Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to sie pytam

co sadzicie o obowiazkowych badaniach cytologicznych i mammograficznych?

Polecane posty

Gość ja jestem za
i powinni stworzyc takie przychodnie gdzie będzie komfort i dobrzy lekarze, a nie stare niemile okropne i niedelikatne baby...

Gość janie chce
to nie w polsce kochana

Gość msdnesoi
janie chce zeby mi ktos grzebal w miejscach intymnych. pojde do lekarza jak bede chciala a nie dlatego ze ktos mi karze. mam swoja wole i to moj wybor. a pani kopaczjuz dawno powinna wyleciez z rzudu za te swoje chamskie odzywki! ja pierdole.... za mądra to Ty nie jesteś; zapewne w ogole nie chodzisz do lekarza

Gość malutki babelek
ja pie**ole.... za mądra to Ty nie jesteś; zapewne w ogole nie chodzisz do lekarza zamadra to moze ty nie jestes .moje cialo moja sprawa nie krytykuj a jak ci sie to nie podoba to wyp...aj

Gość msdnesoi
ponadto przydał by się łatwiejszy dostęp do lekarzy, bo u mnie niestety trzeba w dłuuuuuuuuugiej kolejce czekać, ale mam nadzieje, że powoli wszystko się zmieni na lepsze

Gość msdnesoi
a co z dzieckiem na bilans i szczepienia obowiązkowe też nie chodzisz - bo twoje dziecko, twoja sprawa :-)

Gość janie chce
co innego szczepionka a co innego grzebanie w c...ce

Gość wandzia z krakowa
Moim zdaniem ten pomysł jest najlepszy - nie zmuszać, ale wprowadzic przepis, ze kto sie badał, ten ma leczenie za darmo, a te mądre, co nie chcą, żeby im "ktoś grzebał w cipie" - niech sobie radzą same.

Gość msdnesoi
A jak wykryją u ciebie nowotwór to będziesz się domagać leczenia za darmo - a może twoje ciało twoja sprawa - umieraj albo płać

Gość janie chce
to moze tak samo potapmy z tymi co choruja na raka prostaty, na raka pluc, na bilaczke itp

Gość janie chce
A jak wykryją u ciebie nowotwór to będziesz się domagać leczenia za darmo - a może twoje ciało twoja sprawa - umieraj albo płistnieje wiele innych chorob ktore zeby wykryc to trzeba robic specjalistyczne badania na ktore lekarze nie chca wysylac

Gość msdnesoi
Może to jest krok właśnie w tym kierunku - jestem za!!!

Gość Gabkkkkkoooooooo
Ale mi to grzebanie, wiecie co nie przesadzajcie, takie "grzebanie" moze uratowac nie jednej kobiecie zycie.

Gość janie chce
a swoja droga ciekawe czemu polki nie chca sie badac? bo na badania trzeba czekac miesiacami? bo lekarze traktuja cie jak smiecia?

Gość msdnesoi
a swoja droga ciekawe czemu polki nie chca sie badac? bo na badania trzeba czekac miesiacami? bo lekarze traktuja cie jak smiecia? a może są "takie mądre" jak ty i nie chcą, żeby im grzebać w cipce :-)

Gość wandzia z krakowa
Mnie tam nigdy nikt nie potraktował jak smiecia

Gość msdnesoi
A ja mam fajnego lekarza na ubezpieczenie - tylko kolejka strasznie duża, bo dużo kobiet, a lekarz 1.

Gość janie chce
msdnesoi wiesz co jestes glupsza niz ustawa przewiduje. gdyby warunki w jakich bada sie kobiety byly przyzwoite to na pewno nie jedna by poszla na badania

Gość janie chce
Mnie tam nigdy nikt nie potraktował jak smiecia jak sie daje koperte to owszem nie traktuja

Gość wandzia z krakowa
janie chce -> nie dawałam nigdy zadnych kopert; a ile razy tu juz byłaś u ginekologa ?

Gość janie chce
hodze do gin 1 raz do roku z wielkim bolem

Gość msdnesoi
Kurde jeśli traktują cię jak śmiecia to zmień przychodnię - masz taką możliwośc. Chyba, że szukasz wymówek itp....

Gość wandzia z krakowa
No tez mam takie wrazenie - ze szuka wymówek. A większosć z tych, co "nie chca, żeby im grzebano w cipie" nigdy u ginekologa nie było. I od jakichś aferzystek kolezanek słyszą opowiesci dziwnej tresci i stad czerpia swoja wiedzę na temat ginekologów i badań

Gość janie chce
wandzia z krakowa ja kty wszystko o mnie wiesz. no tak ty pewnie co m=-c latasz po lekarzach nawet jak nie musisz

Gość msdnesoi
Proste, że wizyta u gina nie jest niczym przyjemnym i najlepiej gdy mąż "grzebie w cipce" ale trzeba dbac o swoje zdrowie. Tak to jest niestey wiele jest nieprzyjemnych rzeczy, które musimy scierpieć.

Gość wandzia z krakowa
napisałam, że mam wrażenie, a nie ze wszystko wiem

Gość wandzia z krakowa
a do ginekologa chodzę raz na rok, a teraz będe raz na pół roku

Gość jeszcze się nie spotkałam
z tym żeby ginekolog mnie potraktował jak śmiecia tak sie pewnie zdarza (są lekarze i ... lekarze) ale ktoś kto z uporem maniaka łazi do takiego chyba ma nierówno pod sufitem ja święta w kwestii dbania o swoje zdrowie nie jestem chodzę do gina bo.... muszę - biorę pigułki anty i chcąc nie chcąc raz do roku mam wizytę kontrolną (lekarz robi cytologię, badanie piersi, usg dopochwowe - standart) wszystko profilaktycznie bo problemów zdrowotnych nigdy nie miałam wizyta do przyjemnych nie należy (chociaż lekarz jest profesjonalny, warunki wzorowe, wszystko na nfz i bez dawania kopert, bez czekania w kolejkach). Wizytę mam na drugi dzień po rejestracji. Nie czekam z utęsknieniem na kolejne badanie, traktuję to jak przykry obowiązek (pewnie gdyby nie antykoncepcja to bym się od niego migała) ale jak słyszę argumenty "nikt mi tam grzebać nie będzie" albo teksty kobiet które sądzą że do ginekologa trzeba iść jak się już (oczywiście przypadkiem) zaszło w ciążę - to nóż się w kieszeni otwiera na tą ciemnotę.

Gość ifaa
Jestem za badaniami ale pod warunkiem ze moge pokazac zaswiadczenie od swojego lekarza ktory bedzie mnial dla mnie czas i zrobi to profesjonalnie. A nie ,ze dostane skierowanie i musze isc do wyznaczonej przychodni i lekarza pracujacego tam na akord. Rok temu dostałam pozwolenie na prace tylko na rok czasu , bo lekarz okulista stwierdził jaskre w tym roku bylam znow u lekarza z medycyny pracy i pan doktor ze wzgledu na kolejke i awantury pod gabinetem pracował na akord i jaskry juz nie wykryto. Wiec takie badania uwazam za bezsensowne. Dostana kase za teoretycznie przebadana pacjentke i tyle .

Gość niezorientowana..
A czy te obowiązkowe badania są zgodne z prawem? I co ma zrobić dziewica? Czy badanie się normalnie odbędzie (cytologia)? I co np. z dziewczynami, które maja bardzo mały biust? Przeciez mammograf nie złapie małej piersi. Czy wtedy robi się tylko USG piersi?