Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

dopalacze.com

Polecane posty

w UWAGA na tvn. czy ta tv nie przesadza? jesli ktos jest pelnoletni to niech sobie bierze,jesli to legalne. niedlugo wszystkiego nam zabronia. Sama nie ćpam,ale nie robie z tego jakiejs afery. o matko :|

A jakby Twoje dziecko brało takie dopalacze to też byś mu nie zabronila i nawet dała na to kasę bo to jest legalne i niech sobie robi co chce?????? A gdyby zrobiło coś sobie albo komuś na takim haju to tez by było OK bo to legalne. Tu chodzi o szkodliwość zdrowia i o to, ze tacy ludzie sa niebezpieczni dla otoczenia po takim czyms.

a jak gowniarze wąchają butapren to nikt tego nie widzi?? a sie pierdolami zajmuja,niech lepiej zajma sie polska polityka,moze komus nosa utrą

jak ktos bedzie hccial to i tak bedzie bral. zasada jest prosta. zakazany owoc....i to prawda! dajcie spokoj,zycie jest jedno. nie robmy z siebie zacofanych komuchow. jak ktos jest madry,nie bedzie cpal i przesadzal ponad miare

Jak ktoś bedzie chciał to bedzie brał! Ale jak bedzie miał utrudniony dostęp to moze nie bedzie. To nie papierosy. To jak narkotyki. Co z tego, ze skłądniki są legalne skoro wszystkie razem dają efekt jak po narkotykach? Chcesz zyc w kraju gdzie kazdy gowniarz pozniej bedzie rzucał sie z nozem na wszystkich bo musi miec na dopalacza?

Przykro mi bardzo, że tak się dzieje....Dzieci zaczynają sięgać za narkotyki, alkohol a teraz dopalacze, czyli NARKOTYKI INACZEJ. Ci, którzy sprzedają ów specyfiki, to zwyczajni narkotykowi dilerzy, tylko NIESTETY legalni...Jestem matką dwójki małych jeszcze dzieci i marzę o tym, żeby nigdy nie mieli chęci na narkotyki (dopalacze) i najlepiej, żeby nie popadali w towarzystwo narkomanów a tych niestety będzie przybywać, jeżeli nadal będzie się tak działo, że narkotyki będą legalne. A narkotykiem jest wszystko to, co uzależnia i szkodzi....

jest wiele niebezpiecznych uzaleznien. pozwole decydowac swoim dzieciom,jak skoncza 18 lat,ale przedtem odpowiednio przygotuje je do zycia i pokaze co dobre i zle. wiecie co? nie badzcie starymi marudnymi babami. sama bym sprobowala tego swinstwa. raz,moze 2 razy. a co mi tam,zyje sie raz tylko!!

Gorzej jak Twoje dzieci w wieku 18 lat zdecydują, ze dopalacze są DOBRE a nie złe i zdecydują, ze kazdą kasę wydadzą na te świetne dopalacze. A po co? żeby sie pokazać wsrod znajomych. żeby zrobic z siebie wariata bedac "pod wpływem" , zeby sie pouczyc, zeby byc odważnym, zeby dobrze sie bawic i w koncu sie okaże, ze zyc bez tego nie mozna. No tak....18 lat to cżłowiek jest taki dorosły, faktycznie.

Chciałabym dodać, że każdy faktycznie ma coś na sumieniu. Ja na przykład popiłam sobie kiedyś ostro jak miałam 17 lat.....wiem, że to żaden specjalny wybryk, ale uważam, że alkohol i papierosy nie spowodują takich szkód i takiego zagrożenia, jak dopalacze, nie jestem starą babą, tylko boję się o dzieci. Od dopalaczy może stanąć serce......nawet nie wiadomo kiedy i komu, to naprawdę BARDZO jest niebezpieczne.

dla mnie 18-latek nie jest wystarczajaco dorosly,ale takie mamy prawo,wiec nei bede prowadzic za raczke nikogo. moge tylko doradzic,pogadac...jalowa gadka zreszta. ja mam inne zdanie i juz. przemyslalam to sobie,zanim napisalam ten topic

kazdy ma swoje zdanie,podobnie jak gust. zakonczmy wiec temat,bo bez sensu sie klocic. ale mysle,ze kazdy ma swoje racje. i argumenty na to

Gość Kuba z Wroclawia
Ma jedna Pani racje, narkotyki to wszystko co uzaleznia i szkodzi. Jednak produkty z dopalacze.com sa pilnowane i nie moga posiadac skladnikow uzalezniajacych i szkodza znacznie mniej niz ich odpowiedniki na nielegalnym rynku... Sam nie stosowalem nic z narkotykow oprocz marihuany i mam do niej bardzo latwy dostep i jakby sie znalazla w sklepie nawet w x5 wiekszej cenie to bym skorzystal zamiast u dilera. W Holandi marihuana jest scisle pilnowana by nie posiadala chemikali. A duzym problemem jest to ze nielegalne narkotyki nie sa pilnowane i posiadaja chemikalia o ktorych klient nie ma pojecia. Legalizacja i pilnowanie produkcji narkotykow z powodowaloby sensacje i chec do ich stosowania tak jak w Holandi, pozniej by ucichlo a ludzie tak czesto by z tego nie korzystali. W Holandi pala marihuane w wiekszosci turysci. W samej holandi umieralnosc od narkotykow spadla gdyz teraz to pilnuje rzad! Dopalacze.com to jest dobry krok by kontrolowac to co spozywaja polacy w sposob nie uzalezniajace i mniej szkodliwy i tym ograniczajac przestepczosc narkotykowa w ktorej wyniku ginie setki ludzi... Mozna zezwolic, dac wyrownane ceny z czarnym rynkiem i pilnowac skladu. Nie wiem czy mnie zrozumieliscie, nie jestem polakiem i nie latwo mi sie przedstawia mysli w polskie slowa. Czekam na wasze wypowiedzi:)

Ja powiem tylko jedno - \"Ludzie ludziom zgotowali ten los\" Człowiek sam to stworzył, a teraz z tym walczy.

To chyba zbyt poważna sentencja, troszkę nie pasująca do tematu... :) Jeżeli ludzie chcą to brać... niech biorą. Każdy powinien sam kierować swoim życiem, tak by owo kierowanie nie szkodziło drugiej osobie ..i tyle. Jeżeli będę miała dziecko, będę z nim do 18 roku życia, a potem dam mu możliwość samodzielnego wyboru i zrobi co mu się będzie tylko podobało... wszystko jest dla ludzi.

Gość dopalacze
chodzi wam o tej z kofeina? np tiger czy red bull

Gość superexpresss
hahhahhhaaaaaa! no i obeszli prawo. stawiają ponad 200 automatów w polsce w dniu wyborów. tak twierdzi producent na swojej stronie (dopalaczomaty.com)