Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mamaaaa

JAK MU O TYM POWIEDZIEĆ ?

Polecane posty

Gość samotna mamaaaa

jestem samotną matką.Poznałam świetnego faceta.Spotkałam się z nim kilka razy.Pytał się czy chce być z nim itd. Ale on nie wie że mam dziecko :( Boje się jego reakcji jak mu o tym powiem-jak w ogóle to zrobić ?Jak mu powiedzieć ?:( Boje się ze mnie odrzuci :(

Gość samotna mamaaaa
Powiem mu napewno ,tylko się strasznie obawiam jego reakcji. Teraz jest niby taki zakochany chce ze mną być ,dzwoni codziennie ,pisze smsy. Boje się też że będzie zły że mu wcześniej nie powiedziałam,na początku znajomości.Co wtedy mu powiedzieć ?

Gość marzenaka79
powiedz mu jak najszybciej, potem moze czuc sie oszukany, jak Cie pokocha to i Twoje dziecko też

Gość samotna mamaaaa
no o czym świadczy ? o tym że ojciec mojego dziecka ,jest nieodpowiedzialnym dupiem który patrzy na to żeby tylko się zabawić ,wypić i poszaleć... Nie każda samotna kobieta z dzieckiem musi być dziwką która zaliczyła wpadę.

Gość samotna mamaaaa
ale jak mam zacząść tę rozmowe w ogóle ? Tak poprostu powiedzieć że mam dziecko ?

Spotkaliście się tylko kilka razy. Przecież nie miałaś obowiązku mówic mu tego na samym początku. Niczego nie możesz przewidzieć. Może przestraszy się ale duża szansa, że zaakceptuje fakt, że masz dziecko.

Gość marzenaka79
"Powinnam Ci o czyms waznym powiedziec, bo nie chce Cie oszukiwać. Ja mam dziecko.itd...". Mysle, żę doceni Twoja szczerość, a jesli to byłby problem dla niego to lepiej jak sie o tym tez wcześniej dowiesz, moja przyjaciólka miała taka sytuacje, u nich jest ok.

Gość samotna mamaaaa
spotkaliśmy się 4 razy... z tym że 2 razy to było spotkanie w gronie znajomych gdzie nie było okazji do poważnej rozmowy ,później zagadał do mnie na gg . Ale dziwne troche bo wszyscy moji znajomi wiedzą ze mam dziecko ,musiał mu ktoś powiedzieć... ale z drugiej strony on wogóle na ten temat nic się nie pytał....

Gość marzenaka79
znajomi kumpeli tez wiedzieli i nikt mu nic nie powiedział( do takich rzeczy nikt nie ma prawa sie wtrącać) więc nie mysl takimi kategoriami

Gość hfgjgfdjg
Jezeli tak ci pisze ze tak cie kocha i w ogole, to moze byc tylko zły ale i tak bedzie chciał z tobą byc bo podobno cie kocha. Jesli nie ,w iadomo tchórz i dupek i wcale cie nie kocha. Poowiedz niewiem, ze myslałam ze wiedziałes, ze ktos ci powiedizał, ze przykro ci ze nie powiedziałas i ze nie zdziwisz sie jesli bedzie chciał zerwac z tobą kontakty. (oczywiscie wcale tak nie myslisz):P Jesli cie kocha to nic mu nie bedzie to przeszkadzało.

Gość bardzo poważna sprawa
i trudno cokolwiek powiedzieć, może chłopak będzie zadowolony, że masz zdrowie dziecko i prawdopodobieństwo, że następne też takie będzie, wersja optymistyczna

Ja jestem facetem i gdybym poznał kobiete to chciałbym wiedzieć czy ma dziecko czy nie. I prawde mówiąc nie robiłbym z tego wielkiego problemu. Ale może są tacy co by robili.

Gość samotna mamaaaa
właśnie zastanawiam się co faceci o tym myślą ? Czy jeśli kobieta ma dziecko to jest już skreślona ? Czy są tacy którzy potrafią to zaakceptować ?

