Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocztóffka

Czy kierowany do mnie przekaz pocztowy może odebrać z poczty mój mąż?

Polecane posty

Pracuję na poczcie i jeśli macie ten sam adres w dowidzie to może odebrać taki przekaz za ciebie! a odręcznego upoważnienia nie przyjmą! Jeśli nie macie tego samego adresu zameldowania to możesz złożyć na poczcie pełnomocnictwo pocztowe i upoważnić męża do odbierania przesyłek a także przekazów pieniężnych!

Gość Małgosia Wydrzyńska jest fajna
Duż o zależy od wielkości / ważności urzędu pocztowego

Polecam mój druk

Mówię wam że naprawdę nawet upoważnienia od notariusza wam nie przyjmą! liczy się tylko pełnomocnictwo pocztowe! Druki dostanie się na każdej poczcie opłata to ok.3 zl za jednorazowe albo na stałe 21zl. A jeśli macie ten sam adres zamieszkania to mąż może odebrać, nawet mama, babcia, i jakikolwiek współlokator może odebrać jeśli jest ten sam adres! wiem bo pracuję na poczcie na okienku i takie sytuacje to codzienność!

Poecam mój druk - strona nr 1 tego tematu ( taki dawałem na poczcie i byli zachwyceni )

no właśnie

Być może zależy to od poczty ale u mnie tak jest że musi być tylko pełnomocnictwo pocztowe. A jeśli jest ten sam adres to przekaz na 100% wydadzą mężowi i to już nie zależy od poczty tylko tak poprostu jest! A jeśli masz jakieś wątpliwości to najlepiej pójść na pocztę i spytać się czy mąż może odebrać za Ciebie ten przekaz, ale gwarantuję ci że może!

Gość takie
To nie zależy od poczty tylko takie są przepisy, wspólny adres zamieszkania, upoważnia do odbioru korespondencji, kwota przekazu nie może przekraczać 2000zl, Pełnomocnictwo jednorazowe albo stałe, takie upoważnienia obowiązują na poczcie

i gitara.

Gość gośćxxxx
Przekaz pocztowy może odebrac tylko adresat nie rozumiem jak może kto inny odebrac tak jest w prawie poczta wydając innej osobie niż adresat może poważnie sobie zaszkodzić ewentualnie na upoważnienie to tak