Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brenda27

Mój mąż podczas jedzenia nagle robi się blady

Polecane posty

i robi mu się słabo. Co to może być, czy ktoś ma takie problemy? Nie zawsze tak jest, tylko czasami i jakby w pewnych kresach. Przez jakiś czas jest spokój a potem znowu często. Nie może przez chwilę jeść, musi to przeczekać, żeby przeszło i dopiero kończy posiłek. Ma ktoś podobne dolegliwości?

Gość barbieeee
może twoje jedzenie tak mu smakuje?

Gość djf.d cnz c
może refluks żołądkowy? albo wrzody?

Ależ niektóre osoby są dowcipne, albo wydaje im się, że takie są. Dziękuję, tym osobom, które normalnie odpowiedziały, chociaż, chyba nie ma wiele osób z takim problemem.Mojemu mężowi się nie odbija i nie ma zgagi.Nie wiem co to może być, po prostu przez chwile nie potrafi jeść i jest blady, a nawet troche roztrzęsiony.Za chwilę to przechodzi i jest ok.

Gość będzie coś dalej
no to niech zwróci uwagę na serce - to nie żart mój tata tak ma boli go jak się za dużo naje /ostatnio bardzo mało je/ jak się zmęczy lub w okresie zimy jak jest bardzo zimno, zwłaszcza jak wychodzi na dwór lub jak z zimnego wchodzi w ciepłe

Mąż nie ma cieni pod oczami i nie narzeka na serce. Zazwyczaj dopada go to coś na samym początku jedzenia.Miał spokój chyba przez 2 lata z tym a teraz znowu wróciło.Ja się zastanawiam, czy to nie przypadkiem coś cukrzycowego, ale mam nadzieję, że się mylę.Oczywiście, że martwię się o męża, jego zdrowie jest dla mnie najważniejsze.

Gość ghjkl
Może ma przepuklinę ,Niech idzie do lekarza i domaga się skierowania na gastroskopię.Skoro to zdarza się tylko podczas jedzenia.

Gość nerwica się kłania

też mi sie wydaje, ze to może być związane z poziomem cukru we krwi. Żywność z wysokim indeksem Glikemicznym- węglowodany które ma dużo skrobi, cukru, glukozy itp. gwałtownie podwyższają poziom insuliny we krwi- wówczas przez około 2 godziny poziom ulega gwałtownym wahaniom- od spadku, który objawia się słabością, sennością itp. aż do wzrostu- potliwość, uczucie gorąca. Nie mniej objawy takie jak ma Twój mąż nie są normalne i mogą wiązać się ze stanem przedcukrzycowym, hiperglikemią itp. Idźcie z tym do lekarza i koniecznie zróbcie badania pod kontem cukru we krwi, poziomu glukozy itp. i na wszelki wypadek badanie żołądka- USG jamy brzusznej.

gastroskopia nie jest konieczna- musiałoby dojść do podrażnień błony śluzowej w wyniku częstych wymiotów, picia kawy palenia papierosów itp. To bardzo bolesny zabieg. Gdyby były jakieś zmiany w żołądku wykazałoby to USG.

Gość skila nie pisz
farmazonow ze gastroskopia jest bolesna:O mialam ja dwa razy moj ojciec wiele wiecej i nikt z nas by nie powiedzial akurat ze to jest bolesne:O owszem nieprzyjemne ale nie bolesne. potem ludzie sie panicznie boja na to isc od sluchania takich bzdur. to badanie jest bardzo dobre bo wykrywa to czego usg nie wykryje;/

Problem w tym, że nie zaciągnę męża nawet siłą do lekarza.Ma 37 lat i ostatnio u lekarza był bardzo dawno temu.Chciałabym, żeby chociaż zrobił sobie morfologię z krwi ale nie chce w ogóle o tym słyszeć.Mąż nie pali i nie pije kawy i nie ma żadnych innych objawów tylko te wspomniane.