Gość samotna mamaaaa
najgorsze jest to że nie mam jak mu powiedzieć ... nie będę teraz się z nim dość długo widziała a przez telefon to chyba nie wypada :(

Gość wypada powiedzieć
po co się łudzić, albo rybka, albo pipka, im prędzej tym lepiej

Gość samotna mamaaaa
strasznie się boje jego reakcji :(

Gość wypada powiedzieć
do odważnych świat należy,jeśli nie zaakceptuje twojego dziecka , to kit mu w ucho, znajdzie się inny, tego kwiata to pół świata.

Gość samotna mamaaaa
są tu jacyś faceci którzy mogą coś na ten temat powiedzieć ? Bo zastanawiam się też nad tym czy poprostu nie zerwać znajomości :( jeśli są tu jacyś Panowie to prosze napiszcie jak to wygląda z Waszej strony ? Da się coś takiego zaakceptować ?

ja bym zerwał, gdyby mi kobieta o tym nie powiedziała i ten przykry fakt wyszedłby dopiero po jakims czasie

nie powinnaś sie bać jego reakcji. jezeli nie zaakceptuje tego ze masz dziecko nie jest wart zachodu. rozmowe zacznij.. musze Ci cos powiedzieć.. przepraszam ze z tym zwlekałam ale dla mnie to trudne.. powiedz co czujesz jaka jest syt. jakjesmu zalezy to zrozumie zaakaceptuje. jak nie zaakceptuje. ? zapytaj dlaczego i pozegnaj sie z gosciem.

Gość samotna mamaaaa
Teraz jedyynie moge mu to powiedzieć przez telefon :( nie będę się z nim widziała ...

Gość jego reakcja
zalezy od tego jakie ma podejscie do zycia, zwiazku, dzieci...na dodatek nie swoich...czy jest dojrzaly emocjonalnie i czego tak naprawde oczekuje od Ciebie. Ile on ma lat? bo to tez moze byc wazne w tej kwestii

Gość pluskandia
to co powiesz na to:na którejś randce z kolei powiedziałam,że mam dziecko...i męża.Troszkę był w szoku,ale wytłumaczyłam,że mam zamiar się rozwieść itd.Zrozumiał,był zakochany.Pomógł mi przejść przez rozwód,wspierał finansowo...Niedługo nasze zaręczyny

Gość zygmuntX
Gdybys mi powiedziala to bym odszedl. Sam poki co nie chce miec dzieci, a pakowac sie od razu w zwiazek z dzieciata, to tym bardziej. A jakby mi dopiero po jakims czasie powiedziala o tym fakcie, to bym babe opieprzyl, ze musialem czas tracic 🖐️

Gość samotna mamaaaa
czytając niektóre wypowiedzi zastanawiam się czy poprostu mu nie powiedzieć że nie możemy się dalej spotykać :( boje się tego że on właśnie się tak zachowa,że będzie zły itd ...

jesli Ci na nim zalezy, to znajomości nie zrywaj, w końcu nie masz nic więcej nic do stracenia. Najwyżej on zerwie. Według mnie nie jest to jakas patowa sytuacja - 4 spotkania, w tym dwa neutralne, w gronie znajomych to nie jest przeciez długa powazna znajomość. Nie wyskakuje się z takimi rzeczami przed orkiestrę - bo niby czemu wczesniej miałas mu mówić, przeciez nie było właściwie wiadomo, że coś z tego będzie niż jedno, dwa spotkania, a w takim układzie nie jesteś zobowiązana do informowania faceta o swoich intymnych sprawach jeśli sie akurat nie zgada (jak to się mówi). Zresztą, nie jest dobrze na dzien dobry wyskakiwac z takimi \"rewelacjami\", bo to zakrzywia wizerunek w oczach danej osoby. Dobrze jest się na spokojnie spotkać, wytworzyc jakiś chociaz mglisty wizerunek siebie, jako siebie, a nie jako osoby z ... tym całym BAGAŻEM. Teraz powinnas mu oczywiście powiedziec, ale fakt - telefon to nie jest dobry pomysł. Poczekałabym jednak