Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chlopak25

NIE IDE DO KOSCIOLA....

Polecane posty

Gość chlopak25

Rodzina idzie do kosciola, ja nie ide i w odpowiedzi dostaje zlosc straszna plus OJCIEC: to ja nie ide i jade do ksiedza porozmawiac ze nie chodzisz, konkretnie z toba wujek ksiadz porozmawia.

Gość chlopak25
zreszta wszystko jest w rodzinie podporzadkowane ojcu, matka nie pracuje bo ojciec tak powiedzial, nawet kupie komorki przez matke to byla wielka zgoda ojca i potem chwalenie sie ze jej kupil za 99 zloty komorke, ale jak to rzecz sluga swojego pana i wladce, ojciec zazdrosci kazdemu co ma wiecej, poniza biednych nie ze swojej winy, gada ze w wieku 8 lat to ja juz sam stanowilem za siebie, nie interesowal sie cale zycie moim zycie, nie dbal o edukacje, kazda niedzziela to tylko wyjscie do kosciola i teraz doszlo hipermarket, czasem wyjazd do rodziny,

Gość kjdshsdhg
malo kto ma normalnych fajnych starych, nie przejmuj sie tym ;) pozdrawiam

Gość chlopak25
prawie 25

Gość chlopak25
widzisz zostalem ubezwlasnowolniony psychicznie, boje sie cos podjac sam, ojciec powtarzal ze on to zarabia i by powinnismy sie wogole schowac, i powtarzal eby ja chociaz 1/5 zarobil i ze studia sa niepotrzebne, jezyki sa niepotrzene ich znajomosc, nawet nie wiesz jak ja czuje sie zniszczony, placze sobie wieczorem jak nikogo nie ma, bo zniszczono mi poczatek zycia i dar ycia mocny na lata

i dalej twój ojciec ma wpływ na twoje życie? współczuję... chyba czas się usamodzielnić...

Gość marus
A czemu nie chce Ci się dupy ruszyć do kościoła?Tak ciężko tą godzinkę wytrzymać.Na piwie z kumplami godzinami możesz siedzieć i pasuje.

Gość kjdshsdhg
ja tez nie mam najlepszych strarch i duzo przez nich wycierpialam ale jakos im wybaczylam i staram sie to robic na co dzien jak mnie czymś zdnerwują, bo wiem ze glupim ludziom mozna tylko wspolczuc a nie jeszcze zloscic sie na nich. staraj sie do tego podchodzic z wiekszym optymizmem. moze znajdź sobie jakas prace, zarob troche kasy i wyprowadz sie od rodzicow

Gość kjdshsdhg
musisz pokazac ze masz przyslowiowe jaja i w koncu usamodzielnic sie i uciec od starego, taka prawda

Gość Moje dzieci nie chodza
Nie zmuszam. do niczego nie zmuszam i nie rozumiem takich rodzicow!

Gość kjdshsdhg
ja tez nie rozumiem. tacy ludzie muszą miec bardzo duze problemy z psychiką, nalezy im tylko wspolczuc :(

Gość chlopak25
nie laze na piwa i sie nie rozpijam, jesli chodzi o to, zoztalem urobiony jak rzecz, wszystko ma byc jak ojciec, ma byc przewidywalne i kontrolowane, to czlowiek ktory nie uznaje innego zdanie tylko jego i na sile je wciska kazdemu, jak np na gosciach ktos mowi inaczej to piana pojawia mu sie na ustach i potem jak przegra dyskusje to w domu gada o tym i przekonuje do siebie cale tygdonie, i teraz badz mna i to sluchaj, cale zycie, niektorym na ta kaseta w glowie nagrana fajne rzeczy, ja nigdy na wakacjach nie bylem z rodzicami, ani nigdy mnie nie wypuszczono, a jak wyjechalem kiedys na 2 dni to zanim podjalem to decyzje to mi odradzano ciagle ale jednak wtedy wygralem i smialem sie w duchu, ojceic siedzi w domu jak nie pracuje i tylko lazi od pokoju do pokoju, jak sie nawer uczylem w szkole i potem w domu to ciagle wchodzil i przeszkadzal i mowi:aha uczysz sie i wciska nosa, jak juz potem cos znow powiem co sie nauczylem to mowi ze szkola to gowno, itd itp

Gość chlopak25
a wez mi powiedz co ja mam robic, co moge zrobic, naprawde czuje sie zaszcuty az mi jrst wstyd, w tym wieku widze ludzi silny i mocnych, a ja jestem zalatwiony,

chłopie ty masz 25 lat, jesteś dorosłym facetem. weź życie w swoje ręce i zrób coś ze sobą, znajdz prace, wyprowadz się itp. całe życie zamierzasz narzekać jak to ci tatuś zniszczył dziecinstwo??

Gość kjdshsdhg
wyprowadź sie z domu najwyzszy czas. a jak wciaz chcesz tam siedziec to zaakceptuj ojhca takiego jaki jest i nie denerwuj sie, szkoda zycia. z roznymi ludzmi trzeba bedzie miec w zyciu do czyenienia i trzeba jakos nauczyc sie sobie z tym radzic, nie dac sie wyprowadzic z rownowagi ani sprowadzic do ich poziomu

Gość kjdshsdhg
masz jakąś pracę??? musisz chyba miec. odkladaj kase na wyprowadzke i na wynajecie czegos.

Gość chlopak25
wyprowadzic sie i znalezc prace, zaczac studiowac ale teraz skad wziac sile do walki o swoje zycie ?

Gość chlopak25
ojciec jest psychiczny, tatusia to zawsze jest dobry

takich ludzi, jak ten tatusiek, to na odstrzał :O nie współczuję Tobie, bo jesteś młody, całe życie przed Tobą i możesz się spokojnie uwolnić od tego typa, ale współczuję cholernie Twojej matce - ona pewnie jest już tak przerobiona, że będzie na niego skazana do końca życia :O choć ja bym z takim człowiekiem nie wytrzymała jednego dnia :P

Gość chlopak25
masz racje

Gość kjdshsdhg
po co ci studia? idź do jakiejs pracy a nie na studia. na studia to juz za pozno, no chyba ze zaocznie. ale to sporo kosztuje :o najpierw idź do pracy, uzbieraj kase, wyprowadź sie, potem dopiero zacznij myslec o studiach

Gość kjdshsdhg
a sile music wziąc ze swojego wnetrza. kazdy ma w sobie tyle sily ale nawet sobie z tego sprawy nie zdaje. przede wszystkim nie uzalaj sie nad soba i nie mysl tylko jaki to jestes biedny tylko weź sie w garsc i pokaz, ze jestes silny

Gość ghjkl
masz jakąś dziewczynę? jeżeli nie masz to może zacznij o tym myśleć.Z ukochaną osobą łatwiej będzie Ci to znieść i łatwiej będzie się wyprowadzić i zamieszkać z nią razem.

Gość chlopak25
nie mam dziewczyne, bo ciagle ojciec jest w mojej glowie i nie chce zniszczyc komus zycia jak nie zmienie sie i nie bede jak ojciec taki glupi

Gość kjdshsdhg
nie mysl o tym tyle, uwolnij sie od tych swoich chorych mysli w koncu. polecam ksiazki o rozwoju duchowym. 🖐️

naprawdę, musisz znaleźć sobie jakąś pracę i wyprowadzić się, najlepiej do innego miasta - to jedyne, co można tu poradzić.