Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankooooooo

welon konieczny??

Polecane posty

Gość carmenn
no tak. bo jak sie decydujemy na diadem to trzeba rozsadnie do innych ozdob podejsc. jesli bee miala diadem to napewno kolczyki beda takie malutkie ze praktycznie niewidoczne i najwyzejjakis lancuszek delikatny od mamy apropo czegos starego i pozyczonego

do poprzedniczki: Wiesz ja również widziałam komiczne zdjęcia panien młodych w welonach więc nie ma reguły. I z użyciem diademu i welonu musi być zachowany smak bo inaczej każda będzie wyglądać jak choinka. Diadem diademowi nie równy tak jak i welon welonowi. Z każdym można przesadzić:-) Ja osobiście miałam diadem z powodów, które wyżej wymieniłam i raczej nie wyglądałam jak choinka bo mój diadem był jedynie jako skromniutki dodatek i ledwo się odznaczał. Kolczyki miałam jedynie malutkie cyrkonie wkrętki i delikatny naszyjnik.

pocieszyłyście mnie troche bo u mnie na tej wiosce(chociaż to jest miasteczko) to nigdy nie zauważyłam, żeby panna mloda byla bez welonu, a juz tym bardziej zeby rzucała bukietem...zaraz wymysla,że robie cos na wzór amerykański...ale skoro tyle z was pisze, że nie miało tego welonu to i ja go miec nie bede...no cóz tak czy siak bede na jezykach...podobno mówi sie o WIELKICH ludziach:)

a ja będę miała suknię tzw "rybkę" i bardzo skromną biżuterię, welon jeśli się zdecyduję to tylko jednowarstwowy sięgający do połowy pleców - wpięty nad hiszpańskiego koka, myślę że będzie się ładnie komponowało bo widziałam podbną suknię z takim welonem na fotce : http://img444.imageshack.us/my.php?image=430309073vs4.jpg a co do symboliki - jak napisał ktoś wyżej - symbolem cnoty jest wianek a welon miał zupełnie inne - zastosowanie, miał ukryć twarz wybranki, jakbyście poczytali trochę biblię - byłby to jasne ;) więc nie ma w zakładaniu go nic z hipokryzji :P

aha a w tym roku moja znajoma miała bardzo fajną ślubną fryzurkę naturalną i zamiast diademu miała po prostu ładną opaskę - bardzo łądnie wygląda - do tego włoski do ramion wywyiniete na zaewnątrz - naturalnie i skromnie ale zarazem pięknie