Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwiejaca 17nastka

siwienie w młodym wieku???????

Polecane posty

Gość siwiejaca 17nastka

znalazłam dziś na głowie kolejny siwy włos. w moim życiu to może z 6, 7 raz. Mam dopiero 17 lat i przyznam, że pierwsze siwe włosy (oczywiście pojedynczo) zaczęły się pojawiać u mnie już z 3 lata temu :O i tak co jakiś czas, raz w roku lub 2 razy znajduję u siebie siwy włos:O myślicie, że to oznacza, iż szybko zesiwieję? mogę coś zrobić aby to opóźnić, czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość siwiejaca 17nastka
up!

Gość siwiejaca 17nastka
up! nikt się nie wypowie?:(

Gość bulwaaaaaa
jesli chodzi o facetow to jest to dziedziczne takie rzeczy jak siwienie szybkie lub zakola w mlodym wieku i zapewne u kobiet jest to samo.nie znam sie na tym za bardzo;)

Gość siwiejaca 17nastka
dziękuję. mój ojciec ma 40 lat i jest szpakowaty... siwiał już odkąd pamiętam:O jesli chodzi o mnie to jestem podobna do niego pod względem fizycznym a jest ktoś kto miał tak jak ja i może mi powiedziec jaki jest stan jego włosów teraz??? ;)

Są kobiety, które siwieją bardzo wcześnie i może to oznaczać, że osiwiejesz bardzo szybko. Myślę jednak, że nie powinnaś tak bardzo się tym przejmować, ponieważ naprawdę jest wiele poważniejszych problemów. Wiem, że Jesteś młoda i dla Ciebie jest to trudne ale siwiznę łatwo ukryć farbując włoski. Jest tyle pięknych kolorów. Jeśli zdecydujesz się kiedyś na farbowanie polecam ziołowe farby, dobrze pokrywają siwe włoski nie niszcząc ich przy tym.Wydaje mi się, że opóźnić siwiznę mogłoby spożywanie kwasów tłuszczowych, których jest dużo w różnych pestkach, np.słonecznika oraz we wszystkich rodzajach orzechów.

Gość siwiejaca 17nastka
dziękuję. przedtem mnie to bardziej przerażało . teraz myślę, że jak faktycznie szybko osiwieję to będzie to okazja to zmienienia koloru włosów. obecnie miałabym ochotę zafarbować włosy, ale lubię też ich naturalny kolor. więc na pewno zafarbuję jeśli zacznę siwieć, lepiej oby nie;)

Gość siwiejący
ja mam 14 lat i mam już dużo siwych włosów i nie wiem co z nimi robić.Czy można prości o jakieś rady z góry dzięx

Gość do Siwiejącej 17-nastki
ja pierwszy siwy wlos zobaczylam na swojej glowie jak mialam 16 lat:) dzis mam 22 i sporadycznie odkrywam pojedyncza srebrna niteczke ale nic poza tym. jestem naturalna brunetka-pytalam mamy i mi powiedziala,ze ona miala podobnie,ale osiwiala "normalnie" tzn. kolo 40-ki wiec sie nie pr zejmuj. pozdro

Gość nerwiczka
aja mam 21 lat i jestem prawie cala siwa:(

Gość QuakeKielce
Mnie też to dotknęło- a jestem dopiero 17-letnim chłopakiem. Pytania do was: -czy szybko ziębniecie, macie często zimne ręce, stopy -dokucza wam apatia, ospałość, drażliwość -macie inne problemy z włosami typu wypadanie, suchość -macie suchą skórę na twarzy/inne problemy z cerą -śpicie dużo, a mimo to rano czujecie się równie zmęczeni/zmęczone -występują u was problemy z oddychaniem Jeśli tak, to macie to samo co ja. NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY. Jak najszybciej zgłoście się do endokrynologa, leczenie powoduje ustanie wszystkich objawów! ^^ Poizdrawiam

Gość QuakeKielce
Zapomniałem napisać o rzeczy najważniejszej- siwienie w młodym wieku jest oczywiście jednym z objawów niedoczynności tarczycy.

Gość ***mony***
ja pierdziele, to dlatego mam tyle siwych włosów, choć nawet nie mam 19 lat...:( Mam niedoczynność tarczycy. Wszystko wiedziałam, włosy wypadają mi strasznie, ale nie wiedziałam, ze z tego powodu również siwieją...:( No załamka... co mi jeszcze wykryją??:(

Gość marek789
mi strasznie wypadały włosy, więc zrobiłem sobie badania ale nic mi nie wykryło więc zaczęłem szukać czegoś co by mi pomogło testowałem wiele suplementów i nic,aż w końcu znalazłem Profolan http://wypadaniewlosow.milejdi.pl teraz już wiem,że wybrałem bardzo dobrze. Włosy stopniowo przestały wypadać a po jakimś miesiącu w miejscu utraconych zaczęły pojawiać się nowe;)

Gość gość
siwenie włosów, to może być kwestia genów, stresu albo jakiejś choroby. Ja mam 30 lat i tez już u mnie zaczęły się pojawiać siwe włosy. U mnie to akurat rodzinne wiec raczej nie mam się co martwić, ale wiadomo, ze dla kobiety to problem. Najpierw zaczęłam panikować, ale później kumpela poleciła mi naturalny odsiwiacz do włosów z tej firmy http://www.ever-green.com.pl/. Póki co jestem zadowolona, bo już widać efekty, a na pewno ten produkt nie niszczy tak włosów jak zwykłe farby.

Gość Czarek Czarny
Ogólnie nie ma co panikować. Zawsze włosy możesz przefarbować :) A na poważnie, to niektórzy już tak mają, że pigment w ich włosach w bardzo młodym wieku traci swoje własności i włosy tracą naturalny kolor. Ale nie ma tragedii przecież. Zobacz sobie na http://siwe-wlosy.pl i poczytaj parę artykułów to na pewno się trochę odstresujesz.

Gość Falalka
Nie ma magicznych metod na siwienie, kluczowa jest tutaj nie tylko genetyka ale i żywienie! W wielu przypadkach już zmiana trybu życia na zdrowszy pomoże nam w odwróceniu tego procesu. Skuteczne są również droższe suplementy, np. gray protect który uzupełnia niedobory składników odżywczych w organizmie, w większości to w właśnie one odpowiadają za przedwczesne, siwe kosmyki. Co prawda nie jest to najtańszy preparat, jednak wysoce skuteczny, poleciła mi go moja trychtolog.