Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandaryśa

mam 2000 zł na zakupy

Polecane posty

Gość mandaryśa

hej mam nową prace i na rozmowie isłyszałam że mam zmienić garderobe ma być modnie i elegancko mam zaoszczędzone 2000 zł chce je wydać na nowe ubrania ale nie bardzo wiem co kupić może mi ktoś doradzi czekam na linki wiem ze to nie to forum o modzie ale tu dużo lasek siedzi

Gość mandaryśa
nikt mi nie pomoże :(

unikaj stylistów typu Jacykow:D Postaw na klasyke, koniecznie biała koszula w modnym fasonie pasującym do twojej sylwetki, spodnie, spódnica, ładny sweterek, niekoniecznie to musi być garnitur czy garsonka, no chyba ze zasiądziesz w sekretariacie prezesa

Gość AdamT.
Kup też ładne stringusie, żeby koledzy z pracy mogli spokojnie spoglądać na Ciebie gdy spada Ci ołówek.

Gość mandaryśa
dzięki może jeszcze ktoś

Gość najlepiej aby soczewki
przedewszystkim buty z zakryta pieta i palcami zawsze, nawet latem, ewentualnie peeptoe. nie wiem do jakich sklepow masz dostep, ale polecam tally weijl i bersha sa ta rzeczy dosc tanie / np spodenki do kozakow za 25zl/ kup kilka spodniczek i spodnie, jedna garsonke i jakies bluzeczki, tuniczki. wszystko tak abys mogla nosic zamiennie jedno z drugim. mysle, ze sobie poradzisz. nie musisz isc za moda, w elegancji nie o to chodzi.

do takiej pracy stringi nie pasuja tym bardziej jesli wychodza na wierzch :O wazne sa dodatki. jesli ubierzesz biala bluzek o czarne spodnie bedziesz wygladac zwyczajnie, ale jesli dodasz do tego fioletowa apaszke albo korale bedzie o wiele lepiej. kobieta pracujaca w biurze musi miec ladne buty i ladna torebke choc ta lezy gdzies schowana. nie wiem jaki masz styl wiec ciezko tak doradac.

Gość Ponieważ
dostałaś pracę... ale nie umiesz się ubrać... a kto Ci policzył te pieniądze, jesteś pewna, że masz 2000 ...???

Gość a dotychczas chodziłas
nago, że nie wiesz jak sie ubrac?

co wy od niej chcecie? nie kazdy od razu pracuje w wielkiej korporacji aby wiedziec jak sie elegancko ubrac. znam wiele osob pracujacych na roznych stanowiskach i tylko kilka z nich ma do tej pory ubierac sie do pracy w okreslony sposob. znam prezesa, ktory chodzi w dzinsach, ale tez znam recepcjonistke, ktora moze chodzi tylko bardzo elegancko.

Gość mandaryśa
do tej pory jensy i jakieś bluzki tak średnio elegancko i troche haotycznie kase mam bo pracowałam 3 lata jako barmanka w hotelu ale teraz kończe studia i zaczynam prace w biurze :P

" Kup też ładne stringusie" stringusie? tak mowia chyba tylko jakies cioty... za 2 tys to nie poszalejesz... jeden kostium plus jakies buty... ewentualnie dwa tańsze

Gość biurwa z doświadczenia
Poprzednicy dali dobre rady ale i tak dodam jeszcze od siebie. - Zawsze zakryte buty - najlepiej wygladaja spodnie w kant (stonowane kolory) - bluzki dopasowane eleganckie ale nie z dekoltem wielkosci sedesu - dodatki ( apaszki, korale, kolczyki) wszystko byleby nie blyszczace i odpustowe. Proponuje zajrzec do sklepu Marks&Spencer Ceny nie sa z kosmosu a mozna naprawde kupic ciuchy w sam raz do biura. za 2000 spokojnie skompletujesz garderobe :) Zycze powodzenia w nowej pracy :)

Gość biurwa z doświadczenia
Odradzam kupowania kompletnych kostiumow. Najlepiej wszystko kupic oddzielnie. Jezeli kupisz rzeczy w stonowanych kolorach bedziesz mogla spokojnie je mieszac. Moje przykladowe zakupy z ostatniego tygodnia z Marksa: Spodnie w kant czarne - 95 zł Spodnie w kant brazowe z paskami - 130 zł Bluzka - 75 zł sweterek - 145 zł jak widac ceny sa przystepne a majac 2000 mozna zaszales i kupic duzo rzeczy. Co wazne ubrania sa dobrej jakosci Pozdrawiam

Gość zetwues
Proponuje zajrzec do sklepu Marks&Spencer nie lubie tej firmy.

Gość zetwues
to znaczy -nie lubie ciuchow bo kanapki robia calkiem niezle

Gość mandaryśa
super dzięki wszystkim za rady zaraz idę na polowanie he he ps komik przesadzasz ja nie będę kupować butów i żakietu za 2000 zł to nie jest nie wiadomo jaka firma normalnie tam ludzie chodzą ubrani tylko elegancko myśle że kupie; czarną sukienke jakieś koszule biała czarna fiolet spodnie w kant czarną kiecke fajne kozaczki i co mi się jeszcze spodoba