Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam rady12345

Czy jesli wroce do Polski to....

Polecane posty

Gość szukam rady12345

To czy znajde prace w ciagu miesiaca? Jest to realne aby znalezc prace w ciagu miesiaca?Jakakolwiek,tak ok 1300 zl by mnie urzadzalo na poczatek:)

Gość wracaj już dziś
prace masz od ... wczoraj ;)

Gość oooooooooooooooooooo
tak

Gość watpie czy przez miesiac
znajdziesz

Gość szukam rady12345
Ale tak realnie??Mam szanse dostac prace za 1300??I to w ciagu miesiaca?? Bo jesli tak to wrocilabym...

Gość wyłącz capslocka
nie, gwarancji ci nikt nie da wbrew pogłoskom w polsce nic sie nie zmieniło, niestety cudow sie niespodziewaj

Gość szukam rady12345
A myslicie ze jesli zaczne wysylac teraz,ze przyjezdzam niedlugo do Polski i chciala bym zaczac tu pracowac,to czy bez mozliwosci "zobaczenia" mnie beda zainteresowani??? hm..sprobowac? No ale ta kwota 1300 to wygorowana?Czy to normalne stawki na teraz?

Gość onaaaaaaaaa
Mam taki sam dylemat Autorko topiku! :) P.S. Ale jesli wrocilabym do Polski i tam miala pracowac za mniej niz 2000 zl/mies to zawijalabym z powrotem do Niemiec :P ;)

Gość szukam rady12345
Onaaa No ale ja probuje myslec tak wiesz "real":) Bo na 2 tys to na poczatku nie mam szans(chociaz jestem specjalista w waskiej dziedzinie),ale na poczatek to moglabym pracowac gdziekolwiek,nawet za 1300 zlotych,jak wiecej to by bylo super.

Gość szukam rady12345
nie wiem kompletnie co zrobic...

Gość onaaaaaaaaa
mysle ze wszystko zalezy jeszcze od wielu czynnikow: miasta do ktorego chcesz wrocic w PL, Twojego wyksztalcenia, umiejetnosci, stopnia opanowania jezyka itd. ...

Gość onaaaaaaaaa
ja juz powoli rozsylam cv :) No i narazie jestem optymistka :)

Gość szukam rady12345
Onann ja poszlam spac wczoraj:) Ja chce wracac do Wrocka, albo Krakowa(moje rodzinne miasto jest male wiec tam na pewno nie wroce), j.ang znam b.dobrze ,przed wyjazdem bylo dobrze,wiec podczas pobytu za granica troche podszkolilam akcent i niektore zwroty:)

Nie wiem jak jest we wrocku , ale w Warszawie pracy za 1300 zł szukałabyś pewnie z godzinę. Tylko co ty biedna byś w wawie zrobiła z tym 1300 zł :)

Gość wroclawianka85
we wroclawiu nie najgorzej z praca, tylko zalezy co chcesz robic??? ja pracuje w gastronomi, nie skonczylam jescze studiow, zarabiam ok 1300-1400

Gość szukam rady12345
czyli 1300 to teraz normalna stawka??Bo ja pamietam jak przed moim wyjazdem pracowalam za 700zl:( od pon do niedzieli bardzo czesto... No a co do Wawy to raczej tam sie nie wybieram,jednak za daleko od rodziny jak dla mnie. A we wrocku szukala bym pracy jakiejkolwiek,byle sie tylko na poczatek zahaczyc. Wiec widze ze to mozliwe:):D

Gość pracując choćby na kasie
w takim Piotrze i Pawle, dostaje się 1600 na rękę

Gość szukam rady12345
To bylo jedynie 5 lat temu,wiec nie AZ tak dawno. A pracowalam w sektorze rozrywkowym jako Asystentka Managera plus sekretarka-dlatego tyle dni tam spedzalam. A da sie wyzyc za te 1300 teraz?

Gość dzej zi
Po cholere chcesz wracac? Ceny w Polsce sa teraz wyzsze niz w Europie, jak wejdzie euro, podskocza o conajmniej 50% i bedzie tragedia. W tej chwili nawet bilety miedzy europa a polska sa tansze niz polaczenia kolejowe w naszym kraju.

tak jak mówię, praca jest w sumie ja od wrzesnia trzy razy zmienialam pracę, i teraz tez chyba zamierzam znow zmienic, pwoiem Ci ze pracowalam przez rok w jednej pracy, zarabialam ok 1400(kelnerka)ale wkurzala mnie atmosfera i sie zwolnilam, zaraz znalazlam nastepna prace tez w gastronomi za 1400 ale sie zwolnilam po 2 tyg bo mi godziny pracy nie odpowiadly, teraz pracuje za 1300 i atmosfera mnie wkurza i chyba sie zwolnie , oczywiscie zamierzam najpierw cos nalezc, powiem Ci ze jest duzo ogloszen na wroclaw.gumtree.pl a zapytam z ciekawosci: dlaczego chcesz wrocic? chyba zle Ci sie nie powodzi za granica?

Gość szukam rady12345
Nie,zle nie jest. Ale uswiadomilam sobie ze ja zawsze bede tutaj obca,bede TA Z POLSKI. I prawdopodobnie nigd nie osiagne tego,co moglabym osiagnac w Polsce.

Gość lostka
A w jakim kraju jestes teraz?

Gość szukam rady12345
Wroclawianka,dzieki za stronke. Na pewno tam zajrze:) i moze faktycznie jakies maile zaczne wysylac. A co mi szkodzi sprobowac,nie?

wyzyc za 1300? mieskzania sa drogie(chodzi mi o wynajem, place 400zl za pokoj, plus narzeczony 400zl) ale ta sa stare ceny teraz za miejsce w pokoju od 500 zl do 600zl , no i zalezy kto jakie ma potrzeby, mi udaje sie nawet odkladac, ale mam wspolnu budzet z narzeczonym on zarabia ok 2000 tys, zycie z miesiaca na miesiac od wyplaty do wyplaty mnie nie interesuje

No coś w tym jest Osoby które zostały zarabiają moze mniej ale mają perspektywy A ci co siedza w UK czesto są skazanie zwykłe prace ze stosunkowo niewielkie pieniądze

Gość lostka
No coś w tym jest Osoby które zostały zarabiają moze mniej ale mają perspektywy A ci co siedza w UK czesto są skazanie zwykłe prace ze stosunkowo niewielkie pieniądze Nie ma co uogolniac. Jesli ktos jest zaradny i wytrwaly, to znajdzie za granica niefizyczna prace za niezle pieniadze. Majac 1500L w UK mozna sobie pozwolic na o wiele wiecej niz zarabiajac np. 2500zl w Polsce.

Gość szukam rady12345
Ja ta kwote rzucilaam od tak,nie wiem jakie sa teraz ceny w Polsce. Kazdy mowi ze wszystko podrozalo,ale od zawsze wszystko drozeje wiec nie myslalam ze az tak.

lostka jesli ktoś jest zaradny to nie zarabia w Polsce 2500 tylko 7000 zl. Zresztą nie trzeba być szczegolnie zaradny , wystarczy poprostu być wykwaliwikowanym Ja wole swoje 5 000 zl w Polsce niż 1500 funtów w UK