Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszekNIEBIESKI

OPALANIE NA SOLARIUM A PIEPRZYKI

Polecane posty

Gość kwiatuszekNIEBIESKI

Proszę doradźcie mi. Mam ogromny problem. Jestem strasznie blada, mam bardzo jasną karnację i chciałabym bardzo opalić się na Święta Bożego Narodzenia. Chciałabym nareszcie poczuć się taka piękna:-(. Strasznie mi przeszkadza ta bladość. Ale niestety mam bardzo dużo pieprzyków na całym ciele, najwięcej na plecach. Są różne, nmniejsze i większe, niektóre trochę odstają. Czy to oznacza, że powinnam nie iść do tego solarium? Aby uzyskać efekt powinnam teraz już zacząć chodzić i przez jakiś miesiąc, z odstępami około 3 dni regularnie na jakieś 5 minut. Co zrobić??

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
Bardzo boję się raka skóry:-(

\"hciałabym nareszcie poczuć się taka piękna\" :D:D:D p.s. ja bym uważała na te pieprzyki :o

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
To naprawde jest duży problem, bo nawet w pracy, wszędzie mówią mi, czemu jestem taka blada i czy dobrze się czuję. Co zrobię, ze jestem blondynką i mam strasznie jasną karnację.:-(:-(

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
Czyli byś sobie odpuściła to solarium?

albo posmaruj każdy pieprzyk kremem z duuużym filtrem albo odpuść zwłaszcza, ze masz bardzo jasną karnację

Gość wersi
ja wiem jedynie tyle, że nie wolno opalać takich czerwonych znamionek, ale o pieprzykach nic nie słyszałam

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
Czy taki filtr 20 wystarczy?

wystarczy 20, ale podobno trzeba takie wieksze pieprzyki i wypukle zakrywac jakims plasterkiem..tylko ze wtedy ci zostana biale plamki.. tak tez zle, a probowalas samoopalacza? albo balsamu brazujacego? polecam dove i garniera, uzywaj zawsze po kapieli, np. co dwa dni. poczekaj pare minut az sie wchlonie, a rano sie obudzisz opalona, tydzien i bedzie braz :)

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
Dziękuję Ci wanesa i meaaa :-). Nie próbowałam balsamów ani samoopalaczy, ale właśnie przed chwilką przeczytałam o tym na innych forach, super pomysł :-) i przede wszystkim BEZPIECZNY. Zrobię tak, a z solarium całkiem rezygnuję. Właśnie przeczytałam o opalaniu się na solarium z innych tematów i rezygnuję. Raka skóry nie chcę mieć. THANKS WIELKIE!!:-)

Gość IWCIAAA89
ABSOLUTNIE NIEEEEE CHODŹ NA SOLAR. ZNAJOMA MOJA CHODZIŁA NA SOLARIUM I ZACZĄŁ JEJ SIE PIEPRZYK POWIĘKSZAĆ, ZACZEŁY SIE DZIWNE BÓLE GŁOWY, ZMĘCZENIE, WKOŃCU WYKRYLI CZERNIAKA. UMARŁA W CIĄGU PÓŁ ROKU. BÓLE W OSTATNIEJ FAZIE ŻYCIA BYŁ DLA NIEJ TAKA MĘCZARNIĄ, ŻE PROSIŁA BOGA O ŚMIERĆ. KOBIETY NIE NISZCZCIE SWOJEJ SKÓRY, JA TEZ JESTEM BARDZO BLADA, KIEDYŚ CHCIAŁAM CHODZIĆ NA SOLARIUM ALE JAK POCZYTAŁAM O SKUTKACH A HISTORIA MOJEJ ZNAJOMEJ CAŁKOWICIE ROZWIAŁA MOJE WĄTPLIWOŚCI. NIE CHCE MI SIE SMAROWAĆ BALSAMAMI BO TO DUŻO CZASU ZAJMUJE I TROCHE BIELIZNA SIE BRUDZI ALE MAM INNĄ ALTERNATYWE. GDY IDZIE NA JAKĄŚ IMPREZE CZY COKOLWIEK GDZIE CHCIAŁABYM ŁADNIE WYGLĄDAĆ, IDE NA AIRBRUSH = OPALANIE NATRYSKOWE, W CIĄGU 10 MINUT ROBIE SIĘ SEKSOWNĄ CZEKOLADKĄ TAK JAKBYM Z ROK CHODZIŁA NA SOLARKE A PO KILKU DNIACH OPALENIZNA SAMA SCHODZI. JEDYNY PROBLEM TO TAKI ŻE SCHODZI NIERÓWNOMIERNIE, JA ZAWSZE GDY ZAUWAŻAM ŻE OPALNIZNA SCHODZI, WCHODZĘ DO WANNY I MYJE SIE SZORSTKIMI GĄBKAMI ABY TO CAŁE ZMYĆ OD RAZU. ALE EFEKT JEST PIĘKNY ;)))) PAMIETJCIE Z KORZYSTANIA SOLARIUM NIE MA ŻADNYCH PLUSÓW.

