaczego w ogole lekarz przepisuje ci takie branie, nigdy o tym nie slyszalam, tabletki tak sa skonstruowane ze sie robi 7 dniowa przerwe, mozna jej nie robic gdy sie chce przesunac okres, ale to tylko 1 czy 2 pod rzad. a jak on ci kaze brac te leki 21 dni i potem jak dostaniesz okres (czyli srednio 3-4 dni po) to w czym ma to pomoc??? skoro tabletki sa tak zrobione ze dzialaja jeszcze przez te kolejne 7 dni, czy to na antykoncepcje, czy na co innego... ja bym na twoim miejscu spytala sie dlaczego tak?? bo wszedzie pisza ze niezdrowo wydluzac tak czas brania tabletek a po drugie to bym sie chyba zglosila do innego lekarza a po 3 sa inne sposoby na tradzik, powaznie, poczytaj sobie fora jak dziewczyny narzekaja ze po odstawieniu tabletek im baaardzo wypadaja wlosy, organizm sie rozregulowuje i potem jeszcze wieksze problemy z tradzikiem sa... tez to przeszlam jak sie bierze jest ok - potem problem wraca ze zdwojona sila