Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna matka76968

czy mogę ścigać alimenty od biologicznego ojca

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyytyttyyyy
naturalnie, i dziwie sie ze jeszcze tego ne zrobil, zostal oszukany, i na jego miejscu wzielabym dobrego adwokata, i zadala zwrotu czesci kosztow od niej!

Gość samotna matka76968
nie chce, bo od jednego juz dostaje i nie musze 'chciec' ale to sa male alimenty. a dostaje bo on uznal ze jest ojcem dziecka i je wychowywalismy razem ale mnie porzucil i powiedzial ze to nie jego. no to chce zeby prawdziwy ojciec teraz dał na to dziecko bo ktos przeciez musi. to nie jest tak ze ja chce kasy ciagnac za wszelka cene, ale potrzebuje jak nie pracuje duzo i mam dziecko - co z jego potrzebami??? a gdyby mnie narzyczony nie porzucił to bym nie sciagala kasy od tego drugiego, nie mow ze nie mam swojego honoru :O

Gość eregt
"eregt, serio mozna tylko od jednego naraz? :( " Aaaa,, no nie mogę. Siedzę i się smieje aż oplułam monitor. No, to faktycznie straszne że mozna brać alimenty tylko OD JEDNEGO FACETA NARAZ. Byłoby zajebiście gdyby można było wrobić w dziecko 35 facetów, od każdego brać kasę i nie chodzić do pracy.

Gość samotna matka76968
ale wy święci wszyscy naraz sie zrobili.... nie ten ojciec co zrobił tylko co wychował... przeciez jak sie adoptuje i porzuci to tez trzeba potem płacić na dziecko. i co? :P a od biologicznego to przeciez czesc jego dna, to czemu nie mialby pomoc? sąd mu każe.

Gość Powiedz Ty dziewczę
NaRZYczony A który więcej zarabia?

Gość yyyyyyyyyyytyttyyyy
no ale dziewczyno zastanow sie!! oszukalas biednego chlopaka, dowiedzial sie i to normalne ze cie zostawil!!!! i zlamanego grosza bym nie dawala na tego bachora, tzreba bylo od razu znalezc biologicznego ojca, a nie klamac n aprawo i lewo, jestes beznadziejna!

Gość yyyyyyyyyyytyttyyyy
i on z tego co rozumiem nie adoptowal tego dzieciaka, tylko myslal ze naprawde jest jego ojcem tak??

biologicznym ojcem* mialo byc :P Autorko wez rusz dupe i pracy poszukaj, a nie pierdol ze kasy nie masz !!!

Gość Powiedz Ty dziewczę
yyyyyyyyyyytyttyyyy Bachora?A co dziecko winne? Matkę zlinczować za takie myślenie

Gość samotna matka76968
niby moj narzeczony ex zarabia wiecej ale on ma jakieś głupie biznesy w rodzaju perfumy i telefony cholera wie skond i sie tego nie udowodni a tak oficjalnie to niby kilkaset złotych w firmie ochroniarskiej na pol etatu. a ten biologiczny to nie wiem, tak z 1600zl

Gość yyyyyyyyyyytyttyyyy
dziecko powinno w ogole najlepiej pojsc do adpocji albo cos, bo miec taka idiotke za matke to wstyd na maksa...porazka

Gość Powiedz Ty dziewczę
Autorko wypunktuj pytania ,bo nie wiemy o co chodzi :)

Gość samotna matka76968
no uznał ze to jego dziecko czyli tak jakby adoptował, to na to samo wychodzi. bo przeciez ojciec nigdy nie wie do konca (moze w ostatnich 10 latach), a zawsze musi kochać, wychowywac, a jak porzuci to ludzie widza ze to złe.

Gość samotna matka76968
ok, wiec sie pytam 1. czy moge sciagac od tamtego drugiego alimenty tak zeby nie stracic tych teraz? 2. czy narzeczony moze przestac placic jak udowodnil ze to nie jego dna? czy moge jakos te dna podwazyc? 3. czy lepiej najpierw powiedziec biologicznemu ojcu o sytuacji i sie sporbowac dogadac, czy od razu do sadu go wezwac? 4. czy on sie moze nie zgodzic na badanie dna, ze to jego? czy moglabym mu np. ukrasc wlosa i zbadac?>

Gość yyyyyyyyyyytyttyyyy
ale ty jestes glupia, brak mi slow, idz sie pusc z innym, bedziesz miala nowe dziecko, i bedziesz miala 3 alimenty, a jak zrobisz tak jak z tymi ostatnimi, ot i czwatu tatus sie znajdzie,mowie ci, bedziesz miala full kasy