Gość kwiatuszekNIEBIESKI
Dziękuję Ci bardzo IWCIAAA89! Historia przez Ciebie opowiedziana też całkiem rozwiała moje wątpliwości. Straszne....:-( Powinno się o tym bębnić wszędzie! Już w zyciu nie pójdę do solarium i jeszcze powiem mojej siostrze, by nie chodziła, ona regularnie chodzi. Dobrze, że weszłam dziś na to forum, bo jeszcze dziś rano zastanawiałam się, aby iść do tego solarium. Kupię sobie balsam brązujący lub samoopalacz, lub przed samymi świętami skorzystam z tego opalania natryskowego. ŚWIETNY POMYSŁ !! :-) To kosztuje ok. 100zł ?

Gość IWCIAAA89
ja korzystam z opalanaia natryskowego w krakowie, w dobrym salonie koszt 80zł. Na allegro jest najtaniej ale zdarza sie że im taniej tym gorzej wykonane. ale ogólnie cena oscyluje 80zł. Nie chciałam nikogo wystraszyc ale prawda jest taka, że blade dziewczyny są podatne na raka. Z solarium mogą korzystać raz na jakiś czas dziewczyny o średnio ciemnej karnacji której wystarcza 2 sesje w miesiacu, blade nie powinny wogóle korzystac z solary. Także jak widać opalanie skóry jest najbardziej bezpieczne dla osób z ciemną karncją ;)

Gość bleeeeef
no faktycznie twoja skóra nie nadaje sie za bardzo na opalanie ale myślę ze jak bedziesz opalac sie z umiarem to nic ci sie nie stanie Zaczynaj od 7 minut i co 2 dni aa i mozesz sie samarowac jakimś niskim filtrem np 2 lub 3

Gość kiki To było straszne
Mi zdarzyło się z dwa lata temu że poszłam na solarium na lampy turbo na 15min ,bo wiedziałam ze opalały słabo ,ale nie zauważyłam karteczki Nowe Lampy! ,a napis był tak umieszczony że w ogóle nie było go widać. Dziewczyna w recepcji nic o tym nie wspomniała i nawet mi nie odradziła, jedynie zrobiła dziwną minę. Weszłam i czułam ,że było za gorąco ,chociaż wentylator nieźle dawał ,ale dalej leżałam.. Wieczorem po kilku godzinach jak opalenizna wychodzi byłam czerwona jak rak ,wszystko mnie piekło:-O ,nie mogłam się ruszać z bólu ,a ubrania mnie drażniły ,musiałam wejść pod chłodny prysznic by się ratować ,bo miałam uczucie jak bym się paliła.. Nie wytarłam się ręcznikiem ,bo nie mogłam się dotknąć ,na wilgotną skórę delikatnie nałożyłam z ledwością balsam. A gdy kładłam się spać nie mogłam się przykryć kołdrą ,wiłam się i nie mogłam zasnąć... Powtarzałam co raz czynność zimnego prysznica na ochłodę. Piekło mnie ciało przez kilka dni ,łykałam tabletki beta karoten , witamina B i od tamtej pory omijam solaria dużymi krokami to było po prostu POPARZENIE SKÓRY PRZEZ SOLARIUM po jakimś czasie miałam dużo więcej PIEPRZYKÓW na ciele które muszę usunąć ,bo szpecą moje ciało.

Gość blondynka_jasna___
ta twoja koleznka musiala bardzo pozno isc do tego lekarza skoro po pol roku umarla. czerniak wykryty wczesnie usuwa sie wraz ze zdrowa tkanka i zyje sie normalnie-oczywiscie zero opalania nawet w lecie na sloncu. ja tez jestem blondynka, mam troche pieprzykow i chodze co roku na jesien do dermatologa na badanie. nie bylam z rok na solarium, ostatni raz przed sylwestrem i teraz znowu mnie kusi. stosuje balsamy brazujace ale to nie to samo