Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mazur08

jaką trzeba miec dziure zeby miec kanałowe??

Polecane posty

Gość mazur08

witam chciałem sie spytac was jaką trzeba miec dziure w zębie zeby miec leczenie kanałowe?. Ja mniejwiecej mam dziure na 1/3 zęba nie boli mnie ten ząb to 6. Pytam sie dlatego bo boje sie isc do dentysty na leczenie kanałowe. czekam na odpowiedzi

Gość ghjgjhgjh
to zależy od tego jak mocno jest zepsuty jeśli będziesz mieć kanałówkę to poproś o znieczulenie i bedzie wszytsko ok

Gość a moj byl zepsuty przy dziąsle
od gory i po bokach nic no i kanałówka

Gość dcxcx
Ja też miałam dużą dziurę w zębie, brakowało mniej więcej 1/4 zęba. Nie miałam leczenia kanałowego.

Gość mazur08
ja mam dziure akurat na samy srodku zęba a wiec?? bedzie kanałowe ?? w tej dziurce mozna dostrzec cos takiego brązowego jak np jem cos tym zębem to nic mnie nie boli no moze nie kiedy ale bardzo leciutko. a wiec> ? kanałowe?:(((??

Gość dcxcx
My nie jesteśmy dentystami, nie powiemy ci na 100%.

Gość mazur08
dcxcx a jak miałas ta dziure to bolał cię ząb?

Gość dcxcx
Nie, tylko jak zjadłam coś słodkiego. Im dłużej się czeka, tym większe prawdopodobieństwo leczenia kanałowego albo w ogóle wyrwania zęba.

Gość mazur08
kurcze cykam sie troche jutro jak pojde do szkoły to wszkole pojde CHYBA do dentystki jak nie wydygam sie.

Gość moon moon
dxcx: kto nie jest dentysta ten nie jest, he he. Sorry, a raczej studentem. Kanalowe robi sie gdy zab/nerw umiera, a to moze byz spowodowanie wieloma czynnikami: ubytek, ktory siega nerwa/miazgi, trauma (wybity, walniety zab), choroba dziasel, zagryzanie zebow w czasie spania, opilowanie zeba do koronki itd. Czasami ubytek lub poprzednia plomba byly tak blisko nerwa, ze dentysta jest pewny, ze bedzie kanalowe, a tu pikus, zab sie uchronil, czesto nie wiadomo czy bedzie to konalowe, nawet jak ma sie rentgen dopoki sie nie wywirci dziury. Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, pojdz do dentysty wczesniej niz pozniej. Ludzie, kanalowe nie boli!