Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona takim objawem

DZIWNA RZECZ po porodzie

Polecane posty

Kolor moczu - jak zawsze - słomkowy :D

Gość flower mother
no położnice czyli kobiety po porodzie jestem pielęgniarką i w czasie mojej edukacji udało mi sie trochę opanować wiedzy położniczo -ginekologicznej:)

Mame i ciocie rwie tam... He he :) Chyba troche za duzo lat minelo zeby rwalo:)

Hmm, no to ja jeszcze raz powtarzam. Do ginekologa :). Powiedz mu co i jak, w którym miejscu boli. W jaki sposób. Pamiętaj też, że poród to jednak ogromny wysiłek dla organizmu i 2 tygodnie po nim, mogą się dziać jeszcze różne rzeczy :). Ale zawsze lepiej to sprawdzić.

Gość flower mother
jak słomkowy to super:D a ap ropo nazw to zawsze mnie śmieszyło w nomenklaturze medycznej nazywanie kobiet które pierwszy raz rodziły --->pierwiastkami

Gość flower mother
ja bym raczej powiedziała że nie 2 tyg ale przez cały okres połogu trzeba na siebie uważać czyli 6-8 tyg.

Edyta ja jestem 10 lat po porodzie i nadal odczuwam dyskomfort w okolicy nacięcia- więc czasem tak jest, że blizna się odzywa nawet po latach.

Kobiety co Wy tu wypisujecie??????????????????????????????? Po latach ich blizna ciagnie... Nie no... rece opadaja...

Gość flower mother
a właśnie nie miałaś przypadkiem położnej środowiskowo rodzinnej na wizycie patronażowej???????ona powinna Ci udzielić wszystkich informacji nauczyć pielęgnować krocze itd

eh nie wiele sie dowiedzialam, Każda z Was ma inne zdanie. No cóż trudno :) poczekam do końca połogu i jak pójde na kontrole to zapytam, a może do tego czasu to minie, bo faktem jest, ze odczuwam to troszke delikatniej niz bezposrednio po porodzie :) moze calkiem sie to zminimalizuje. Mam jeszcze troszke czasu

Gość flower mother
a co do blizn jeżeli są one w czasie gojenia uelastyczniane i hartowane to chore mogą potem odczuwać dyskomfort

Autorka już napisała, że nie miała wizyty położnej. Ja myślę, że mimo wszystko nie ma co gadać o dbaniu o krocze, gdybać czy chodzi o nacinanie, rozejście się spojenia, czy jeszcze inne rzeczy. Trzeba iśc do lekarza i tyle. Już nie będe się powtarzała.

ZAZNACZE, ze jak byłam 6dni temu na sciąganiu szwów to powiedziano mi, że BARDZO ŁADNIE się zagoiło wszystko

Gość flower mother
poczekasz do końca połogu czyli co 6-8 tyg;> ja bym nie zwlekała diagnozować coś nie widząc tego to tak trochę nie bardzo

W sumie to normalne, że na forum uzyskujesz różne odpowiedzi. Niestety trudno otrzymać pomoc medyczną online. A ja nie wiem czy bym czekała aż do wizyty.

nie straszcie mnie :o pisząc, że nie zwlekałybyście wystraszyłyście mnie :( NIE MIAŁYŚCIE PO PORODZIE TAKIEGO UCZUCIA?

I temat od nowa :). Prawie każda napisała ci, że miała. Ale każda z innego powodu. Ja swój problem konsultowałam wcześniej niż po 6 tygodniach.

No, ale skoro KAŻDA miała to chyba jednak OK ??

Ja na pewno nie mam na celu straszyc Cie, bo i po co... To proste, jezeli cos dokucza, cos jest nietak to trzeba z tym isc do lekarza i sie nie meczyc, sprawdzic.

ale ja nie wiem czy coś jest nie tak? Pierwszy raz rodziłam. Pierwszy raz jestem po porodzie Nie wiem co sie powinno po nim odczuwać :(

Różne rzeczy można odczuwać i niektóre są ok, a niektóre nie. Każda coś tam odczuwała, ale nie dokładnie tak jak ty i większość z nas jednak się konsultowała z lekarzem.

Skoro coś cię martwi, to idziesz do lekarza. Nie na forum. Tutuaj możesz podpytać, zorientować się, ale mimo wszystko powinno się zakończyć na konsultacji medycznej. Tym bardziej, że pierwszy raz rodziłaś i nie wiesz co i jak. Ale podświadomie pewne rzeczy cie martwią.