Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iga2008

Wczesny Mikołaj

Polecane posty

Co sądzicie o podarowaniu prezentu mikołajowego dla dziecka już 20 pażdziernika? czy to jest na miejscu? wypada wyprzedzać okazję i odbierać dziecku magię mikołajkową?

Gość dziwna sprawa
A dlaczego tak? to tak jakbys na urodziny dala prezent tydzien wczesniej.

Moja mała ma obecnie prawie 11 miesięcy. już na wakacjach żona chrzesnego zapytała czy mogą małej kupić jeździk(chociaż była wtedy na to za mała) mówiąc przytym że byłoby to juz na mikołaja lub roczek i dodając,że w grudniu jest bardzo dużo wydatków z powodu prezentów świątecznych i mikołajkowych i woleliby naszej małej kupić wcześniej. powiedziałam,że nie wybnieraliśmy chrzesnego po to aby małej prezenty robił i odmówiłam. poczułam się też głupio bo nie chcę aby z powodu mijego dziecka mieli budżet obciążony chociaż są dość zamożni. sprawa umilkła aż w połowie pażdziernika mała dostaje ciuszki już na mikołaja. Teraz jest mała i jeszcze nie będzie się cieszyć z mikołaja ale za rok nie wyobrażam sobie mikołaja w pażdzierniku. pozatym to chyba nietakt z ich strony.

ja w zeszlym roku prezent na mikolaja dalam malej juz we wrzesniu, a potem w pazdzierniku i w listopadzie i jeszcze 3 w grudniu... bo tak naprawde to wtedy te prezenty byly dla mnie a nie dla niej! to ja sie cieszyląm ze jej kupuje bo ona to miala gdzieś... teraz dam jej 6 grudnia i opakuje w ladny papier bedzie miala radoche jak go bedzie zrywala :) moim zdaniem dla malego dziecka to bez roznicy kiedy dasz mu prezent

przecież można zachować się normalnie i kupić tego mikołaja wcześniej chociaż my tego od nich nie wymagamy a dziecku dać 6 grudnia. i obeszłoby się bez mówienia jaki to wydatek!

a pozatym to niby why oni nie kupili tego w pazdzierniku i nie schowali dali by w grudniu. co za problem?

Ojjj ja na wcześniejszego Mikołaja się nie pisze :D I szczerze nie rozumiem ich :D Mi też zdarza się kupować prezenty pod choinkę (mam duża rodzinę) 2-3 mieisące przed świętami.Ale nie wyprzedzam tradycji i prezent trafia do osoby w odpowiednim momencie.

Gość alicjaghkvln
dla mnie to głupota. mikołaj jest 6.12 i już!!!! a to że mówią,że wydatki w grudniu a co mnie to miałoby obchodzić- niech dają jak mogą a jak nie to nie -bo właśnie nikt tego nie wymaga. to bezczelność tak mówić. ludzie niektórzy to zachować się nie umieją!!!

Gość troche to dziwne jest
niech kupią w październiku a dadzą w grudniu , jakoś nie widzę problemu.

dokładnie nie widzę problemu zeby kupić wcześniej i schować i dać wtedy kiedy się powinno. ja też kupuję prezenty gwazdkowe juz od dawna, ale jakoś nie wpadłam na pomysł żeby je we wrześniu rozdawać. wiem że w grudniu ani czasu ani pieniędzy nie będzie więc staram się kupić wszystko jak najwcześniej. potem chowam i daję we właściwym momencie.