Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jezzabella

Kanałowe leczenie ??

Polecane posty

Gość Jezzabella

Mam taki problem. Poszłam do dentysty popatrzył popatrzył i spytał czy w 1 mialam wyciagane nerwy powiedziałam że nie pamiętam ale chyba nie. Wiec Pan dentysta dał znieczulenie chyba z 7 razy mnie kul potem wyciągnoł plombe rozwiercil do samego mozgu na szczescie znieczulenie zadziałało. zwioł takie male patyczki niewiem co to bylo ale napewno nie igly wygladalo jak papierki na plastikowych koncowkach od igly wsadzil mi pare razy kilka takich popatrzyl i jak zapytalam co robi powiedzial ze sprawdza czy kanal jest posty patyczki byly we krwi potem wziol igielke bardzo cienka i wyciagajac ocwachal ja ?? " niewiem co to ma znaczyc" :) wziol jaki kawalek czegos namoczyl to w takim "zoltym czyms" i zaaplikowal mi to do zeba potem zalozyl fleczer i powiedzial ze jak przyjde w poniedzialek za tydzien to dokonczy te jedynke juz bez znieczulenia bo nie bedzie potrzebne. w nocy mnie tak bolalo ze nie moglam wytrzymac mialam wrazenie ze wszystko mam zdretwiale nawet dotkniecie jezykiem czy slina strasznie bolalo ale rano juz zapomnialam ze cos mi tam robil. Mam sie przygotowac na straszny bol ?? czy on mi te kanaly juz poodnerwial czy to dopiero przedemna.

hehehehe jeju jak to wyrwal ci nerwy i nie zamknal zeba??? dziwne .. najpierw sie trutke zaklada a potem nerwy wyciaga ... to jakis potwor brrrrrrrr

Gość Jezzabella
Własnie niewiem czy wyciagal czy nie dlatego pytam co mi tam robil. Ale jak by wyciagal to chyba nie wsadzal by mi tego czegos zoltego i by tak nie bolalo jak by nerwy byly wyciagniete chyba ze tak ma byc ?? POMOCY

Gość moon moon
Boziu, nie wiem co powiedziec... To jest tradycyjne, proste, typowe kanalowe leczenie. To zolte to taki antibiotyk, ktory w czasie pomiedzy dwoma wizytami bedzie dzialal i zabijal bakteria i wsaczal w siebie infekcje. Nie chce mi sie tlumaczyc wszystkiego, ale poewiem jedno: najgorsze masz za soba, zab juz jest niezywy, narwa nie ma. Przy nastepnej wizycie dentysta nawet nie musi ci dawac znieczulenia, ale prawdopodobnie da, tak dla bezpieczeninstwa. pozdrawiam

To czemu mnie ten zab tak bolal 2 dni ze po scianach chodzilam ?? Przeciez skoro nie mial by nerwa chyba samo lekarstwo tak by nie bolalo ?? czy tak ma byc.

Gość dlldldld
Wyjął ci juz nerwa, następnym razem nie powinno nic boleć. Wąchał, żeby sprawdzić czy nie ma zgorzeli, czyli stanu zapalnego przy korzeniu.