Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potzrebujaca wsparcia

KOMORNIK!!!!!

Polecane posty

Gość pomocy.. asia
hej. mam problem muszę na pisać Podanie lub Wniosek do komornika o zatrzymanie na jakiś czas odsetek ze bym mogła coś wpłacić na kapitał.

Gość gość
Witam. Czy pracodawca moze zwolnic mnie z pracy bo mam komornika? Pracuje w saloniku prasowym i jedna z pan twierdzi ze tak ale inna znowu ze nie . nie jestem karana i nigdy nie bylam. wiec czy przez komornika moga mnie zwolnic??????

Gość gość
rolą komornika jest ściągniecie długu który jesteś winna komuś. Pracodawca nie powinien cie zwolnić no chyba że popełniłaś przestępstwo a pracodawca życzy sobie wniosek o niekaralności. Więcej szczegółów na temat operacji komorniczej, ściąganiu należności znajdziesz u komornika http://www.tarnow-komornik.pl/.

Gość gość
Komornik jedynie pobiera zadłużenie i licytuje. Ja miałam styczność z www.kancelariaultimatum.pl i udało się wynegocjować wszystko bez problemów. Najważniejsze to po prostu się nie uchylać od spłaty i uda się wszystko załatwić.

Gość kloszard_szybki
na forum prawnym i dla komorników znalazłem pytanie bez odpowiedzi , wiem, że wielu alimenciarzy jest w podobnej sytuacji, gdy wierzycielka odmawia umorzenia postępowania komorniczego od roku lub dwóch lat , komornik ma związane ręce i nie może NIC wg polskiego prawa i dłużnikowi blokuje wszystkie rachunki bankowe oraz wierzytelności , i co dalej , jak wyjść z tego obłędu ? przeczytajcie ten wpis abcdexxxx Witam, mam pytanie co robić w następującej sytuacji. Sprawa dotyczy egzekucji alimentów. Dłużnik płaci dobrowolnie, każdorazowo przed terminem płatności i w wysokości takiej jaka zostałą zasądzona. Czyli płaci dobrowolnie. Okoo 2 lata temu matka dziecka wszczęła postępowanie egzwekucyjne i sprawa wygląda tak przez cały czas. Na samym początku egzekucja prawdopodobnie była wszczęta zasadnie, ponieważ po uprawomocnieniu się wyroku w połowie miesiąca dłużnik zapłacił dopiero alimenty od kolejnego miesiąca, czyli pozostała niezapłacona część za pół miesiąca. Natomiast od tamtej pory wpłaty są pełne i terminowe bezpośrednio do na konto matki, a do komornika są przesyłane potwierdzenia dokonanych wpłat, Pytanie jak zatrzymać tą egzekucję? Jak doprowadzić do tego, aby dłużnik nie był obciążony kosztami egzekucji? Kiedy w ogóle w przypadku egzekucji alimentów komornik ustala koszty takiej egzekucji? Czy robi to na początku, czy robi to co miesiąc, czy zrobi to na końcu egzekucji, a jeśli na końcu, to kiedy ten koniec formalnie następuje, skoro jest to egzekucja świadczeń de facto przyszłych ? Moment ustalenia kosztów na znaczenie dla zaskarżenia, tylko żeby zaskarżyć, trzeba mieć co zaskarżyć … Będę wdzięczny za pomoc ze strony wszystkich chętnych do udzielenia odpowiedzi, w tej niby powszechnej, lecz chyba wcale nie prostej jak się okazuje sprawie

Gość ukjjjjjj
Dobre wrażenie na mnie zrobił na pierwszym spotkaniu prawnik z ECPU ( www.ecpu.pl). Będę korzystał z bankructwa transgranicznego dla mojej firmy i wygląda, że uda się cały temat zamknąć dość szybko, na pewno nie będę musiał czekać tyle ile trwa stwierdzanie upadłości w Polsce.

Gość gość
Pan Kaczmarzyk z Kluczborka to naprawdę skuteczny komornik a do tego sympatyczny. Nie sądziłam, że uda mu się odzyskać całą kwotę jaką był mi dłużny poprzedni pracodawca a jednak jemu się to udało. Jestem miło zaskoczona

Gość gość
Ja także korzystałam z usług kancelarii www.jkrukkomornik.pl. W niektórych sytuacjach mamy prawo wybrać komornika sądowego i ja właśnie skorzystałam z niego.

Gość gość
Warto też sie zgłosić po poradę do http://www.tarnow-komornik.pl/ , oni udzielają naprawde rzetelnej pomocy i wyczerpująco odpowiadają na wszelkie pytania. Mozna sie z nimi skontaktowac mailowo czy telefonicznie na początku :)

Gość gość
Ja musiałam skorzystać z pomocy komornika sądowego jakiś czas temu, tak więc, jeśli ktoś potrzebowałby porady w tej kwestii, to ja gorąco polecam www.walczkomornik.pl – bardzo profesjonalny!

Gość sarett
Ze spłatą kredytu we frankach u mnie się mocno wszystko zaczęło w pewnym momencie przeciągać aż ostatecznie przestałem wyrabiać i zamiast się cieszyć własnym mieszkaniem to zacząłem się bać że lada dzień zostanę bez dachu nad głowę. Stanęło na tym, że jednak dług spłacam i prawdopodobnie w perspektywie trzech lat spłacę. Pomogli to wszystko uspokoić prawnicy z Lexa- http://kancelarialexa.pl. Polecam ich, mają dobre rozwiązania dla frankowiczów którzy odczuli wahnięcie kursu najbardziej.

Gość gość
U mnie bardzo pomocnym specjalistą okazał się ten komornik, naprawdę wielki szacunek zarówno za podejście do mnie jak i do załatwienia sprawy. Nie dość, że nie zajęło mu to dużo czasu, to jeszcze zrobił to bardzo skutecznie http://komorniknowysacz.pl/ i nie za miliony monet

Gość gość
No dokladnie, można trafić jeszcze na komornika z prawdziwego zdarzenia. U nas okazał sie być taki ten specjalista, naprawdę bardzo pomocny człowiek bez którego nie wiem jakbym wyegzekwowala należności. To byla duża kwota i nie wiem jakbym sobie bez niej poradziła. Bardzo polecam www.komornikkartuzy.pl

Gość krzysztofwojt

Szczerze to nikt nie jest w stanie na to pytanie odpowiedziec. Ja natomiast wiec jedno .. im bardziej skomplikwana rzecz/usluge jestesmy w stanie wykonac - tym bedziemy miec mniejsza konkurencje zwiekszajac automatycznie nasze zyski. W kwestii zabezpieczenia sie przed oszutami czy tez wyludzaczami pieniedzy wcale nie jest tak latwo. Nie uchronia nas nawet specjalne zapisy w umowie .. bo takie jednostki sie ich zwyczajnie nie boja. Trzeba to uznac za norme i ewentualnie probowac odzyskac te pieniadze w jakis sposob. Duzo osob wykorzystuje biura windykacyjne .. moim zdaniem to blad. O wiele wieksza skutecznoscia moze sie popisac chociazby komornik warszawa wola - http://komornikzajac.pl dzialajacy bardzo duzo lat w tej branzy. Najlepiej jest wlasnie wybrac komornika z innego rejonu niz nasz .. wtedy mamy wszystkie pieniadze dla siebie i nie musimy sie nimi dzielic z innymi wierzycielami.

Gość M jak M

Dobrze kombinujesz Krzysiu.Polac Ci.

Gość tkkkk

a ja polecam https://komornik-kepno.eu  lub bezpośdenio www.izba-komornicza.pl