Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karayde

co z urzadzen użytku domowego bierze najwiecej prądu?

Polecane posty

Gość karayde

czajnik na prąd? zmywarka pralka suszarka (2000 vat) światła? jakie swiatła? halogeny? czy żarówki 100 vat? bo zapłaciłam 580 za prad za dwa miesiacie..a mieszkamy tylko we dwojke z męzem?jestem w szoku, ze taki rachunek..? ile płacicie za prad? kurde normalnie wierzyc mi sie nie chce, ze tyle pradu zuzylismy..

Gość Katija*24
1) prąd podrożał 2) może ktoś się podłączył?

Gość WiemSwoje
może ktoś się podpina pod wasz prąd?

Gość mis kolargol
wiem ze żarówki a jeszcze 100 V , halogeny i czajnik pobiera sporo prądu , zmywarka, pralka, lodówka jesli sa z tych nowoczesnych az tyle prądu nie żżeraja :OI

to rzeczywiście dużo... wszystko to co napisałas sporo prądu żre ale wiadomo, że nie można sie bez tego obejść ;) Ja nie używam czajnika elektr. bo po prostu ni epasuje mi do stylu kuchni :D i już oszczędzam na pradzie... nie mam zmywarki bo samiec mi myje naczynia :P ale wszystko inne - normalnie bzykam się też przy zapalonym świetle :D :D ;) ale serio - sporo płacisz....

Gość domek.....
najwiece pradu biora urządzenia grzejące... teraz sie ochłodzilo, moze dogrzewacie sie jakims grzejnikiem elektrycznym?:o i nie zadne "vat" tylko wat a duze "V" tez sie nijak ma do tego o co Ci chodzilo🖐️

Czajnik to jest dopiero zżeracz!oczywiście praleczka też, ja nie uzywam zwykłych żarówek tylko świetlówek a za prąd koło 70zł płace za dwa miechy

Gość komputer wyłączasz
?

czajnik - prawie zawsze za duzo wody zmywarka - niegdy do pełna światła - nawet jak nikogo nie ma płacę i płaczę .......

Gość karayde
kiedy zmrok otula chodniki przed blokowiskiem na Zagórzynie wykręcam w domu wszystkie żarówki, ustawiam na dywanie w pokoju gęsiego staje na przedzie tej defilady wyciagając zza pazuchy stary flet mojego pradziadka i zaczynam grac marsz grany w czasie wojny secesyjnej przez zołniezy z Bitwy pod Gettysburgiem, tupiąc w miejscu defiladowym krokiem czuję się jak generał prowadzący swoja armię. Na koniec zgniatam nogą żarówki udajac, że karze moich zołnierzy za dezercję. Czuję sie wtedy jak bohater

mój rachunek za prąd nie przekroczył nigdy 80 zł..a ciagle chodza 2 komputery telewizor, światło sie pali..? Chyba twój sąsiad znalazł sponsora :)

Gość polompinka
u nie srednio 100 za prad, czajnki komputer tv swiatlo i piec dwufunkcyjny na gaz, ale tez prad ciagnie