Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLIIIV

WIARYGODNOSC TESTU PO TYGODN.TERMINIE OKRESU???PROSZE O RADE

Polecane posty

Gość OLIIIV

Hej!Staramy sie z mezem pol roku o dziecko.Teraz @ spoznia mi sie tydzien zrobilam test (bo @ mam regularne,ewent 1-2dzien poslizgu) i wyszedl negatywny jednak @ nadal nie dam i zaczynam sie niepokoic.Czy to mozliwe zeby test nie wykreyl ciazy (moze za maly poziom hcg ale po tyg po @????) ?????Prosze o pomoc!!!!!!

Gość ANNA PANNA
Zależy jaki test, najlepiej zrobić badania krwi. Ja używałam tego: Opis: QuickVue One-Step hCG Urine test ciążowy to bardzo czuły test jakościowy, wykrywający ludzką gonadotropinę hCG w moczu używany do wczesnego rozpoznania ciąży. Ludzka gonadotropina hCG jest hormonem produkowanym przez łożysko krótko po implantacji i właśnie występowanie hCG jest najlepszym potwierdzeniem ciąży. Test Quick Vue zawiera w swojej budowie monoklonalne przeciwciała specyficzne dla podgrupy beta hCG w nowej jednoetapowej technologii. Quick Vue jest łatwy w użyciu i odczytywaniu wyników. Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką (6 dni po zapłodnieniu). Czułość (25 mlU/ml) hCG. Wynik testu już po jednej minucie. Jeśli wynik testu jest negatywny, a istnieje podejrzenie o ciążę, to następna próbka moczu powinna być przetestowana w ciągu 48-72 godzin. Do badania można użyć moczu zebranego o każdej porze dnia, jednak próbka pobrana rano zawiera najwyższą koncentrację hormonu hCG. Próbka moczu wprowadzona do testu, dalej przedostaje się wnętrzem testu z przeciwciałami hCG. Ten właśnie kompleks sprawia, że: * jeśli hCG występuje w próbce w ilości 25 mlU/mL lub więcej, to różowa linia (T) pojawia się wraz z niebieską linia kontrolną (C) * jeśli hCG jest obecne, ale w mniejszej ilości niż 25 mlU/mL lub nie ma go w próbce moczu, to pojawi się tylko niebieska linia kontrolna (C) Próbka moczu zawierająca juz 25 mlU/mL hCG będzie wykazywała pozytywny rezultat na teście Quick Test One Step hCG. Podczas prawidłowej ciąży hCG o tym stężeniu występuje 6 dni po zapłodnieniu i wzrasta do poziomu 50 mlU/Ml po 10 dniach od zapłodnienia. Po pierwszym dniu oczekiwanej miesiączki koncentracja tego hormonu przekracza często 100 mlU/Ml.

kochana test to tylko test mogł wyjść źle. Może Ci beta powoli przyrasta i takie przypadki są. Idź do przychodni i zrób betę

Gość ja mialam 3 negatywne po termi
po terminie okresu,dopiero beta wykazala ciaze.

Gość OLIIIV
Robiłam Pretest wiec nie taki najgorszy raczej.

Gość OLIIIV
W dniu @ i pare dni po bylam swiecie przekonana ze dostane bo i mnie podbrzusze idealnie jak na @ bolalo i piersi tez...Ale od wczoraj cisza.Nic.Dlatego zrobilm ten test a tu znowu nic.Tym bardziej dziwne bo jak juz pisalam nigdy o tyle mi sie nie spoznial @.A jak to jakies chorubsko sie zrobilo...Kurcze boje sie troche.A do gin kolejki takie ze szkoda gadac...

Gość anett32
test mogl wzjsc żle przez nerwy...wiem ze to trudne ale spróbuj sie nie denerwowac a wtedy na pewno wszystko sie wyjasni...albo sie pojawia trudne dni albo dwie kreseczki na tescie.....

Ja tak raz mialam jak sie staralam o dziecko. Okres mi sie spoznial 6 dni, a test wychodzil negatywnie. W ciazy nie bylam. Okres przyszedl z duzym opoznieniem, takie jednorazowe przesuniecie bez znanej mi przyczyny. Jak zaciazylam, to wyszly mi 2 kreski juz pare dni przed terminem okresu.

Gość gość
A kto mi powie czy jesli robilam test hcg wyszedl mi 21.48 a po dwuch dniach 24.08 czy to nie za niski wynik jak na sam poczatek ciazy prosze o pomoc

Gość gość
bardzo niski przyrost ;/