Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Kazia

Do polskich patriotow

Polecane posty

Gość Pani Kazia

Przez ostatnie 19 lat Polską i Polakami bezlitośnie manipulowano, starając się nam wmówić fałsz jako prawdę i starano się wykształcić w nas niewolniczą uległość wobec tych co w stosunku do nas Polaków i w stosunku do naszej Ojczyzny mają jakieś swoje plany. Każdy z nas był zdezorientowany w tym temacie. Np. niemal wszyscy kiedyś wspieraliśmy Wałęsę, dopóki swoim prezydentowaniem nie wykazał nam po czyjej stoi stronie. Był czas, że Krzaklewski budził jakąś nadzieje, choć u mnie już nie. Z tą sama nieufnością potraktowałem braci Kaczyńskich, a tu niespodzianka, okazali się patriotami i choć mam do nich wiele zastrzeżeń, to nadal im ufam bardziej niż innym politykom. Chciałbym kilka słów poświecić teraz zasługom o. Rydzyka w szerzeniu świadomości i powtórnym budzeniu Polskości po okresie Jej letargu w PRLu i III RP. Spójrzmy na całość tego co dokonał o. Rydzyk. Dziś nasze zdania są w tej materii podzielone, ale zapewniam tych co to widzą w o. Rydzyku jedynie zło i pokrętność, że historia postawi go najwyżej z Polaków okresu III RP. To on swoim zaangażowaniem poruszył dużą część narodu i dał dwie bezcenne rzeczy: prawdę i nadzieję. Jest jak Kopernik, zatrzymał apatię i pogodzenie się na kolejne zniewolenie, a poruszył serca, umysły i ducha Polaków, choć nie wszystkich. Jednak proces się zaczął i żadna siła już go nie powstrzyma. Odtąd już lemingów i zaprogramowanych medialnie do niewolnictwa Polaków będzie stopniowo ubywać. Będzie ich coraz mniej. Przybywać będzie w gronie Polaków świadomych obywateli, patriotów, ludzi rozumiejących fałsz obecnej polityki i zdradę polskich interesów przez tych co sami się określają jako elita. Będzie nas przybywać. Będzie nas coraz więcej. Pomóżmy i my Polsce i wspierajmy proces szerzenia polskości i dojrzałej świadomości. Skróćmy czas niewoli i udręki, i beznadziei. Polska Niepodległa niech przestanie być jedynie naszym marzeniem. Niech stanie się faktem.