Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miszona

wypadanie włosów a farbowanie

Polecane posty

Przez ostatni tydzień stosowałam codziennie maseczke do skóry głowy Dermaglin. Zauważyłam że moje włosy są teraz w lepszej kondycji. Mam pytanie czy farbowanie włosów czarnymi farbami może powodować wypadanie? Bo właśnie sobie przypomniałam że po ostatnim farbowaniu wypadanie strasznie się nasiliło (wcześniej farbowałam brązami) Wczoraj zrobiłam sobie odrosty i boje się że stosowanie Dermaglinu pójdzie na marne ...

Myślę, że każde farbowanie powoduje osłabienie włosa. Ja miałam kiedyś piękne włosy, po farbowaniu (na czarno, brązowo, blond- oczywiście w odstępach kilkunastu miesięcy) musiałam je po prosty ściąć na krótko. Nie płaałam bo nowa fryzura mile mnie zaskoczyła, ale szkoda było. Teraz odrosły mi nowe, mam naturalny kolor, ale i tak wypadają:D Podobno przez to, że jestem w ciąży. Masakra. Gdzie nie spojrzeć mój włos. Dobrze, że mam grube włosy i pełno ich na mej głowie więc może do porodu nie wyłysieję:-)

Gość Siuup
Kolor farby nie ma nic tu do gadania tylko sam fakt że stosujesz farbę która sama w sobie niszczy włosy w wręcz pali je i przez to wypadanie włosów się nasila bo są osłabione. Ale nie koniecznie jest to jedyny powód wypadania włosów. Musisz porobić badania i ustalić faktyczną przyczynę wypadania włosów. https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Kolor farby jak najbardziej ma znaczenie,najgorszy jest blond