Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaaaaaaaaaaaaa

nowa ustawa dotyczaca prawo jazdy

Polecane posty

Gość ewkaaaaaaaaaaaaa

Polski rząd chce, żeby prawo jazdy wydawane do tej pory bezterminowo, było ważne jedynie przez ściśle określony czas. Prawo jazdy kategorii A i B będzie ważne przez piętnaście lat. Częściej o wymianę dokumentu będą musieli się starać posiadacze kategorii C i D. Ich dokument stracili ważność już po pięciu latach od daty wydania. Nowe przepisy mają dostosować polskie regulacje do prawa unijnego. Problem w tym, że propozycje polskiego rządu są bardziej restrykcyjne, niż te obowiązujące w krajach starej Unii. Jeśli nowy pomysł wejdzie w życie Polacy, to co kilka lat będą narażeni na dodatkowe koszty i stresy, bowiem pomysłodawcom nie chodzi tylko o formalność wymiany dokumentu w miejscowym urzędzie w celu auaktualnienia danych i zdjecia. Każdy kierowca będzie musiał powtórnie zdać egzamin dopuszczający go do prowadzenia pojazdów. jak to rozumiec? kazdy bedzie musial zdawac egzaminy nawet 70 letnie dziadki? czy ci ktorzy teraz beda zdawali prawko dostana je ale na czas okreslony

Gość super ze sa tacy ludzie
dobry pomysl, ale od pewnego wieku np po 70tce kazdy powienien odbyc rozmowe z psychologiem i jakas jazde aby pokazac czy dalej sobie radzi. reszta jest niepotrzebna bo wraz z wiekim doswiadczenie rosnie,a nie maleje. moze wieksze restrykcje dla mlodych kierowcow. zmienic system szkolenia, w nie prowadzac kolejnde bzdury.

Gość ramciamciam
ustawa będzie obejmowała tych, którzy prawo jazdy zaczną robić po jej wejściu w życie. Jezeli wiec ustawa wejdzie od nowego roku (w co wątpię) to wszyscy, którzy ZAPISALI się na kurs będą zdawali na nowych zasadach. Na szczęście za tydzień mam egzamin :D A jeśli nie daj Boże nie zdam i poprawkę będę miała już w 09 roku to i tak zdaję na starych zasadach ;) tak więc leć się zapisz jak jeszcze nie masz prawka, a możesz już chodzić na kurs

Gość ramciamciam
bez sensu jeśli chodzi o egzamin praktyczny, ale teoretyczny mógłby być. ciekawe, czy starsi kierowy pamietają jeszcze zasady zachowywania się na drodze:O

Gość ewkaaaaaaaaaaaaa
ja mam juz prawko od prawie roku...ciezko bylo je zdobyc i jak to przeczytalam to mialam przed oczami obraz czekania w poczekalni na swoja kolej i glosu z mikrofonu ''pani xx proszona jest na plac manewrowy'' takie durnoty wymyslala ze jasny chuj za przeproszeniem

ramciamciam bez sensu jeśli chodzi o egzamin praktyczny, ale teoretyczny mógłby być. ciekawe, czy starsi kierowy pamietają jeszcze zasady zachowywania się na drodze Uważasz, że Ci, którzy zrobili prawo jazdy 20 lat temu nie znają przepisów? To jak się poruszają po drogach? Na węch?

Gość hmm hmm hmmmm m
jakie jeszcze mają być udziwnienia po nowym roku?

Gość ewkaaaaaaaaaaaaa
nie mam pojecia jakie jeszcze wyczytalam tylko o tych ktore wkleilam

Gość super ze sa tacy ludzie
do a ja wygralem zycie-> przeciez jak nabywasz jakas chorobe, ktora wyklucza prowadzenie pojazdem to niestety dostajesz papier, ze tak jest i nie mozesz prowadziec bez wzgledu czy miales prawko czy nie! poza tym egzamin nie ujawni choroby :O ale moglby by to zrobic badania, ktore obecie sa smieszne.

Gość Gałka_Lodów
A ja nie wierze w obowiązkowy egzamin powtórny dla wszystkich! wiem, że myśla o wprowadzeniu tych powtórnych badań lekasrkich (założenie dobre, ale w naszym skorumpowanym państwie.... ) i innych zasadach jak sie prawko utraci przez % badź punkty.

Gość Gałka_Lodów
Ewentualnie jakieś testy psychologiczne badź z przepisów ruchu drogowego, ale praktyczny na pewno nie przejdzie!