Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l............l

PROBLEM Z OKRESEM-PLAMIENIA PRZEDMIESIACZKOWE!!!

Polecane posty

Gość l............l

Mam 26 lat, okres zawsze byl regularny-28 dni i okres. Teraz jest 23 dzien, a ja od 2 dni czuje sie, jakbym miala okres (wielki brzuch, bol krzyzy, macicy)...ale go nie mam! Tylko plamienie takie lekko brazowe i tyle. Czxy ktos z was mial podobnie?? to juz kolejny (3 miesiac) kiedy tak mam. A wczesniejszy kres byl po 3 tygodniach.Wg.ginekologa (bo bylam) jest wszystko ok.

Gość l............l

kurcze, ja też tak mam od kilku dobrych miesięcy, ginekolog mówi że wszystko ok, ale ja jednak się martwię byłam u lekarza w lutym, robiłam cytologię wszystko wyszło cacy, jednak czasem te plamienia są mniej lub bardziej męczące....ostatnio było źle, co chwile wydawało mi sie że jednak dostałam okres, wkładałam tampona a za chwilę krwawienie ustępowało i fałszywy alarm, wkońcu dostałam i mało nie zemdlałam z bólu, nie wiem co jest grane zwłaszcza ze badanie wyszło ok no a cytologii nie robi się przecież przed upływem roku....myślę, że mogą to być jakieś zmiany hormonalne, zamierzam poczekać jakiś czas i pewnie pójdę do gina znowu około lutego i poproszę również oprócz normalnego badania o badanie na poziom hormonów

Gość l............l
no dokladnie!!!! Ja tez mialam jazdy okropne-w lato prawie zeszlabym z tego swiata, stracilam przytomnosc jak dostalam okres:( Niby wszystko oki, ale...:/ Ja ogolnie mam sprawdzany poziom hormonow-choruje na hashimoto, jest to choroba autoimmunologiczna i ostatnie badanie zsprzed 2 miesiecy wyszlo pozytywne.

co to jest za choroba, na czym polega? w sumie czytałam różne rzeczy na temat tego plamienia, niektórzy twierdzą że u niektórych kobiet to normalne, inni że to chodzi o prolaktyke, krótą fazę lutalną, że nie dojrzewa ciałko żólte i takie tam, że można mieć problemy z zajściem w ciążę....w sumie nie wiem juz sama co o tym sądzić, dodam że nie mialam tak od zawsze ale nigdy moje okresy nie były książkowe....powiedz mi czy używasz tamponów.....w sumie ja teraz na przemian z podpaskami, no ale bez przesady wątpię że to od tego

nie chcę Was wprowadzać w błąd ale gdzieś czytałam, że takie brązowawe plamienia mogą być związane z zaburzeniami hormonalnymi. ale pewna nie jestem, więc najlepiej zapytajcie lekarza, czy faktycznie tak może być. pozdrawiam i przepraszam, jeśli nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością :P

Gość l............l
Dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Co do stosowania tamponow-nie, nie stosuje. Jedynie podpaski. A jesli chodzi o Hashimoto-choroba z powodu zaburzen w funkcjonowaniu prawidlowym tarczycy.(Jestem spiaca, tyje, mam slabe wlosy, zdarzalo mi sie nie wstawacz braku sil, zataczam sie jjak sie za duzo zmecze,bladosc i suchosc skory, odczuwam zimno non stop-wszedzie, kazdej pory roku.No i ....wiem ze bedzie problem z zajsciem w ciaze.

Gość w goree hej

Gość w goree hej

Gość l............l

Gość ana_katia
eh, tez tak mam, od poczatku rok okrec co 21,22 lub 23 dni.. robiłam badnaia hormonów, usg, cytologię - wszystko jest w normie, a mam te plamienia przed okresem, raz jeden dzień, raz dwa - zalezy kiedy.. lekarz kaze brac tabletki anty, ale jak wzięłam jedno opakowanie w sierpniu to po 4 tabletkach dostała krwotoku i wylądowałam w szpitalu.. /a kiedyś juz nie raz brałam tabletki i nic mi nie było/, na kolejne sie nie zdecyduje juz... i dalej tak mam :( oczywiście bóle jak najbardziej baardzo duze.. tak wiec łącze się w bólu...

Gość boze jakbym czytala o sobie

Gość w goreeeeeee

Gość l............l
HEJ. Dzis czuje sie fatalnie-dostalam ten wlasciwy okres.Ale jest on b.skapy w porownaniu z poprzednimi w moim zyciu. W ogole bylam na 2 ketonalach forte i bolal mnie brzuch,czuje, jakby reozrywalo mi macice od srodka. O mdlosciach nie wspominam:( Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale w sierpniu, w dniu,kiedy dostalam okres stracilam przytomnosc, puls-30, mrowienie koncowek dloni,poty, okropny bol macicy.... Nie wiem ale od tego czasu jakos dziwnie sie czuje podczas okresu (1 i 2 dnia). Czy sa tu dziewczyny, ktore przezyly to samo?Ginekolog mowi (bylam u 2) ze TAM jest wszystko w porzadku....

Gość l............l

Gość l............l

Gość l............l

Gość l............l
Nie dfosc ,ze te problemy z okresem, to jeszcze wielki, wystajacy brzuch:/ nie moglam sie dopiac dzis rano:(

Gość l............l
podnosze !!! dziewczyny-odezwijcie sie!:)

Gość l............l

Gość l............l
Dzis niby jest 3 dzien okresu, zawsze 3 dnia czulam sioe dobrze, ale dzis-fatalnie znowu wzielam ketonal , rozrywalo dalej mi brzuch...odezwijcie sie dziewczyny!

kurcze może powinnaś sie jednak gruntownie przebadać, a może to ze stresu, miałas ostatnio cos stresującego? mi okres potrafi sie pochrzanic nawet z powodu kataru

Gość l............l
lady-ostAtnie 3 tygodnie to luz-mialam L4 i bylam w domu, bez nerwow itd, spokojnie... takze nie wiem co to jest.......

Gość l............l w gore

Gość l............l w gore czekamm

Gość milkatruskawkowa
Witam Was! ja równiueż mam takie plamienia przed miesiączką od kilku miesięcy nmieświadoma niczego poszłam na badania kontrolne(o kilka miesięcy za późno ale poszłąm) i tam moja pani ginekolog badała mnie i zrobiła mi usg dopochwowe czy jakos tak! okazało się ze mam na jajniku jakąs cyste dała mi lekarstwa po których pozbyłam sie jej ale bole i krwawienia yly straszne niestety plamienia jak na razie nie mineły!!!!!!!!

Gość l............l w gore czekamm
Boze moze do tego ginekologa watrto isc???? ale znowu???