Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tam jeszcze nigdy

Co zrobić żeby podczas głodówki nie wypadały włosy?

Polecane posty

Tzn nie mam na myśli totalnej głodowki tylko ostrą dietę.Kiedyś taka stosowałam i wypadła mi połowa włosów,sporo schudłam,ale musiałam dać sobie spokój bo bym wyłysiała.Teraz chciałabym znów,ale już bez przykrych konsekwencji

Gość aaaaaaaaaaaaaaa......
:O :O :O :O :O zamiast sie glodzic to idz do dietetyka, i rusz doopsko, niech zgadne masz gora 14 lat?

Gość 3ws3
Wypadanie włosów to tylko jeden z objawów braku witamin, mikroelementów itp...chcesz żeby wypadły ci zęby? Chcesz być wrakiem człowieka?

Nie mam 14 lat,o 10 więcej :O:O Zreszta nie pytałam was o zdanie jak mam się odchudzać tylko co zrobić zeby włosy nie wypadały.Na urodzie jest wątek o cudotworczej głodówce i dziewczynom nic sie nie dzieje,mimo że nie jedza kompletnie nic,a ja jadłam tyle że mało.Więc ten tekst "zacznij jesć"jest całkiem nie na miejscu :D:D Radzę czytać ze zrozumieniem

mam dokladnie ten sam problem ;/ moje wlosy a wlasciwie to ich brak aaaaaaaaaaaa ;/

A jaką masz diete?

Gość klejem przykleic

Gość ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
No cóż... włosy wypadają Ci z od głupoty raczej, bo głodowanie to czysta durnota. Jak zmądrzejesz to przestaną.

Pytałas co zrobic, wiec nsapisalam zacznij jesc i uważam, że to jedyne co może ci pomóc, by nie wypadały ci włosy, nie zniszczyły paznokcie, by nie zatrzymał ci sie okres i mnostwo jeszcze innych powikłań. Nie powiedziałam tego w złosci, poprostu razi Twoja niewiedza o odchudzaniu....

A mnie razi to że nie czytasz ze zrozumieniem,przecież napisałam,że to było kiedyś,teraz jem normalnie,więc co to za tekst "Zacznij jeść".Poza tym dziwi mnie to że niektóre osoby głodują przez długi czas i wręcz dobrze im to wpływa na włosy,nie ma mowy o żadnym wypadaniu.Więc dlaczego u mniie jest inaczej?

Gość ahammd
Ostra dieta to dieta głodówkowa. To wyniszczanie organizmu. I nie ma metody pośredniej. Albo odchudzasz się racjonalnie, albo łysiejesz a skóra robi się suchym flakiem i tracisz mięśnie. Wybór należy do ciebie, biologii nie przeskoczysz.

Nie sądzę, żeby ktoś po głodówce nadle miał lepszy stan skóry, włosy łśniące....no chyba, że ktos stosuje głodówkę 1 dniową, np raz w miesiącu....wredy normalne, że nie bedą mu wypadać włosy. Jeżeli natomiast ktoś się glodzi długotrwale, to nie dostarcza do oganizmu witamin, makro i mikroelementów, a co za tym idzie ogranizm nie funkcjonuje normalnie... przestaw sie lepiej na racjonalną diete, gdzie równiez da sie schudnąc, bez takich problemów.

pij herbatki z bratka, pokrzywy, skrzypu. Nierz też jakąś multiwitamine. Włosy myj szmponem do włosów zniszczonych i wypadających.

No to poczytaj sobie na urodzie jak dziewczyny sie głodzą tygodniami i twierdzą że to zmienia ich życie.A co do racjonalnej diety to niestety nie stać mnie na owoce i warzywa co dzień,chude mieso,ryby itd

Gość chcieć i myśleć to móc
Jak się chce to można: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20012&w=78766376&a=78769516 Jak sobie porozwalasz organizm własną głupotą to będzie Cię to o wiele wiele drożej kosztowało...

