Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osaka19

ciążą

Polecane posty

Gość osaka19

Witam. Jestem zrozpaczona bo mam 19 lat i nie mam okresu. Kochałam się z chłopakiem w 28-29 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Nie mam już okresu 39 dzień, test robiłam 27 i nic nie wyszło( koło 14). Czy mogę być w ciąży jeśli miałam regularne okresy do tej pory??? Proszę o pomoc....

Gość Blask
zależy najlepiej powtórzyć test zawsze jest taka mozliwość ,że jesteś po prostu rozregulowana Pozdrawiam 🖐️

Gość Ankaaaa87
Zrozpaczona? Trzeba było się zabezpieczyć. Nie masz 10 lat żeby tego nie wiedzieć. A jeżeli tak się stanie że będziesz w ciąży to cóż będziesz sobie musiała poradzić.

Gość reniferek83
Niekoniecznie ciąza -test nie wychodzi.Ja mam bardzo regularne okresy a ostatnio nie miałam ponad 40 dni, dostałam dzięki tabletkom hormonalnym,które wywołują okres.Mam tez torbiel i lekarz powiedział,że to może być od tego.Nie martw się tylko idz do ginekologa i on sprawdzi na usg co się dzieje - na pewno przepisze tez tabletki na wywołanie okresu.Powodzenia i głowa do góry.

Gość osaka19
Ale też zapomniałam napisać, że robiłam test chyba 33 dnia i wyszedł też negatywny...

Hmm w 28-29 dniu cyklu zazwyczaj nie występuje owulacja, ale różnie bywa. A co do testów z apteki to czytałam już na tym forum wypowiedzi dziewczyn, którym testy wychodziły negatywnie a mimo to były w ciąży. Opóżnienia mogą być spowodowane wieloma rzeczami. Okres mógł się rozregulować, może to być wynikiem stresu, albo właśnie ciąży. Najlepiej w sumie zrobić test z krwi, jeśli chcesz się dowiedzieć już teraz. Lekarz może jeszcze ciąży nie wykryć, ale z wynikami beta warto pójść na konsultację.