Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjahfkaj

ile powinnam dać sprzątaczce?

Polecane posty

Gość fjahfkaj

mam dosc duzy dom, a sama nie nadarzam z praca i dbaniem o dom, wiec zdecydowalismy sie na sprzataczke. Tylko nie mam pojecia ile taka moze wziasc, np za 2h?? I jak myślicie, czy raz na tydzień wystarczy czy moze wiecej?? Mam 2 łazienki, kuchnie, salon i 4 pokoje. I co zrobic gdyby cos mi ukradła? Czy moze zmienic troche charakter pracy, np wycieranie kurzy zamienic na prasowanie, zeby nie miała szansy niczego ukraść??

Gość fjahfkaj
up?

Gość no czemu nie
7 zl. za godzine - tak jest w moim miescie ale musi to byc zaufana osoba, z referencjami albo polecona przez kogos z dobrych znajomych :O

Gość malaaaaaaaaa
moja kolerzanka za sprzatanie raz w tygodniu...w sobote okolo 2-3h dostawala 50zl...ale to bylo 4 lata temu.

Gość malaaaaaaaaa
do no czemu nie nie wiem czy ktos przyjdzie sprzatac 2 h za 14zl :/ bo narobic sie musi....

Gość frertgr
7 zl za h? wg. mnie ciezko znalezc kogos uczciwego wsrod rumunow...

Gość fjahfkaj
7 zł?? to chyba jakis zart.mi samej było by zal tej kobiety i wstyd tyle dawac:O tez gdzies myslałam, ze za 2 h raz w tygodniu to gdzies 50zł, wiec w miesiacu wyszłoby 200 zł

Gość troche lipa raz w tygodniu
na 2 godziny przyjechac. To moze ewentualnie odkurzyc zdazy ;) Sama piszesz, ze masz duzy dom ;) Lepiej zeby przyjechala od razu na dluzej ;) Mysle, ze jakby pracowala u Ciebie 8h i jakbys jej za dniowke dala 100zl to by bylo ok :)

ewentualnie moglabys sie umawiac raz na 2 tygodnie. A w miedzyczasie moze Ty bys troche sprzatala. A ona tak gruntownie wtedy ;) Jezeli chcesz ograniczyc koszty ;) Od razy Ci mowie, ze nikt Ci czystosci nie utrzyma pracujac raz na tydzien po 2h ;)

Gość no czemu nie
dlaczego zart? Przychodzi kobieta na sobote powiedzmy, robi przez 8 godzin masz okna i podlogi umyte, kurze wytarte, ona ma ok. 60 zl. - uwazasz, ze malo?

Gość jak bedzie chciala ukrasc
to i zrobi to nawet jak nie bedzie miala do wycierania kurzu

60zl za 8h harowki to zdecydowanie za malo ;) 10zl byloby ok :) Ja dostaje 45zl dziennie za "pierdzenie w stolek" :P

100 mialo byc oczywiscie :P

Gość no czemu nie
Ja dostaje 45zl dziennie za \"pierdzenie w stolek\" OK, ale masz zaplacony ZUS :P policz sobie na spokojnie

Gość ghgj
no czemu nie -->a mozna wiedziec z jakiego mista jestes?

Mam placony ZUS. Wlasnie tym bardziej tej kobiecie nalezy sie wiecej, bo tego ZUSu nie ma placonego. Raczej wielkich obliczen nie trzeba do tego, by dac ludziom godziwa zaplate za harowke, a nie jalmuzne :O

Gość no czemu nie
a co to zmienia? miasto liczy sobie 100tys. mieszkancow :)

Czy moze zmienic troche charakter pracy, np wycieranie kurzy zamienic na prasowanie, zeby nie miała szansy niczego ukraść?? ten tekst mnie rozlozyl na lopatki ;)

Gość ghgj
U Ciebie w miescie moze 7 zł to sporo, ale w wiekszych miastach to nawet rumun nie przyjdzie Ci za tyle robic. Ja mieszkam w Warszawie i 3-4 lata temu na studiach sprzatałam facetowi mieszkanie, dawał mi 10 zł na reke. Mysle, że teraz w Warszawie biorą 15-20 zł. Sprzatanie to naprawde jest cięzka praca za która należą sie godziwe pieniądze.

Gość Pod w-wa 20zlh

Gość fjahfkaj
a mi kabel - moze cie rozsmieszyl bo nie wyjasniłam, ze mam specjalny jakby 'odrebny' pokoj, gdzie sa jakies scierki, srodki czystosci i tez deska do prasowania.