Gość samotna matka76968
wlasnie, jak ktos ma np 2 dzieci to tez moze miec tylko jednego alimenta? czy moze wtedy miec 2, a jak tak, to czemu ja nie? :(

Gość ofer ma
w akcie urodzenia nie ma rubryki na drugiego ojca :D

Gość samotna matka76968
ale jak ma jego dna no to wiadomo ze ojciec chyba!!!!

straszne a raczej prawdziwe sa takie sytuacje a kiedys bylo troche inaczej i ludzie tak nie uswiadamiali drugich

Gość AlinA.
Matka, Ty to na powaznie piszesz, czy sobie jaja z nas robisz? :O

Gość ejbisi
Ukraść włosa :D

Gość ofer ma
a ja jednak myślę że powinnaś zorganizować jakąś dodatkową matkę i od niej próbować dostawać alimenty. w końcu dziecko powinno się wychowywać w pełnej rodzinie. jak dwóch ojców to i dwie matki :D

Gość ejbisi
Powiedziałabym, że to prowokacja ale autorka pisze tak chaotycznie i niezrozumiale jak żaden prowokator by nie potrafil :P

Gość samotna matka76968
I co radzisz wykładowca? A może tego drugiego olać, i skoncentrować sie na tym, ze ja wiem ze ex zarabia duzo wiecej niz mowi? i zeby dal wiecej? bo sorry, 200 zl za dziecko to kpina. tylko czy oni go np do wiezienia za to nie wsadza czy cos?

Gość Powiedz Ty dziewczę
yyyyyyyyyyytyttyyyy ale ty jestes glupia, brak mi slow, idz sie pusc z innym, bedziesz miala nowe dziecko, i bedziesz miala 3 alimenty, a jak zrobisz tak jak z tymi ostatnimi, ot i czwatu tatus sie znajdzie,mowie ci, bedziesz miala full kasy Nie obrażaj innych Chamie :-o..zachowaj milczenie lepiej. samotna matka76968 Mówiąc prosto i krótko 1. czy moge sciagac od tamtego drugiego alimenty tak zeby nie stracic tych teraz? -nie ma takiej szansy,byś pobierała podwójne alimenty-ponieważ coś takiego nie istnieje. 2. czy narzeczony moze przestac placic jak udowodnil ze to nie jego dna? czy moge jakos te dna podwazyc? -jak podważysz?jeśli udowodni-a sposoby są-nic nie zdziałasz 3. czy lepiej najpierw powiedziec biologicznemu ojcu o sytuacji i sie sporbowac dogadac, czy od razu do sadu go wezwac? -facet chodzi po świecie nie wiedząc,że ma potomka.Porozmawiaj z nim,odważysz się? -nie będzie chciał słuchać,będzie się wypierał-a ty jesteś pewna ,ze to On jest ojcem..idź do sądu 4. czy on sie moze nie zgodzic na badanie dna, ze to jego? czy moglabym mu np. ukrasc wlosa i zbadac?> -naogladałas się mody na sukces do kurw.y nędzy?

Gość eregt
"no uznał ze to jego dziecko czyli tak jakby adoptował, to na to samo wychodzi." To NIE JEST to samo! Adopcja to świadomy wybó by stać się rodzicem dla NIE SWOJEGO dziecka. A Ty zwyczajnie go oszukałaś.

Gość samotna matka76968
boże też mi halo, no zle sie stało, ale tez nie bez jego winy bo sie troche klocilismy i kryzys byl... ale sobie poczytaj statystyki ile dzieci jest prawdziwych ojcow tylko sie nie zdziw... i jakoś wychowuja, co? i o co ci chodzi z ta moda na sukces, przciez we włosie jest dna, nie?

Gość samotna matka76968
W przypadku gdy nie jest możliwe pobranie materiału genetycznego do badań w kierunku ustalenia ojcostwa laboratorium Centrum Badań DNA oferuje wykonywanie analizy mikrośladów, które zawierają śladowe ilości DNA. Przykładowe ślady biologiczne, z których można wyizolować DNA: krew, włosy z cebulkami, nasienie, ślina, niedopałki papierosów, szczoteczka do zębów. http://www.cbdna.pl/index.php/oferta/badanie-pokrewiestwa-ojcostwo.html widzisz, mozna z wlosa, i kto tu jest niedouczony haha

Gość Powiedz Ty dziewczę
Nie mówię,że nie można z włosa..ale o tym-że wykraść go chcesz;-)