Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mama30

CIAZA POZAMACICZNA? kto mial? jakie objawy?

Polecane posty

Gość przyszla_mama30

witam, strasznie sie zamartwiam i bardzo prosze o rade/opinie w wyzej wymienionym temacie. Otoz jestem w ok. 4 tyg ciazy i od 2 tyg bardzo boli mnie lewy jajnik. bole sa o roznej czestotliwosci i sile, najsilniejsze sa takie klujace i wtedy boli ze hei:-( czasami /tzn. sie codziennie/ czuje tez takie uciskajace bole. sa tez godziny gdzie nic nie boli. dzis bylam u lekarza, stwierdzila, ze moze to byc ciaza pozamaciczna i skierowala do gin. Gin z kolei zrobil usg, i stwierdzil, ze nie widzi nic, ze za wczenie na cokolwiek i nawet poddal watpliowsci maja ciaze!a zrobilam 3 testy ktore wyszly wyraznie na tak i mam mdlosci i bole piersi. aha, termin miesiaczki mialam 18.11. a ja, zamartwiam sie straszliwie i bardzo prosze, o rady od osob ktore mialy cos podobnego. z gory dziekuje:-)

Gość
a zrobili Ci USG dopochwowe???

Gość mamamijjaa
hmmmm no w 4 tygodniu przy usg przez powłoki jeszcze nie bedzie widać rzeczywiscie ciąży. Przy pozamacicznej występuje często plamienie.

Gość
Nie zamartwiaj się na zapas:)...podobno przy ciązy pozamacicznej sa straszliwe bóle... Radziłabym Ciz robic test z krwi... to na pewnos twierdzi ciążę... nie wiem natomiast od kiedy widać na USG dopochwowym zarodek... ja miałam takie USG w 8 tyg ciaży i było już wszystko widać...

Gość mamamijjaa
a skoro nie widac było na usg transwaginalnym, to nie masz sie co marwić o to, że to pozamaciczna moim zdaniem.

jestescie kochane dziewczyny:-) nie, nie ma plamien :-) ale sie dzisiaj starchu najadlam, a jak wszystko dobrze pojdzie to jeszcze 8 miesiecy takich starchow:-) niestety nie moge zrobic badania krwi, bo mieszkam w norwegii a w moim miescie nie ma prywatnych klinik. w przychodni powiedzieli mi ze skoro 3 testy wyszly pozytywnie to ciaza jest i mam sie zglosic na kontrole za 3 miesiace. i o testach krwi na ten hormon nie ma mowy. malo uspokajajace. gdyby nie te moje bole jajnika to do gina bym sie nie dostala. a wy jak myslicie, ciaza???? ja to czuje:-) no 3 trzy testy nie moga klamac? a co moze byc przyczyna tych boli??

a przepraszam, raz jeszcze sie zapytam, od ktorego tygodnia widac na usg ze jest zarodek? bo 8.12. bede w polsce to bym tam sie umowila na usg w gabinecie prywatnym. piszesz ze u ciebie bylo w 8 a moze ktos zobaczyl wczesniej?

Gość mamamijjaa
mnie też jajniki bolały masakratycznie. A podejrzenie ciąży pozamacicznej miałam bo niby macica za mała była. W 7 tygodniu albo 6 zrobiłam usg dopochwowe i już było widać ze ciąża jest spoko. Ale jajniki bolały mnie na bank. Naprzemiennie. No i piersi. Masakra:)

Gość mamamijjaa
aha i jajniki bolały mnie do 3 miesiąca gdzies.

Gość mamamijjaa
a i jeszcze coś:) miałam plamienia również i okazało się że wokół chyba lewego jajnika była jakaś tam ilość płynu i lekarz który robi ł usg powiedzial że plamienia i bóle były związane z tym jajnikiem ale juz nie pamietam co to było/.

Gość
Mysle ,że od 6 tyg spokojnie da sie zobaczyc na USG dopochwowym a od 12tyg juz przez powłoki brzuszne:) Ja mysle,ze ciąza.... 3 testy raczej sie nie myla:) Powodzonka:)

Gość mamamijjaa
no a pozamaciczną bym wykluczyła na bank!!!!! ciesz sie ze będziesz mamą:) trzymam kciuki za maleństwo:)

Nic nie powiedział,ból jajnika/ów w ciąży to norma.Nie pamiętam jak długo to trwało,ale do ok.6 tc.Myślę,że za mocno przeżywasz, rozumiem Twój strach,bo w kóńcu lekarz nagadał Ci,że może być pozamaciczna,ale musisz ise trochę uspokoić i uzbroić w cierpliwość.Ja pobiegłam do lekarza dzień po zrobieniu testu (byłam wtedy w 4 tc. jak się okazało później) i dziś cieszę sie,że lekarz nie miał usg, bo pewnie zrobiłby badanie i powiedział,ze ciąży nie widzi,bo było zwyczajnie ZA WCZEśNIE.W 7 tyg. poszłam na usg i już biło serduszko mojej córci.

ja zarodek zobaczylam dokladnie w 40 dniu cyklu mialam usg dopochwowe i ledwo bylo cos widac, ale gin potwierdzil wtedy ciaze a moja kolezanka z liceum miala ciaze w jajniku i nie miala zadnych objawow, zrobila 2 testy wyszly pozytywnie, poszla do gina potwierdzic ciaze, a gin nic nie zobaczyl na usg kazal zrobic badanie krwi, wyszlo ze beta bardzo slabo przyrasta i skierowal ja do szpitala, tam potwierdzily sie przypuszczenia, beta malala, ciazy nie bylo widac, okazalo sie ze to byla ciaza pozamaciczna na szczescie jajik miala uratowany nie miala zadnych plamien wczesniej wg mnie o wiele za szybko poszlas na to usg, poczekaj do 6 tygodnia liczac od ostatniej @ i wtedy idz ;)

dziekuje wszystkim za rady i wsparcie, nie ma jak przyszle i obecne mamy:-) przyznam, ze strasznie sie zamartwialam dzis, ale teraz juz mi tak lepiej i cieplej:-) szczesliwa, ale w szoku. no w szoku, ze takie szczescie nas spotkalo z moim slonkiem:-) bo dzidziowe proby mialy byc dopiero w marcu, a tu prosze:-) po jednym (!) "strzale" do celu, w drugim cyklu po odstawieniu tabletek anty...myslalam, ze troche czasu zajmuje organizmowi to dochodzenie do siebie a tu prosze:) jestem szczesliwa, i az mi sie wierzyc nie chce ze to prawda i 3 testy sobie w lazience wciaz trzymam i gapie sie na nie za kazdym razem jak tam jestem:-) a jest moze ktos z warszawy albo wie o jakims gine prywatnym w warszawie?

Gość mamamijjaa
no ja z warszawy:)

Gość mamamijjaa
polecam medikover, tam przymuje fajny lekarz ze szpitala na karowej. Ale nie wiem czy tak na forum nazwiskami można walić:)ale co tam, nazywa sie roman szczecina. polecam!!!!

Gość mamamijjaa
wejscie od krochmalnej jest:)