Ale o co ci chodzi,przecież ja nie zamierzam się głodzić.Po ostatnich doświadczeniach boję sie jakkolwiek zmieniać sposób odżywiania,nie chce byc łysa,ale z drugiej strony żaden sposób na schudnięcie nie działa

a co na zdrowi się nie oszczędza dobrym jak wypadają to brakuje im pierwiastków a najszybciej to uzupełnić z skorupek od jajek tanie i skuteczne niż te kupne kture jeszcze nie jest skuteczne bo nie przyswajalne przez organizm nap witamina c to to wogule nie działa tylko szkodzi na wontrobe bo ta produkowana jest prawoskrętna a my potrzebujemy lewoskrętnej

Gość dssdddsdsa
ty panienko "ze zrozumieniem" może byś łbem ruszyła i się zapytała dziewczyn na tamtym wątku, co?? skoro one na głodówce były i im nic nie wypadło..... myslenie nie boli!!!

A skąd wiesz dziewczynko że nie pytałam?Otóż pytałam ze 3 razy,w końcu któraś odpowiedziala,że jej nie wypadają,wręcz przeciwnie,dzieki głodówce są w jeszcze lepszym stanie

Gość absolutnie nie
pij zaparzone drożdże, one mają bardzo dużó witamin z grupy B zagotowujesz w rondelku szklankę mleka i gdy wrze wrzucasz rozkruszone pół kostki drożdży, mieszasz pilnujesz by nie wykipiało, gdy się zagotują, zdejmujesz z kuchenki wypijasz ciepłe, zimne drożdzę są niesmaczne i robi się na nich paskudny kożuch kilka lat przed ślubem stosowałam bardzo restrykcyjną dietę by schudnąć do ślubu: codziennie jadłam jogurt, razową bułkę, piłam po szklance soku z marchwii i pomidorów( poprawiają koloryt cery, pomidory wpływają na jędrność skóry), brałam witaminy na włosy i paznokcie i do tego wieczorem piłam te drożdże, jadłam też gotowaną rybę z warzywami mimo że taką dietę prowadziłam przez prawie 4 miesiące to cera była ładna i włosy też

nie ma szans. mi po diecie 500 kcal wypadla polowa wlosow i chociaz teraz odzywiam sie naprawde zdrowo to cholery nie chca odrastac. rok po tej diecie scielam wlosy, ktory siegaly za posladki na krotko, do ucha. dupa, mialam krotki eprzez rok i nic. teraz uzywam oleju rycynowego i widze postepy a ile pudelek skrzypu wypilam to wiem tylko ja. ogolnie jak juz chcesz stosowac restrykcyjna diete to kup sobie skrzyp, 4 tabletki dziennie i cynk - 2 dziennie. do tego co bedziesz jadla wybieraj naprawde starannie. w aptece mozesz dostac szampon Polytar AE, smierdzi jak cholera ale jest dobry. wyrzucilambym wszelkie szampony i kupilam naturalne mydlo do mycia wlosow. ja tak robie a na koniec plucze wywarem z kory debu i orzecha wloskiego. przynajmniej dwa razy w tygodniu nakladam na wlosy te gluciki z siemienia lanianego. siemie do buzi a gluciki na glowe ;) poza tym rozumniej byloby zaczac cwiczyc i pojsc do dietetyka, zeby ci ulozyl zbilansowana diete.

Gość kalice
ja mialam taki sam problem, ostra dieta i wypadly mi praktycznie wszystkie wlosy a przy myciu wyjmowalam je garściami. jak juz zaczelam normalnie sie odzywiac to zeby mi nie wypadaly wiecej i zaczely odrastac lekarz mi polecil silice(tabletki) i naprawde pomaga ale nie odrazu są efekty wiec trzeba jakis czas to pobrac i dopiero. łykac tez jakies witaminy np najmocniejsze i najlepsze jakie znam to supradyn do picia, ktory tez bralam wtedy i naprawde bardzo mi to pomoglo

Gość fgergergae
bo na glodowce sie nic nie je i wtedy sioe oczyszcza organizm ale jesli cos dziabniesz to dupa i juz sie nie oczyszcza