Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jesttt

butelka avent-czy przechylając pełną butelkęmleko powinno lecieć ciurkiem?

Polecane posty

Gość jak to jesttt

butelka avent antylkolkowa po napełnieniu jej ciepłym mlekiem i przechyleniu takim jak do karmienia dziecka, mleko samoistnie leci ciurkiem ze smoczka czy z butlą i smokiem jest coś nie tak? czy tak ma być? przy mniejszej ilości płynu w butelce nie ma czegoś takiego-nic nie leci, przecież jak włożę ją dziecku do buzi, to mleko zacznie samo lecieć bez potrzeby ssania smoka czy to normalne?????????? bardzo proszę mamy o szybką odpowiedz

Gość mamamijjaa
mleko za ciepłe może, a pomaga naciśniecie smoczka no i w butelce musi zostac odrobina powietrza. Aventy moim zdaniem są najlepsze.

Gość jak to jesttt
no właśnie teżmi się tak wydawało,ze nie powinno zrobiłam test i nawet jak mleko jest nie za ciepłe, to ze smoka aventowskiego sika jak z sikawki kupiłam trefne butelki???? ps. dziękuję za wpisy

Gość allegro aukcje
Dokładnie:) I taka jest właśnie butelka BORN FREE bo posiada takie zabezpieczenie, tak zwany system kontroli przepływu płynu. Dziecko się nie krztusi a butelka się nie zapowietrza, więc nie trzeba co chwilę przekręcać smoczka (jak w zwykłych butelkach).

Gość jak to jesttt
a jest szansa, że wyślesz mi ją expresowo? nie chce schizować przy karmieniu... dalej sprawdzam i to samo...a niedługo pora karmienia:-(

Gość jak to jesttt
halo?? ponawiam pytanie dodam,ze wpłata będzie expresowa

Gość mamamijjaa
dziewczyno, nie panikuj naprawde. Spokojnie. Aventy są naprawde dobre. To są prawa fizyki. Pod wpływem wyzszej temperatury wzrasta cisnienie gazów i reakcji związanej z mieszaniem mleka z wodą powstaje różnica ciśnien miedzy gazami w butelce a nazewnątrz i tego efektem jest taki strumien. Trzeba na chwilke odkrecic buteleczke lub nacisnąć smoka.

Gość mamamijjaa
dosłownie odkręcasz cyk i zakrecasz:) naprawde. Spokojnie nie daj sie zwariowac.

Gość jak to jesttt
dzięki mammamijaa zaraz to sprawdze z tm odkręcaniem i ncisnieciem smoka już się niestety dałam zwariować, bo niewielebrakowało....:-( teraz jestem przewrażliwiona i zestresowana na maxa:-(

Gość mamamijjaa
no i???

Gość jak to jesttt
nie leci:-) ale mleko jest ledwo letnie

Gość mamamijjaa
podgrzej i zrób tak samo, czyli odkrec. I nie kupuj zaraz butelek jakiś:) avent są lux:) powodzenia panikaro słodka:)

Gość mamamijjaa
i w aventach tez nie trzeba smoczka przekrecac zaufaj mi:) moja córa piła z aventów i nigdy kolki nie miała ani sie nie krztusiła, butelki poleciła mi położnakiedyś ze szpitala na karowej.

Gość jak to jesttt
ale wiesz przy cieplejszym mleku jednak leci. może mam szajskie te butelki:-(? słodka panikaro...:-) uwierz mi co przeżyłam to moje,nikomu tego nie życzę, dlatego tak panikuję dziękuję Ci mammamija:-)

Gość allegro aukcje
Oj przepraszam, ale była wziąć prysznic:) Butelkę wyślę Ci poleconym priorytetem jak tylko pieniądze będą na koncie:)

Gość allegro aukcje
Ja oczywiście nie namawiam musowo, żeby nie było:O Po prostu zaoferowałam pomoc bo tym jak stwierdziłaś, że z butelką masz coś nie tak:D A ocenić tego już nie mogłam czy jest "tak" czy "nie tak" z Waszą butelką :D

Gość mamamijjaa
nie sądze zeby butelki byly szajskie, w kazdej butelce sie robi taka różnica cisnien. Trzeba poprostu odkrecic przed podaniem dziecku czasami dwa trzy razy tak szybciutko. A jeśli masz nadal wątpliwości to mimo wszystko nie kupuj tak na chura od razu z allegro, nie wiesz czy ta butelka ma atesty, jakie ma opinie. Poczekaj. Naprawde.

Gość misiowa033
juz kiedyś był topik na temat tych butelek avent a więc 99% dziewczyn się wsciekało na te butelki wszystkim się lało czy to mleko czy cherbatka szajs szkoda kasy na te butelki sama mam 4 kupowałam bo myslałam że trafiałam na jakieś felerne a tu prosze wszystkie takie same NIE POLECAM!!!

no i nie znalazłam żadnego tematu w którym 99% dziewczyn by sie wnerwialo na aventy, echhhh to allegroo:)

Gość allegro aukcje
mamamijjaa: jednego czego nie lubię, to zarzucania, że mogę sprzedawać coś trefnego:O No bez przesady - I NA PEWNO NIE DLA DZIECI! Sama mam 10-cio miesięczne dziecko, które tych butelek używa. Przecież nie zmuszam nikogo do kupna - więc Ty nie odwódź nikogo. Butelki są jak najbardziej zdrowe (zdrowsze na pewno niż Avent - bo jak byście poszperały trochę w necie to znalazłybyście info, że Avent to jedna z firm, która ma w butelkach najwięcej tej substancji o której piszę w aukcji). Nie mogę niestety pokazać na allegro zdjęć pudełka ani instrukcji obsługi bo są po angielsku (a tego nie wolno robić), ale zapewniam, że są polecane i są pod "patronatem" - coś jak u nas niektóre produkty są polecane przez np. IMiD. Się wkurzyłam no! :) madooonna: nie wiem czy z tym manewrem było do mnie, ale zapewniam, że nie ja napisałam post o zbojkotowaniu Aventu. Zapytaj moderatorów jak masz ochotę:D A teraz chyba czas spać:)

no i skoro instrukcja po angielsku to i sprzedawac nie wolno, takie prawo ponoc:) to troche tak jak kupowanie na targu akcesoriów dla dzieci.

Gość misiowa033
madoooonna to nie allegro pisała tylko ja i nie miej zazłe ale wybrałaś zły topik postaram sie poszukac tego o ktorym mówiłam ale i tak nie zmienie opini na temat avent szjs nawet za darmo nikt ich odemnie nie chce butelki są beznadziejne naprawde się leje z kazdej strony.