Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam rady12345

Czy jesli wroce do Polski to....

Polecane posty

Gość szukam rady12345
Jestem specjalistka z fotogrametrii.. Pewnie niewiele Ci to mowi. to w Polsce mozna zarabiac 5000?? Kurcze,mile mnie zaskakujecie:) No a jesli nie musiala bym wynjamowac mieszkania??

jesli autorka pyta czy znajdzie prace za 1300 to wyksztalcenie ma duzo do tego! jesli np ma skonczone studia to moze znalezc nie za 1300 ale za wiecej:-)

Nie wiem jak w Polsce , ale w wawie wciąż zarabia się dwa , trzy razy więcej niż w innyc miastach. Poza tym zarabiając 5000 zarabiam najmniej z moich znajomych a żaden z nas nie jest super asem w swojej dziedzinie Moi Koledzy po informatyce zarabiaja około 7 - 8 tyś na rękę, mi się nie chciało uczyć więc zarabiam mniej

Gość szukam rady12345
Ide umyc glowe,wroce za jakies pol h:)

Gość lostka
Twierdzenie, ze jak ktos zarabia ponizej 7000zl, to znaczy, ze jest niezaradny to duze przgiecie. Realia w Polsce wygladaja troche inaczej niz za granica. Duzo zalezy tez od szczescia.

Gość lostka
Wiadomo, ze informatycy zarabiaja duzo, ale nie kazdy moze zostac informatykiem, bo nie kazdy sie tym po prostu interesuje.

zalezy w jakim miescie ys szukala;) u mnei byc raczej nei znalazla:( sama szukam:o

oczywiście lostka , że sa różne sytuacje życiowe. Jednym sie udaje innym nie. Mi się udało w porównani do wielu w Polsce ale w porównaniu do moich znajomych to wypadam już średnio. Mam kolezankę z mojego rocznika która jest na moim stanowisku ale pracuje w firmie farmaceutycznej. Zarabia 12 tyś netto + około 20 tyś premii półrpcznej. Ja ze swoimi 5 tyś moge się schować

ja nie znam chyba osoby ktora by zarabiala 5000tys, nie wiem moze to wynika z mojego wieku, wiekszosc z moich znajomych dopiero konczy studia, a Ci ktorzy skonczyli zarabiaja ok 2000tys

Gość o rany jegoooo
Czy Wy nie widzicie że ta dziewczyna nie ma bladego pojęcia o kosztach zycia w PL???? bladziutkiego!!!!!! tak, za 1300zł znajdziesz prace i przetrwasz mieszkając z dobrymi rodzicami którzy opłacą czynsz, rachunki uzupełnią lodówkę a Ty sobie będziesz zarabiać na ciuszki. Chcesz wiedzieć ile kosztuje jedzenie w pl? opłaty za media?

wroclawianka zupełnie cię rozumiem. Pół roku temu przyjeła się do nas nowa dziewczyna z Wrocławia i też wspominała ze przed 30 ciężko we wrocku zarobić więcej niż 2 tyś netto. Nie wiem ile zarabiała konkretnie we wrocku ale wiem ze u nas ma trochę wiecej skoro było ją stać na kupono nowego maiszkania oczywiście na kredyt :)

Gość szukam rady12345
Ok wrocilam. Setunia a w jakim miescie szukasz tej pracy? Ja wygralem zycie,a jaka osoba jestes ze nie mozesz dobrej pracy znalezc? Ja raczej taka energiczna i przedsiebiorcza osoba jestem,twardo stapajaca po ziemi,nie lubie bezczynnego siedzenia na d... O rany jegoo,dzieki za linka.Przydal sie.Chociaz w pozytywnym sensie,bo wlasciwie to te ceny jedzenia nie za bardzo mnie szokuja. Za mieszkanie nie musialabym placic(to dluga i zawila historia:))

Ja raczej taka energiczna i przedsiebiorcza osoba jestem,twardo stapajaca po ziemi,nie lubie bezczynnego siedzenia na d... to na pewno swietnie sie sprawdzisz jako pzedstawiciel OFE:classic_cool: \\ \\takich ofert i u mnie nie brakuje;) a ja szukam w dwoch miasach w woj lodzkim i jst totalna dolina;) co innego jeszcze by bylo gdybym mieszkala w ktoryms z tych miast to wtedy by brala prace jakakolwiek niezaleznie od godzn pracy

jesli jak piszesz- oplaty mieszkaniowe masz z glowy to mysle ze na poczatek 1300 byloby dla Ciebie w sam raz, pozniej zawsze mozesz znalezc cos lepszego

Gość szukam rady12345
To podbudowaliscie mnie troche. Zaczne wysylac CV na ogloszenia.Ciekawe czy w ogolole odpisza.

rozumiem ze jestes teraz za granica? zamierzasz szukac bedac tam, pracy w polsce? a jesli dostaniesz telefon z zaproszeniem na rozmowe? podasz w cv numer komorkowy na telefon z zagranicy? wydaje mi sie ze to nie najlepszy pomysl...

Gość szukam rady12345
no wlasnie,nad tym tez sie zastanawialam. Napisze w liscie motywacyjnym moze ze bede niedlugo w Polsce i ze juz zaczynam szukac czegos dla siebie.

"co Ty w ogole teraz obecnie w zyziu robisz?" nie nie robie :O "jaka osoba jestes ze nie mozesz dobrej pracy znalezc?" nieśmiałą, małomówną, nie umiejącą robić dobrego wrażenia/rozmawiać/nawiązywać znajomości, praktycznie bez doświadczenia, bez wizji tego co chce robić, nawet bez zainteresowań które można by w cv wpisać i inne takie

Gość szukam rady12345
Ja wlasnie przegladam oferty, szkoda ze nie jest napisane ile mozna zarobic na danym stanowisku. Szukam na praca.gazeta.pl

Gość sniegowa kulka
a skad wiecie na jakich stanowiskach szukac? Oczywiscie pytam osob, ktore nie maja wiekszego doswiadczenia lub sa swiezo po studiach....

Gość szukam rady12345
Ja jak bylam swiezo po szkole to szukalam pracy jakiejkolwiek:)tak jak teraz:P Ale teraz mam duzo doswiadczenia.Przegladaj ogloszenia,i jesli jakies Ciebie zainteresuje to wysylaj Cv. Pracodawcy czesto daja wyzsze wymagania niz wlasciwie potrzeba do wykonywania danego zawodu,ale jesli napisane jest ze trzeba znac jakis tam program to faktycznie trzeba go znac.

Gość szukam rady12345
No i znalazlm kilka interesujacych propozycji,ale boje sie ze przez to ze nie jestem dostepna na ZARAZ,to niestety nie bede nawet chcieli spojrzec na CV.