Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anittyyy

Ile jeszcze przytyje????

Polecane posty

Gość anittyyy

Jestem w 6 mscu ciąży -obecnie przytyłam tylko 4 kg... i zastanawiam się ile jeszcze jest możliwe przytyc w ciągu ost 3 mestru ciąży? Dziewczyny jak to było u Was? Bardzo zależy mi by przytyć jak najmniej- jem wszystko by maluszkowi niczego nie brakowało.. pełno warzyw i owoców tylko słodycze zostawiam raz na tydz w rosadnych ilościach:) dziekuje za rady:)

Gość mozesz jeszcze smialo przytyc
15 kg, bo po 5 kg na kazdy miesiac i bedzie to prawidlowo jesli przybieralabys wiecej niz 5 kg na miesiac nalezy to skonsultowac z lekarzem, bo nei jest to prawidlowe

Gość anityyyy
hymmm... zalezy mi by przytyc ogolnie nie wiecj niz 12 kg... juz przytyłam 4 kg... wiec jescze ok 8 góra bym chciała... tylko jak to zrobic;>? myslicie dziewczyny,ze to jest uwarunkowane genetycznie??? Tak bym chciała moja mama i babcia tyły po 9-10 kg:(

Gość nie wiem dokladnie ale wydaje
5 kg na miesiąc - chyba zwariowalas :P:P:P:P:P::P:P:P::P w zyciu sie z tym nie zgodze i zaden lekarz rowniez - normalnie tyje sie maks do 15 kg przez calą ciąże a nie przez ost 3 mc kazdy lekarz ci powie ze przy zdrowym odzywianiu wykluczając hormony powinnas przytyc 12 do 15 kg lub mniej. reszta to zasada jedzenia za dwoje slodycze chipsy czekoladki i inne gowna :D

Gość anityyyy
Hymmm tez tak sadze slodyczy jem mało.. jak os to z 4 czastki czekolady na tydz i jakis deser mleczny czekoladowy- tyle.. chipsów nie lubie... i nigdy nie lubiłam tak samo jak pizzy... jadam tylko razowy chleb... ehhh ... to już 6 msc wiec nie przejmuje sie tymi 4 kg...bo to i tak nie jakos duzo... ale nie chce juz wiecej przytyc- wiadomo dzidzia ok 3 kg...itd... to maks 12 kg..ale czy sie uda:>?

Gość vinyllly
5 kg na miesiac:>??? to ciaza trwa 9 mies, wie 9 * 5=45 kg:>:>:>:>:>?

Między 10-12kg to jest idealna ilość jaką należałoby przytyć w ciąży:) Nie powinno się mniej. Można więcej, ale to już zależy od naszych uwarunkować genetycznych, od tego jak się odżywiamy i od tego czy nasza ciąża nie jest zagrożona i nie musimy leżeć. U Ciebie widzę wspaniałe rokowania:) Masz zdrowe podejście do ciąży, jak również dobre geny:) PS: zdarzają się przypadki, że dziewczyny chudną w ciąży, ale to np.kiedy są bardzo otyłe (wtedy to nawet wskazane jest żeby nie przytyły więcej:) ).

Gość anityyyy
Ania i szybko zrzuciłas???? po ciazy??? po porodzie od razu ile spadlo???

A... no a u mnie było tak, że do 6 miesiąca przytyłam 1kg, a do końca ciąży w sumie 17kg:P Ale przyznaję się bez bicia, że nie oszczędzałam się jeśli chodzi o jedzenie i słodycze (bo uwielbiam:P ).

Gość anityyyy
Dziekuje jam :)... hymmm.. ja wazylam przed ciążą normalnie- 55 kg, obecnie 59...:)

znaczy sie ja-ania? jelsi ja to-jak wychodzilam ze spzitala mialam 6kg na plusie ,ale dwa tyg poniej wazylam o 1kg mniej niz przez zajsciem w ciaze,ale piersi ogormniaste.karmilam piersia i jadlam rosol,gotowane miesko,delikatna wedline,buraki,marchew.dziecku sie ulewalo i stad ta scisla dieta.

Gość nie wiem dokladnie ale wydaje
ja mam juz koniec 7 mc i przyylam 7 kg :D:D to tak mysle ze jeszcze z 5 utyje :D:D:D Po porodzie duzo sie gubi o ile woda sie zatrzymywala znam dziewczyny ktore z porodowki wychodzily i 10 kg lzejsze :D Jakies 5 kg mniej napewno bedzie ale i tak tego nie zobaczysz golym okiem a tylko na wadze :D Golym okiem bedzie widac jak juz ladnie brzuch spadnie :D

Gość mozesz jeszcze smialo przytyc
ona pyta o ostatnie 3 miesiace, a nie o cala ciaze a w ostatnich 3 miesiacach tyje sie najwiecej i chodzilo mi o to, ze MAKSYMALNIE moze przytyc jeszcze 15 kg, bo przybieranie na wadze wiecej niz 5 kg na miesiac jest niebezpieczne przeciez nie mowie, ze tyle MUSI przytyc, ale moze i to bedzie prawidlowo w poczatkowych miesiacach ciazy nawet do 5-go miesiaca mozna wcale nie przytyc, a nawet schudnac i nie ma w tym nic nieprawidlowego

Gość vinylly
Jak moja siorka w ciazy przytyla 30 kg.. rodzac wazyla 95 kg;/... jak wyszla ze szpitalan odrazu 20 kg mniej... nie poznalam jej- odrazu buzia zapadnieta tylko... brzuszek zostal... do dzis:( ja juz 5 mscy po porodzie... ciekawe czy sie wchlonie? jak to genetyczne to ja boje sie w ciaze zachodzic... 30 kg:/