Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

Lekarze nie wiedzą co mi jest

Polecane posty

Gość to moze byc wszystko
uwazaj na siebie

Gość Cymbałko
To JUŻ się musi przestać rozprzestrzeniać ! Nie zwlekaj po zastrzyku itd już powinnaś zauważyć poprawę - jeśli nie jutro jedź na pogotowie - SOR (szpitalny oddział ratunkowy) Czy widział TO dermatolog ?

tak, dermatolog widzial, bylam u niego raz, dal mi masci, poczym po dwóch dniach stopy mi tak spuchly ze nie moglam chodzic, wiec pojechalam jescze raz, dali mi zastrzyk i te tabletki iopuchlizna zniknela, wiec moge chodzic ormalnie, tylko bąble cały czas są :(

Gość Cymbałko
te bąble mają wysięk ?????

Gość Cymbałko
ok, a napisz czym to obkładasz !

Babeczka dala mi Natrium chloratum - to chyba daje sie do kroplowek, ale nie jestem pewna.

z tego co piszesz to najpredzej to wyglada na reakcje uczuleniowa... moze faktycznie buty, albo lakier do paznokci... czesto tak jest ze reakcja sie dosc dlugo utrzymuje, a na efekt dzialania sterydow tez trzeba troche poczekac...

Gość Cymbałko
no nie raczej bo Natrium chloratum to kroplówa w żyłę :o

Gość czytałeś
może zrobiłas taki numer jak słynna (sorry ale z braku pomyślunku) niedawno pani, która kupiła buty i chodziła w nich cały dzień nie wyjąwszy wcześniej saszetek z granulatem przeciw wilgoci - objawy miala podobne z tego co pamiętam z gazet

ale babka kazala mi tym okladac stopy... odnosnie tych saszetek to zaraz sprawdze :) ale nie wydaje mi sie :)

Gość Cymbałko
Trudno Ci cos doradzić :o Nie wiem czy masz gorączkę ale domyślam się że nie, więc typowy "atak" alergiczny - ale żeby to ustalić to albo testy trzeba zrobić albo przeczekać o ILE STAN SIĘ nie będzie pogarszał.A jeśli tak to wal na SOR.

a jak te bable wygladaja? takie zaczerwienione lekko wypykle placki?

Gość Cymbałko
Nooooo Zobacz zobacz !

lionne - tak, tak jak opisalas. najpierw na placach byly same male babelki zjakby woda, a teraz zrobily sie sametakie wypukle kropki, jedna na drugiej Ps. saszetek w butach nie bylo :):)

natrium chloratum to sol fizjlogiczna a sterydy maja to do siebie, ze powinny zadziałac natychmiastowo, dluzsze stosowanie paradoksalnie pogarsza stan zdrowia

hmmm, to nie wiem. lekarka kjazala mi brac je przez 9 dni, a potrem sie do niej zglosic, a jesli bedzie gorzej to przyjsc na poczatku przyszlego tygodnia

sprobuj oklady ze zwyklej sody kuchennej, jesli to pokrzywka powinno Ci przyniesc ulge, ale radzilabym nie czekac do poniedziałku, pokaz to wczesniej lekarzowi

Gość czytałeś
może wysypał się ten preparat do pochłaniania wilgoci? To jakieś porządne buty czy chińskie?

kurcze to faktycznie jak pokrzywka... domyslam sie ze na pogotowiu dostalas Dexaven, on zaczyla dobrze dzialac dopiero po 2, 3 dniach wiec jeszcze powinno sie cos poprawic; to nie jest tak ze sterydy dzialaja natychmiastowo! nawet podany dozylnie hydrokortyzon nie dziala natychmiastowo! obserwuj stopy, jak pojawi sie obrzek albo cos niepokojacego to smialo na pogotowie, a na razie daj lekom troche czasu zeby podzialaly

buty jakies podróbki, nie stac mnie na skórzane dobrej firmy :( to moze byc wszystko - przyznam że torche sie boje eksoerymentoweac na tych nogac, i tak juz biore tyle tabletek i okladow ;/

lionne, tez tak mysle, że trzeba troche czasu i od razu nie znieknie. i tak dobrze że opuchlizna zeszla, bo ledno chodzilam , a teraz moge sie juz normalnie poruszac :) zobaczre jak to będzie wyglądało juro, mam andzieję, że lepiej

Gość Cymabłko
Napisałam Ci - obserwuj - jeśli jutro nie będzie poprawy - sterydy tez trochę czasu potrzebują zgłoś się na SOR - do dermatologa ! Zabierz ze sobą to co dostałaś na leczenie.Powodzenia🌼

chyba tak zrobię, jak nie będzie poprawy, to jutro albo japóxniej w niedziele pojadę... Dziekuję za rady. uciekam zrobic oklad i spac. Mam andzieję, że chociaż troszkę pośpię, bo ostatnio tak pieklo, że pol nocy nie spalam :(

Gość Biznesmenell
Sepsa i nie widzę inaczej :D

Gość Biznesmenell
Psieplasiam pomyłeczkowałem się ;) To mutacja Sepsy z Boreliozą :D