suczi 0 Napisano Wrzesień 10, 2009 losos z pieca mmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ag_ 0 Napisano Wrzesień 10, 2009 tilapia suuuper.. miła odmiana od oklepanego mintaja i pangi.. no i dorsz - pycha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pauuulla24 0 Napisano Wrzesień 10, 2009 oooo,zapomnialam jeszcze o pstragu z grilla:) mniam mniam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 Najważniejsze, aby ryba nie była mrożona(nawet jak leży na lodzie to zamarznie) i nie była pstrągiem ze stawu chodowlanego ( co wylucza wszystkie sklepowe pstrągi ;). Drapieżniki czy to morskie czy słodkowodne mają mało ości ( oprócz szczupaka :/ ) Szczupak jest smaczny ale trzeba go przyrządzić nieklasycznie ( inaczej jest za suchy ). Cytryna do ryby jest dobra dla metroseksualistów ( jak wam ryba śmierdzi to znaczy, że złowiono ją w brudnym akwenie). Z ryb białych polecam ... wędzonego węgorza na ciepło . Im mniejszy tym lepiej, ale wymiar ochronny niestety ma :/ Jadłem kiedyś wędzonego węgorza jak palec... można by poemat napisać. No ale nie będę się rozwodził. Spróbujciek podgrzać wędzoną rybę w piekarniku ... :) ... miodzio. I jeszce raz ... MROŻONA RYBA JEST BE .... MROŻONA RYBA JEST FUJ... TO MROŻONA RYBA JEST TRUCIZNĄ ! A nie tak jak to francuziki mawiaja że bez wina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamil3049375 Napisano Wrzesień 10, 2009 Acha... ROZMROŻONA (w sklepie ) RYBA TEŻ JEST FUJ ... Najlepiej kupować bezpośrednio u producenta. Np. u mnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 Węgorz do ryb białych oczywiście nie należy ;) . Z tej grupy smaczna jest głowacica ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 no dobra... niech już będzie... biała smaczna to ... merlin ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 Jak kiedyś traficie na sieję to nie szczędźcie talarów. Oczywiście... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 NIEMROŻONĄ ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 Biała ryba dobra jest ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilek34634 Napisano Wrzesień 10, 2009 w czasach kryzysu :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość borys93 Napisano Grudzień 29, 2010 Nie spotkałem jeszcze opinii o bardzo smacznej i niesamowicie lubianej przeze mnie ryby a mianowicie Kergulenie (czasem używa się nazwy Kargulena - obie są poprawne) Kergulena jest luksusową rybą o mięsie pozbawionym czerwonego barwnika. Jej białe, delikatne mięso charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i nie posiada ości. Wśród konsumentów jest postrzegana jako delikates rybny. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), mięso posiada dużo soli mineralnych, witamin A, D i z grupy B oraz niską kaloryczność, co czyni je atrakcyjnym składnikiem naszych posiłków. POLECAM szczególnie smakoszom. :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glenwood 0 Napisano Grudzień 29, 2010 dla mnie Pstrag,ale koniecznie rzeczny.Pyszny !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grafica 0 Napisano Styczeń 31, 2011 To chyba zależy od indywidualnego gustu i smaku. Ja przepadam za łososiem, szczególnie wędzonym, ale znam osoby, które wolą bardziej np. pstrągi. Nie ma jakiejś reguły, każdy je to, co lubi i na co ma ochotę. Najważniejsze, żeby danie było dobrze przyrządzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Styczeń 31, 2011 SOLA I DORSZ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość obojetna Napisano Luty 1, 2011 a daj spokoj z panga syf jakich malo,poczytaj jak je hoduja obrzydzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Noltee Napisano Styczeń 23, 2013 no tak, zła i niesmaczna to Panga, to jasne... Przepyszna to faktycznie Kargulena (ale bardzo krótko smażona), Sola, Żabnica... Generalnie to im droższe tym lepsze (koniecznie morskie)... Równie istotna jest wiedza jak przygotować. Bo przecież od np. przesmażonej Karguleny, czy Miętusa, lepszy jest dobrze przygotowany Mintaj. Polecam też skosztowanie Karpia świeżo po wędzeniu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 26, 2013 Panga bardzo niezdrowa. Dobry dorsz to jest to! :) Sola ma trochę słabszy smak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mizashi Napisano Listopad 26, 2013 Achhh no i dobrze przyrządzony karpik milicki oczywiście :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 26, 2013 nototenia mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2013 Przestań spamować tym sg00wnolem!!! Co, taki szajs robicie, że pies z kulawą nogą nie kupuje i trzeba naiwnych na forach szukać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2013 najlepsze ryby sa lapane w morzu, nie hodowlane. chociaz w krajach ameryk zaczynaja juz wprowadzac zdrowe, ekologiczne hodowle. byle nie z azji oczywiscie, bo tam nie ma zadnych stosownych regulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2013 ja tylko dorsza jem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 Wędzony łosoś mm niebo w gębie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 3, 2014 wedzony losos z avocadem - orgazm kulinarny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 19, 2015 Też lubię łososia, tylko musi być świeży, najlepiej od nich http://delikatesyrybnekrewetka.pl/ Oni mają naprawdę dobrą ofertę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2015 najlepsze ryby, zdrowe i bez środków konserwujących, ekologiczne są na ryba24.pl. polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Grabul Napisano Listopad 29, 2015 Nie przepadam za rybami. Nie znoszę na przykład karpia i łososia, ale jadam dość regularnie pangę https://www.makro.pl/swiat-produktow/ryby-makro/ryby-slodkowodne/panga Uważam, że to dobra rybka, zwłaszcza jako jedna z niewielu nawet mi smakuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 1, 2016 najlepsze ryby są po prostu świeże, u mnie facet łowi ryby i często jemy pyszne, dopiero co złowione ryby, smak jest dużo lepszy, ma on porządne wędki marki spro http://www.expertfloat.pl/oferta?page=shop.browse&category_id=47 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jadzia_Konopka Napisano Luty 26, 2016 Dziewczyny, jeśli lubicie tak ryby to polecam koniecznie ę rybę w Warszawie lub Poznaniu <3 Mają takie i w panierce i bez, a do tego owocki morza jeśli gustujecie :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach