Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie myślę

mleko bebilon 4

Polecane posty

Gość tak sobie myślę

Poszłam dzisiaj do sklepu "rossman" aby kupić mleko bebilon 4(zawsze tam kupuję) i okazało się, że niestety nie ma. Pani z obsługi powiedziała, że już nie dostają, bo zostało wycofane. Na sklepie carrfour także go nie dostałam. Czy słyszałyście może coś na ten temat? Ja podawałam to mleko prawie pół roku, a teraz boję się że może jest z nim coś nie tak.

Nie znalazłam nic na temat ołowiu w składzie (skąd takie informacje? może łaskawie źródło podasz? a najlepiej wkleisz tu tekst w którym to wyczytałaś???) Natomiast znalazłam coś takiego: Witam . Zgodnie z Decyzją Nr HZ – 466/3/4-287/08 o zakazie przywozu i wprowadzania do obrotu środka spożywczego wystawioną w dniu 13 października 2008r. przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego proszę niezwłocznie wycofać z obrotu handlowego sieci sklepów (...) mleka modyfikowane : Nutricia Bebilon 4 Junior powyżej 2. roku życia, Mleko modyfikowane masa netto 800g, należy spożyć do 15/05/2010 (2) W-136-08 17:52 010157 oraz Nutricia Bebilon 4 Junior powyżej 2. roku życia, Mleko modyfikowane masa 800netto 800g, należy spożyć do 06/06/2010 (2) W-158-08 15:16 010707 Wyprodukowane w Unii Europejskiej dla NUTRICIA Polska Sp. z o.o. ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa. Wyżej wymienione środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego są zanieczyszczone oprzędem i larwą szkodnika. Oba produkty jako środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego zostały uznane jako środki spożywcze niebezpieczne i nie nadają się do spożycia. Proszę o podanie ilości wycofanego mleka modyfikowanego. Proszę o wystąpienie do producenta o ustalenie przyczyn wprowadzenia do obrotu handlowego środka spożywczego niebezpiecznego dla zdrowia dzieci oraz przygotowania do wglądu umowy z firmą NUTRICIA Polska Sp. z o.o. ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa. Departament Prawny proszę o pomoc w zakresie dochodzenia uzasadnionego roszczenia wobec NUTRICIA Polska Sp. z o.o. ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa. Pragnę nadmienić, że wyżej opisane produkty są hermetycznie pakowane w atmosferze ochronnej. I wygląda na to, że problem dotyczy dwóch partii tego mleka. Poszukam jeszcze jak coś znajdę dam znac.

Jak obiecałam, tak robię dla zainteresowanych tematem - odpowiedź na mojego wczorajszego maila: Szanowna Pani, Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Zapewniam Panią, że żadna partia mleka Bebilon Junior 4 nie została wycofana z handlu. Prawdą jest, że w ostatnim czasie mieliśmy brak tego mleka w naszych magazynach gdyż nasze zamówienie nie zostało zrealizowane w terminie. Bebilon Junior 4 jest już dostępny i hurtownie mogą składać zamówienia. Odbiorcy zaopatrują się w określone dni tygodnia, stąd w jednych sklepach już jest a w innych - pojawi się za kilka dni. Zapewniamy, że wszystkie mleka modyfikowane naszej firmy spełniają najwyższe standardy jakości, wytyczone przez prawo polskie i prawo Unii Europejskiej, dotyczące produktów specjalnego przeznaczenia żywieniowego, jakimi są produkty dla niemowląt, i są w pełni bezpieczne dla Konsumentów. Jednak - nie przyjęłam tej informacji jako pewnik i wysłałam Pani Konsultantce informacje o wycofaniu mleka które znalazłam w internecie dodałam jeszcze kilka słów od siebie (m.in. powołałam się na kontakt z mamami z całej Polski, którym też się obiła o uszy wieść o wycofaniu tego mleka, oraz to, że zdarzyło się, że w sklepie Rossmann poinformowano, że mleko zostało wycofane), że przecież Pani w sklepie sobie nie wyssała z palca takich informacji, i że nic nie wspominała o braku mleka na półkach z powodu braku tegoż w magazynach. Poprosiłam o sumienne i skrupulatne zorientowanie się w temacie ponieważ ja muszę mieć więcej niż 100% pewności, że nie podtruwam codziennie nieświadomie własnych Dzieci. Czekam teraz na odpowiedź.

Słuchaj......inwektywy typu idiotko zachowaj sobie dla swoich znajomych ok? Czy ja napisałam gdzieś, że ślepo wierzę w to co mi piszą??? Naucz się może czytać ze zrozumieniem zanim następnym razem zwyzywasz kogoś od idiotek??? Przytoczyłam li tylko odpowiedź jaką otrzymałam i opisałam kroki jakie podjęłam w związku z nią. Poza tym podjęłam jeszcze dodatkowe kroki mające potwierdzić/wykluczyć prawdziwość podanych tu informacji. Wysłałam zapytanie do Głównego Inspektoratu Sanitarnego, czekam na odpowiedź. Ponad to - bez paniki. Sądzę, że na stronie internetowej GIS w informacjach Dep. ds. bezpieczeństwa żywności i żywienia na pewno by była taka notka zamieszczona, a nic takiego nie znalazłam.

Gość W Tesco są .....
W Tesco są - dziś byłam

Gość też mama
Drogie mamy! szukam mleka bebilon 4 od tygodnia i nie mogę go nigdzie dostać! Jest bebilon 3 no i niestety musze podawac teraz te mleko. Aż strach pomyśleć,że może coś być w tym mleku. Coraz częściej się zastanawiam czy nie zmienic mleko na te z woreczka"od krowy" ze sklepu. Ale niestety nie mam przekonania co do tej zmiany mleka.I nie wiem co mam zrobic czy czekac aż bebilon 4 wróci na półki czy zacząc podawać mleko z woreczka?

Dla zainteresowanych tematem wklejam odpowiedź uzyskaną z GIS-u. Także wygląda na to, że ta afera z bebilonem nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Główny Inspektorat Sanitarny Warszawa, dnia 25.11.2008 r. Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia GIS-BŻ-4254-156/EN/08 Wnawiązaniu do e-maila z dnia 20.11.2008 r. w sprawie mleka Bebilon dla dzieci Główny Inspektorat Sanitarny - Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia uprzejmie informuje, że obecnie w Polsce nie ma zagrożenia związanego z mlekiem modyfikowanym. Ponadto Departament informuje, że w celu szybkiego informowania Państw Członkowskich o ryzyku związanym z produktami żywnościowymi i środkami żywienia zwierząt, które nie spełniają wymagań bezpieczeństwa, Komisja Europejska stworzyła System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Produktach Żywności i Paszach (RASFF – Rapid Alert System for Food and Feed). W obecnej chwili w Systemie RASFF nie ma informacji o występowaniu na terenie Państw Członkowskich mleka modyfikowanego, które może zagrażać zdrowiu konsumentów. Wycofywanie produktów zawierających skażone mleko w proszku prowadzi się tylko na rynku chińskim, jednakże Departament podkreśla, że import mleka w proszku, wyprodukowanego w Chinach, nie jest dopuszczony na rynki Europejskie.

Gość tatiaminka
Ja zawsze Holle kupuję i nigdy sie nie rozczarowuje. jego skład mnie przekonuje, certyfikaty i przejrzysta polityka produkcji tak samo. przerzućcie sie na holle bo warto!:)