Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem tego ja

jaka miseczka biustonosza jest mniejsza?A czy AA?

Polecane posty

Gość nie wiem tego ja
ja sie na dzisiaj zegnam bo zaspie do pracy heh-pewno cala noc staniki mi sie beda sniły

Gość nie wiem tego ja
dokladnie 32/70 ale tak fajowo zbiera biust do siebie-nie robi jajek sadzonych tylko ma spory rowek miedzy piersiami :D

Gość hhtp
tak, nadal upycham jest do miseczek bo to nie tak łatwo zwłaszcza że w moich miseczkach nie ma już miejsca :D Ja za stanik każdy dałam ok 50-60zł, na allegro nieraz można kupić je taniej, nieraz używane, by pomierzyć i pochodzić, sprawdzić czy nam pasują, poza tym na lobby też sprzedają staniki, używane bądź nowe(te które zostały źle dobrane) poza tym kupując w sklepach nawet internetowych możesz zawsze stanik odesłać naprawdę jak się chce można znaleźć coś taniej ale przede wszystkim to ma być dobry rozmiar...

Gość nie wiem tego ja
dzieki za pogadanke i porady

Gość hhtp
ja kiedyś też uważam, że staniki które mam nadają mojemu biustowi fajny kszałt i efekt dopóki nie pochodziłam trochę w moich nowych, całkowicie miękkich stanikach :) to jest dopiero efekt i to całkowicie stworzony przez moje piersi a nie gruby materiał czy gąbkę...

Gość nie wiem tego ja
http a mozesz zapodac jakiegokolwiek przykladowego linka? wiesz zebym miala wyobrazenie czego szukac ja juz jutro zagladne teraz naprawde uciekam

Gość podczytalam i zapytam
http jak to po tygodniu wszystko ci sie zapełniło? przeciez piersi nie rosna od noszenia stanika wiec jak to po tygodniu to jak to wygladalo jak zalozylas-byl nie dobry a po tyg ok?

Gość podczytalam i zapytam
jeszcze jedno-to co sie wygarnia spod pach to biust?????????

Gość kupujecie przez net
i co dobre sa????????????

Gość hhtp
cześć :) o jakiego linka Ci chodzi? dotyczącego czego? staników? czy czegoś innego? jeśli chodzi o to wygarnianie, to jeśli nosimy zły rozmiar stanika to nasze piersi nie sa odpowiednio przytrzymane i nie są w odpowiednich miseczkach, przykładowo zbyt mała miseczka powoduje że biust musi gdzies uciec, zbyt luźny obwód też powoduje uciekanie biustu... a gdzie ma uciec? może uciec właśnie pod pachy, w gorszych stadiach nawet na plecy!!! nosząc dobry stanik i lekko większe miseczki i wygarniając biust z miejsc gdzie go nie powinno być powoduje powracanie tej tkanki na właściwe miejsce więc tu nie chodzi o rośnięcie biustu ale o powracanie na właściwe miejsce własnie jak założyłam to w górnej części miseczki nic nie było, ale ponosiłam ten stanik i powracający na swoje miejsce biust spowodował w moim przypadku wypełnienie się delikatne piersi u góry co spowodowało że stanik już był w pełni wypełniony, teraz już nawet mój biust bułkuje powyżej stanika, miseczka już jest za mała

Gość hhtp
ja kupuję przez neta bo niestety stacjonarnych sklepach u mnie nie ma gdzie byłyby moje rozmiary, z tym czy są dobre to różnie bywa, zdarza się, że ktoś zamówi stanik i już pierwszy czy drugi będzie dobry, inne znajdą dobry stanik dopiero za 5-10 razem, inne dopiero za 20... co biust to inny stanik...czasem jest tak, że na dany biust pasuje tylko jeden fason i tylko jednej firmy... ja narazie próbuję z fiszbinami, pierwszy zamówiony stanik ma je delikatnie za wąskie jak dla mnie, ale zostawiłam go sobie bo lepszy taki niż chiński 75 czy 70 :P który tylko coraz bardziej rozpłaszcza mi mój biust

Gość kupujecie przez net
HTTP-JEJU TO ILE TY MASZ STANIKOW?

Gość hhtp
obecnie mam trzy staniki ale wszystkie trzy są do wymiany już bo w miesiąc z każdego wyrosłamn:P, tzn jak dostanę stanik w dobrym rozmiarze to je odsprzedam... ale czekam na kolejne trzy staniki (różnych firm i różne kroje by przetestować fiszbiny), ale po ich zmierzeniu jak będą złe to od razu je sprzedam (obawiam się, że znowu będą zbyt małe miseczki) i będę zamawiać dalej aż trafię na coś naprawdę odpowiedniego albo aż mi biust przestanie migrować :P ale ja to teraz fanatyczka staników jestem i mi nie jest żal kasy by zamawiać od razu kilka, bo można zamówić jeden pochodzić i zobaczyć jaki jest, jak dobry to zostawić, jak zły albo się wyrośnie odsprzedać (odesłać jak nie używany) i zamawiać kolejny jeden itd

Gość kupujecie przez net
jak mozna wyrosnac ze stanika? nie rozumiem podpielam sie pod temat bo tez mam maly biust i problem z doborem stanika http a moze jestes mlodziutka i ci piersi rosna jeszcze....

