Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzarkaaa

Tytułowanie magistrów

Polecane posty

Gość Zzarkaaa

Czy nie uważacie ,że to bez sensu zwracać się do farmacety w aptece przez MAGISTER? przecież w banku czy nie jednym urzędzie też pracują magistrowie i nikt się do nich tak nie zwraca.Dlaczego w tym względzie wyróżniona ma być właśnie apteka

Gość fwef
haha no fakt masz racje! to taka pozostałość sprzed 20lat może wiecej kiedy mgr spotykani na codzien to byli przede wszystkim farmaceuci :)

Gość dldldldlld
Następna IDIOTKA. Dzięczę drogie, a czemu lekarza tytułujesz DOKTOREM? Nie każdy ma doktorat, czyż nie nierozgarnięta panienko? Tak samo jest z nauczycielami w liceum tytułowanymi "profesorami". To jest ZWYCZAJ, laska.

Gość earddldl
Debilizm się szerzy, kolejna matolica! - fwef

Gość fwef
co sie rzucasz?? od kiedy nauczyciel jest profesorem?

Gość fwef
zaraz zaraz ja tu nikogo nie obrażam więc daruj sobie złośliwości, ani mnie to grzeje ani ziebi co wypisujesz w moim kierunku chcesz sie wyżyć to chuj ci w dupe!mod sie toba zajmie!

Gość fwef
wdycham baki

Gość earddldl
Idiotki obie, przyjmijcie do wiadomości panienki bez matury chyba bo jakieś kompleksy masie, że to są tytuły zwyczajowe. Macie naprawdę inteligencję Gośki spod bloku, ew. ze spożywczaka.

Gość mmmmmb
A panie ile klas skończyły? No przykro, że was nikt nigdy żadnym tytułem nawet zwyczajowym nie uraczy.

Gość Zzarkaaa
Zaraz wielkie obruszenie i wyzwiska od idiotek..Poprostu uważam ,że wielu ludzi po studiach się nie tytułuje a magister z apteki jest ciągle wyróżniony i to wszystko

Gość mmmmmb
Przykro jak komuś w życiu nie wyszło to zazdrości byle magistrowi w aptece.

Gość mmmmmb
Bo matole to jest ZWYCZAJ. Dziecko, czy ty rozumiesz po polsku????? Czy lekarza ma doktorat??????? A mowisz matolico DOKTOR.

Gość olej te babki z apteki....
ja tam NIGDY nie mówię per magister. Najwyższa pora skończyć z tym dennym zwyczajem; zresztą tak teraz mówią tylko starsi ludzie- nikt z moich równolatków nie wyraża się do kobieciny w aptece "pani magister" tym bardziej, że teraz to apteki lecą po kosztach i zatrudniają 2 mgr, a reszta to technicy :p :p :p Durny zwyczaj, bardzo durny....

jakaś mgr farmacji się oburzyła :p

Gość Zzarkaaa
Jestem świeżo upieczonym mgr farmacji dlatego założyłam taki post , ale od wielece wykształconych magistrów na tym forum dowiedziałam się że jestem Idiotką..A również chciałabym poważać Was za zawody ,które wykonujecie i móc Was tytuować w Waszych miejscach pracy

Pomijając wypowiedzi frustratów, ubawiły mnie. Nigdy, powtórzę nigdy do pracownika w aptece nie zwróciłem się per magister.. :D I co ? Ano kupiłem to co chciałem bez żadnych problemów. :classic_cool:

Gość Ja nawet o tym nie wiedzialem
dopóki na reklamie jakiegos banku tegio nie zobaczylem

Gość Zzarkaaa
Musze przyznać ,że tytułują mnie nie tylko starsi ludzie, młodzi czasem też

Wg mnie to bez sensu- taki jakiś wojenny zwyczaj chyba, dlatego tak jak napisałam, per magister do farmaceuty zwracają się głównie starsi ludzie.... mi się to nie podoba i moge chyba mieć swoje zdanie. A wyzywanie się od osłów, matołów to daruj sobie koleżanko, nie rusza mnie brak inteligencji->brak konkretnych argumentów(wyzywanie się jest oznaką braków argumentów)...

Gość akurat chyba mi sie nie
zdarzylo zwrocic nigdy w aptece do pani czy pana "magister". Nie bylo okazji ;) Ale to tak samo jak mowienie "doktor" do lekarza, "mecenas" do prawnika, czy "profesor" do nauczyciela w LO. To nie ma nic wspolnego z tytulem ;) Poza tym nawet magister moze byc zatrudniony na stanowisku profesora na uczelni, jezeli tylko dziekan wyrazi taka chec :P Nie rozumiem w czym problem :D

to jest do dldldldlld, earddldl, mmmmmb czyli 3 w 1 :D

Nie rozumiem w czym problem } Dokładnie tak samo. ;) Ale milczę.. niech se po trolluje.

O nie! Mecenas to radca prawny lub adwokat! Nie każdy prawnik jest mecenasem, ale każdy mecenas jest prawnikiem!

Gość chodzilo o to z tak sie mowi
a nie przez mgr, czy dr... w zaleznosci od literek przed nazwiskiem. Nazwa zwyczajowa, bez wzgledu to czy ten adwokat jest doktorem czy tylko magistrem ;)

A tam, ludize to mnożą ostatnio problemy, gdzie ich nie ma :o PS. Mam doktorat, nawet na tym forume, mata do mnie sie zwracać "pani doktor" :classic_cool: :P;)

morgaine- z czego? tez się przymierzam :)