Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oto dowód

Kościół katolicki jednak jest w Polsce dyskryminowany

Polecane posty

Gość oto dowód

Tusk krył fundację Pawlaka Za fundacje Rydzyka rząd wziął się natychmiast. Łamanie prawa przez PSL tolerował pół roku - wytyka "Puls Biznesu". Co wolno Waldemarowi Pawlakowi, to nie Tadeuszowi Rydzykowi. Taki wniosek - zdaniem gazety - płynie z reakcji rządu PO i PSL na tekst "Pulsu Biznesu" o naruszaniu prawa przez założone przez o. Rydzyka fundacje "Lux Veritatis" i "Nasza Przyszłość". Już dzień po opisaniu zarzutów interweniował minister sprawiedliwości, zapowiadając, że o zbadanie tej sprawy zwróci się do władz podatkowych. Tymczasem już w kwietniu br. "PB" pisał, iż dokładnie w ten sam sposób jak fundacje o. Rydzyka, działa i łamie prawo - pomagająca PSL w kampaniach wyborczych - Fundacja Rozwoju (FR), której szefuje Waldemar Pawlak. Wtedy jednak minister Ćwiąkalski nie zrobił nic. Dopiero, kiedy "PB" mu to przypomniał w ostatni piątek, zlecił zbadanie sprawy warszawskiej Prokuraturze Apelacyjnej - akcentuje gazeta. To pierwszy realny krok, jaki rząd PO - PSL zrobił, aby wyjaśnić aferę, w którą zamieszany jest wicepremier Pawlak. Naruszająca prawo fundacja PSL przez 6 lat zarobiła 22 mln zł. Podatku nie zapłaciła - twierdzi "PB" http://l.interia.pl/a9m w jakim my kraju żyjemy?

Gość Pan Jaweł
Niedawno pierwszy raz zetknąłem się z polskim przypadkiem dyskryminacji ze względu na wyznawany katolicyzm. Byłem dość mocno zaskoczony.

Gość a co się dziwisz
w Polskim Sejmie na święta płonie zydowska menora, katolicyzm to religia plebsu, elity w Polsce i świecie wyznaja judaizm Ciekawe co samata lisczka powiedziałaby na ten przypadek, ona tak idealizuje Tusa :)

rany, ludzie, róbcie sobie jeszcze większą wodę z mózgu :O tzn. należy pozwolić Rydzykowi łamać prawo, żeby nie dyskryminować kościoła?? dobra, jeśli Pawlak złamał prawo i nie było interwencji, to źle, ale co to ma w ogóle z kościołem wspólnego, ludzie :O

Gość kobieta całkiem przystojna
Kościół jest tak samo dyskryminowany co ludzie do niego nieprzynależący.

Gość no TO JA MOWIE
A PO CO W OGOLE WYMYSLONO RELIGIE? KAZDY POWINIEN ZYC W ZGODZIE Z WLASNYM SUMIENIEM

Gość oj anyżówka anyżówka
Rydzy za co tak obrywa? za co jest tak nienawidzony przez wpływowe media i polityków? No powiedz mi ZA CO :D jakby był rabinem i kopał dziury szukając źródeł geotermalnych to by był cud miód i super przediębiorczy mądry facet a że jest katolem to obrywa bo czarnych trzeba gnoić na każdym kroku i przedstawiac jako zacofanych

Gość kobieta całkiem przystojna
za egoizm, demagogię, machlojki, kłamstwa, za angażowanie się w politykę, zbyt głęboką.

pomarańczku - jakby ten Twój przedsiębiorczy Rydzyk był jeszcze do tego uczciwy, to by nie musiał obrywać. ale może czasem posłuchaj innych mediów, a nie tylko radia z ryjem i telewizji *r*am 🖐️