Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka1986

JAKIE LEKI KARMIĄCA MAMA PRZY WYSOKIEJ TEMP?

Polecane posty

Gość wiolka1986

Potrzebuje pomocy moge wziąć jakieśleki jak karmiępiersia, bo dostałam 39.1 temperaturę, a teraz nie mam jak skontaktować sięz lekarzem, POMOCY!!

Gość ojojojojojojo
nie powinnas brac leku na wlasną reke jedyne co cie ratuje to apap i nie duzo i radze zrobic tak nakarmic malucha wziasc apap i potem nie karmic przez min 2 i pol godz bo wtedy najwieksze stezenie leku wydalane jest z pokarmem.

do 38 można karmić (przechodzilam angine karmiac dziecko i lekarz na gorączkę kazal mi wziac pyralgin zdziwiłam sie ale wzięłąm nic sie nie stało a mleko ściagałam i przegotowywałam tak również kazal mi lekarz

Ja również brałam apap przy temp. 40 st , a lekarka powiedziała żę mogłam wziąć pyralginę. O przegotowywani pokarmu nic nie mówiła i zażartowała że jeśli kobieta nie jest zarażona wirusem hiv albo gruźlicą to może karmić mimo przechodzonej infekcji.

Gość wiolka1986
nie brałam żadnych leków bo się bałam, ale temperatura skoczyła mi wczoraj wieczorem do 39.1! Chyba będę musiała iść do lekarza, ale dziękuję dziewczyny za rady.

Gość a co palcem chcesz sobie
nie boj sie apap nie zaszkodzi. Napewn nie wolno ci brac aspiryny i pochodnych ale apap mozesz. Mozesz nawet antybiotyki tylko ze tak jak ktos pisal wiekszosc antybiotykow przenika do pokarmu czyli nie karmic w drugiej godz od zazycia bo jest najwieksze stezenie ale z drugiej strony lekarz przepisuje takie leki by dziecku nie szkodzic np ospamox itd. Idz do lekarza jesli to cos powazniejszego.

Gość Wiolka1986
dziewczyny obeszło się herbatka z sokiem malinowym, oraz mleko z miodem i kołderka, tak się wypociłam ze temperatura wróciła do normy 36.6 :-), a i małego mogę karmić bez obaw :-).

Gość paracetamol
czyli Apap.... możesz wziąść spokojnie.

Ja tak tylko dodam w kwestii tego przegotowywania pokarmu. Ja miałam zatrucie pokarmowe, gdy mój synek miał 3 miesiące. tez bałam się karmić, ale po telefonie do pediatry dowiedziałam się, że przy każdej infekcji czy zatruciu w pokarmie gromadzą się nie tylko złe bakterie i wirusy, ale również te dobre, które organizm wytwarza, aby zwalczyć infekcję. Także podobno przegotowywanie nie jest konieczne, bo dziecko dostaje z mlekiem wirus+gotowy lek i nie jest to niebezpieczne.