Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od poniedzialku zatrudniona

bedac w ciazy zaczynam prace. czy musze isc na macierzynski?

Polecane posty

W poniedzialek ide do pracy a jestem w ciazy. Szef tego nie wie i nie chce by sie dowiedzial. Najlepiej by bylo gdyby sie nikt o tym nie dowiedzial do konca (slyszalam, ze czasem brzuchy w ciazy malo rosna i nie widac) a jesli juz sie dowiedza to chce zrobic tak by nie isc na macierzynski. W domu z dzieckiem bedzie maz i tesciowa. Czy jest to mozliwe?

Gość nie jest to mozliwe
musisz isc na macierzynski

szkoda:((

Gość nie jest to mozliwe
a chcialabys zostawic kikudniowe dziecko w domu??

Moj maz z nim bedzie. ja bym wziela tylko pare dni wolnego na porod i pierwsze dni w domu a potem chcialabym normalnie isc do pracy.

Gość nie słyszałam żeby
macierzyński był obowiązkowy

Gość oczywiscie ze nie musisz brac
macierzynskiego-co za pomysły! I zaraz cie zjada matki polki bos wyrodna matka i nie chcesz z dzieckiem zostac w domu i karmic cycem :D Bo według niektorych mąż sie nie zajmie dzieckiem...... Powodzenia....:)

No wlasnie za bardzo mi zalezy na pracy by isc na macierzynski. Najgorsze ze przystaraniu sie o prace zatailam ze jestem w ciazy i boje sie powiedziec teraz szefowi. gdyby to bylo mozliwe to wogole bym mu nie mowila, ale ciaza potem stanie sie widoczna. w momencie jak sie dowie chce go uspokoic, ze na macierzynski sie nie wybieram i zaraz po porodzie wracam do pracy.

Gość spokojnie tak tez tak
zrobilam ;) Ale to bylo pare lat temu...

Gość nie jest to mozliwe
przykro mi drogie panie, ale macierzynski jest obligatoryjny :D Co innego wychowawczy.

do autorki: Kobieto ale jak sobie to wyobrażasz? Będziesz ukrywac brzuch? Do 5 czy nawet 6 miesiąca to jeszcze może uda ci się ukryć ale później raczej nie bardzo...jeszcze gdybyś była np przy tuszy to mogłabyś spokojnie ukryć ale przy normalnej wadze to mało możliwe. Poza tym nie możesz zagwarantować sobie, że całą ciążę będziesz się czuła super a ukrywać dolegliwości i np nie pójść na parę dni do szpitala na badania kosztem pracy??? Przepraszam ale chyba zdrowie dziecka jest najważniejsze bo dziecko możesz mieć jedno a pracę możesz jeszcze zmieniać setki razy. Tu nawet nie ma co porównywać. Poza tym jeśli nawet ty nie powiesz szefowi to zrobić to może inna \"życzliwa\" osoba no bo co będziesz ukrywać to nawet przed sąsiadami, koleżankami, kolegami? A wtedy wyjdzie gorzej niż sama byś mu to powiedziała:-o

Szefowi bede musiala powiedziec niestety ale jak mu powiem, ze po porodzie wracam zaraz do pracy to moze sie zgodzi. w koncu to inicjatywa ode mnie.

dzieki spojrze zaraz.