Gość hhtp
normalnie można "wyrosnąć"... czytałaś co pisałam o migracji? to własnie o to chodzi z tym wyrastaniem, że biust wraca wreszcie na swoje miejsce... miesiąc temu moje staniki były na mnie za duże w miseczce, hulał w nich wiatr, teraz górna część piersi się zapełniła,a do tego wogóle miseczki są już zbyt małe i muszę próbować większy rozmiar stanika nie, nie jestem młodziutka, piersi już dawno temu przestały mi rosnąć, dlatego szukając sposobu co zrobić ze swoim biustem trafiłam na lobby małobiuściastych, takich jak ja które doświadczyły migracji jest masa tam

a ja kiedys myslalam ze mam biust rozmiar 75 a :D teraz jak o tym mysle to smieje sie samaz siebie.. narazie zmienialam na 70 c ale i tak jest za maly.. szukam czegos odpowiedniego, ostatnio nawet z siostra bylam na zakupach(ma 13 lat), szukala stanika, ma maly biust, mowie jej ze napewno nie ma 70 a (tak jejwmawiala sprzedawczyni), powiedzialam ze jak hcce to inech wezmie ten 70 a i zapnie na najciasniejsza haftke, okazalo sie ze ze byl za maly :P w koncu kupila 70 b, ale tylko dlatego ze nie bylo dobrych rozmiarow.. zal, jak sie zapytalam pani w sklepie czy ma cos dla mnie tz. 65 d, to dala mi 70a i powiedziala , ze bedzie dobry :D :D wyszlam ze sklepu... :O

Gość hhtp
blondi1041 niestety tak jest w wielu sklepach, dlatego trzeba chodzić i mówić, że to wcale nie ten sam rozmiar i pytać się o właściwe rozmiary... tylko tak możemy zdziałać cokolwiek by się to zmieniło i sprzedawczynie nie wciskały nam rozmiarów które wcale nie są dla nas dzięki staraniom dziewczyn z lobby są już polskie firmy które wprowadziły obwody 60 i 65 i kilka rodzajów miseczek (a nie tylko od A do D), jedne są lepsze, inne gorsze ale trzeba próbować, ale w naszych sklepach nadal cięzko trafić takie rozmiary, ostatnio pytałam się w sklepie o mój rozmiar (a ten sklep sprzedaje produkty firmy która napewno ten rozmiar produkuje) to mi powiedzieli, że takich rozmiarów nie produkują :D

Gość kupujecie przez net
hmmm-ja jesli zmierzylabym stanik i hulalby w nim wiatr to bym stwierdizla ze on jest niedobry

Gość hhtp
bo często tak jest, że jest niedobry w moim staniku w całej miseczce nie hulał wiatr ale jedynie w górnej części co spowodowane jest tym, że moje piersi są niepełne u góry i wiele fasonów mi po prostu nie pasuje, bo hula wiatr i miseczka się marszczy ja zaryzykowałam, będąc nastawiona na migrację i udało się ale jeśli latami niszczymy nasz biust złymi stanikami i rozpłaszczamy go, to kupienie stanika całkowicie dobrego, takiego na styk nie jest dobrym pomysłem bo powracający biust nie będzie miał gdzie powrócić bo w miseczkach nie ma już miejsca, dobry stanik to taki gdzie w miseczkach jest dobrze jak całkowicie zbierzemy biust spod pach itd i wsadzimy go do miseczek

Gość kupujecie przez net
hmmm-ciekawe jakie problemy maja kobiety z duzym biustem

Gość hhtp
dokładnie takie same, u nich też występuje migracja i to nieraz o wiele większa bo przy małych biustach jest dość mało tkanki która się przemieszcza a przy większych możliwości przemieszczeń tkanki pod wpływem źle dobranego stanika są napewno większe... ale zawsze wszystko zalezy od tego jak źle dobrane staniki nosiłyśmy wcześniej a do tego napewno problem mają z odpowiednim podtrzymywaniem biustu za to my mamy z miseczkami które niekoniecznie są szyte na niewielkie biusty (już mierzyłam takie staniki które niby miały mój rozmiar a wygladały jak namiot zakrywajacy cały biust) za to biuściaste wolałyby mieć delikatne zwiewne staniki, a nieraz firmy podszywają je materiałem jakby nieraz te koronki miały nie wytrzymać pod biustem, co jest nieprawdę

Gość hhtp
ale żeby się o wszystkim dowiedzieć, jaki rozmiar, jak dobierać stanik zapraszam na lobby małobiuściastych na forum na gazeta.pl

Gość hhtp
u mnie migracja nastąpiła dość szybko, ale zdarza się, że dopiero po kilku miesiącach noszenia dobrego rozmiaru widać, że coś dobrego z biustem się dzieje

Gość kupujecie przez net
czyli zle dobrany biustonosz deformuje nasze piersi? ale jak sie zdejmie to sie nie odkształcaja?

Ja mam caly czas wrazenie, ze mam zle dobrany stanik Pod biustem mnie tak jakby cisnie.... kazdy ktory mam a same piersi...mam problem, bo nie chce uzywac \"miękkich stanikow\" bo moje sutki sa bardzo wrazliwe, i bardzo czesto \"stercza\" nawet gdy wiatr lekko zawieje :O .. a jest to w niektorych sytuacjach klopotliwe... wiec zawsze kupuje usztywniane, i zawsze ten usztywniajacy mi te sutki splaszcza :O ja juz nie wiem jaki powinnam nosic, zeby bylo dobrze... ;(

Gość kupujecie przez net
moje sutki sa jak wisnie :O tez ciagle stercza i tez musze nosib usztywniane/grube staniki

Gość kupujecie przez net
ale 60-65 to trzeba miec talie osy?

Gość kupujecie przez net
chcialabym zeby mi ktos profesjonalnie "cycnik"dobral

Gość kupujecie przez net
karygodne zachowanie a ile masz w biuscie?