Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Mam dosyć już tych mdłości! jak sobie poradzić

Polecane posty

Nie wiem już co mam jeść! Cokolwiek zrobię na obiad to potem patrzeć na to nie mogę. Strasznie mnie już to męczy! czym sobie pomóc?

Gość mi wszelkie zlote srodki
o ktorym czytalam, slyszalam itp... nic nie pomogly... Po prostu tak minal ten okres. Jezdzilam do przychodni na kroplowke, bo w ogole nic nie jadlam :O Znaczy chcialam, mimo mdlosci, ale wszystko i tak zaraz zwracalam :)

Gość hhhhhhhhhhhhhhhh
kup test ciążowy

Gość poszlabym do lekarza
z tego co wiem to tak poprostu jest. trzeba cos jesc nawet jak pozniej sie to zwroci.

hhhhh- a test ciążowy pomaga na mdłości w ciąży? super! ale jak go się wtedy stosuje? ssie, czy gotuje? a może wystarczy tylko kupić?:P

Gość ramciamciam
mnie na mdłości, ale nie ciążowe pomaga cola. Może spróbuj? Mała ilość nie zaszkodzi, a jak Ci się odbeknie to powinno być ok ;) i słone paluszki też są podobno dobre

jest wiele sposobów. na mnie zaden nie działał ale możesz spróbować pić wygazowaną colę, jeść płatki migdałów, jeść skórke od chleba, jeść przed wstaniem z łóżka coś maleńkiego, np biszkopta, brać jakieś leki homeopatyczne na chorobe lokomocyjną. życże dużo cierpliwości. przy mdłościach i wymiotach przyda sie na pewno :)

Ja w pierwszej ciazy meczylam sie z wymiotami do 5-go miesiaca i nawet lekarstwo,ktore przepisala mi lekarka nie pomagalo.Staraj sie jesc cos zanim sie podniesiesz rano z lozka.np.banana poloz sobie wieczorem kolo lozka i zjedz rano zanim wstaniesz.

Właśnie ja mam tak że tego nie zwracam tylko strasznie mnie mdli i to wcale nie z rana a raczej tak koło południa i wieczorem... Czasem bardziej czasem mniej. NIe wiem już co mam jeść na nic nie mogę patrzeć oczywiście zmuszam się żeby cokolwiek jeść, ale strasznie jest to męczące!

Gość kazzara
U mnie ratunkiem okazały się czopki Torecan. Bez nich nie wiem jak bym dała radę. Tylko strasznie śpięca się po nich robiłam. wszystko na szczęście minęło po 13 tygodniu

Miałam tak samo pomagała mi cola ale z gazem i kisiele, a jak trochę przechodziło to kawałek wołowiny lub cielęciny bez dodatków. Przeszło pewnego pieknego dnia dokładnie w pierwszy dzień 16 TC

Miałam tak samo pomagała mi cola ale z gazem i kisiele, a jak trochę przechodziło to kawałek wołowiny lub cielęciny bez dodatków. Przeszło pewnego pieknego dnia dokładnie w pierwszy dzień 16 TC

Gość mi wszelkie zlote srodki
Ja wymiotowalam od razu, zaraz po zjedzeniu czegokolwiek. W zwiazku z tym to wmuszanie na sile bylo bezcelowe, bo wymioty same w sobie sa niezdrowe - szkoda blony sluzowej... Po prostu jezdzilam na kroplowki.