Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacurki

moja dziesięcioletnia córka

Polecane posty

Gość mamacurki

dziś przyszła ze szkoły,poszła do wc i mnie zawołała,pokazała mi majtki:upławy.Czy to normalne w tym wieku?Mam iść z nią do lekarza?Mieszkam w małej miejscowości,nie wiem,czy jest coś takiego jak ginekolog dziecięcy.Czy ktoś mi coś może poradzić?

Gość wwiikkttoorriiaa
Pewnie zlapala w szkole jakiegoś grzyba czy coś. Idź do ginekologa i tyle.

Ale po pierwsze jesteś pewna, że to upławy? Bo może to normalny śluz tylko większa ilość?

Gość kobiety ale po co wy sie
moze to byc jakas infekcja albo np uczulenie na proszek itd. Moze to byc grzybica pochwy no rozne rzeczy ja poszlabym do ginekologa on nie bedzie jej badal tylko zerknie i po sprawie pewnie przepisze globulki i jak to nie pomoze to dopiero pzoniej zrobi badania.

Gość politycznie poprawna
może to objaw przed @?

idź z nią do lekarza, ja miałam upławy jak miałam ze 12 lat, oczywiście u lekarzaq nie byłam, a teraz non stop mi coś dolega. Pierwszy raz poszłam w wielu 19 lat, a teraz nadżerka stany zapalne itd, Wiem że to jeszcze dziecko ale lepiej zapobiegać niż leczyć

Gość blada gienia
ja tez stawiam na piewszą @

Gość likto
tak,za moment dostanie pierwszy okres

Gość kobiety ale po co wy sie
aha i takie uplawy mogą byc tez eektem brania antybiotykow. Moze faktycznie okres sie zbliza. A corka chorowala ostatnio?

Gość likto
moja 12 letnia siostra tak miala praed okresem Mama tez sie martwila,a ona za niecaly miesiac dostala okres

Gość xyxx
siostra mojego Męża dostała pierwszą @ w wieku 9 lat!!!!

Gość likto
no chyba ze brala mocne antybiotyki

Gość wezcie nie siejcie paniki
To poprostu oznacza ze twoja corka w najblizszej przyszlosci dostanie okres! Nic jej nie jest! Ja dostalam jak mialam 11 lat a moja siostra 12 i jakos jestesmyt zdrowe! To nie żadna tragedia tylko oznaka tego że sie rozwija.

Gość mamacurki
dziękuję za wsparcie.Również pomyślałam,że może dostanie miesiączkę,ale zaniepokoiłam się,że ma dopiero10 lat.Nie,nie chorowała ostatnio,antybiotyków tez nie brała.Dziś pierwszy raz pojawiła jej się ta wydzielina,jej bezwonna

Gość mamacurki
rozmawiałam z nią,nie chce iść do ginekologa,może do pediatry z nią pójdę?

Gość nie martw sie na zapas
moja przyjaciolka dostala pierwszy okres w 3 klasie podstawowki, wiec rozumiesz, dzieci dorastaja szybciej w dzisiejszych czasach... jesli bezwonna ta wydzielina, to poczekaj, jak sie nic nie bedzie dzialo, to mozesz odpuscic narazie tego gina i wybierz sie z nia, jak juz dostanie @

Gość nie martw sie na zapas
mala sie krepuje i jak ja zaciagniesz na sile, to pozniej sie zrazi :O ale powiedz, ze jak dostanie @ to musicie odwiedzic gina koniecznie, bo wszystkie kobiety tak robia;)

Ginekolog wiadomo, że nie będzie jej badał i podejrzewam, że nie powinien też zerkać. Jest za mała na tego typu doświadczenia. Dobry ginekolog przeprowadzi szczegółowy wywiad w delikatny sposób i przepisze leki.

Gość lolka ta od bolka
moja siostra cioteczna dostała zaraz po komunii, to dopiero tragedia w tak mlodym wieku

Mi się wydaje tu jeszcze bardzo ważne czy coś odczuwa, np. jakieś swędzenie. Jeśli jest tego troche to pewnie przed okresem, bo jak dobrze kojarzę to zawsze najpierw jest taki objaw, a później okres. Pamietam, że jak ja miałam dostać to mnie tak uświadamiano.

Gość DROGA AUTORKO
JEZELI JA TA NIE SWEDZI TO SIE NIE MARTW PEWNIE RZECZYWISCIE ZBLIZA SIE OKRES . MOJA 10 LETNIA CORCIA MIALA STAN ZAPALNY WLASNIE W TYM MIEJSCU ,PRZEMYWALA TO RIVANOLEM I PRZESZLO - ALE JA TO MOCNO SWEDZIALAO .JESLI NIE SWEDZI TO ODCZEKAJ . JESLI DOSTANIE PIERWSZA MIESIACZKE NIE WIEM PO CO MA OD RAZU LECIEC DO LEKARZA ( KTORAS TAK DODRADZALA ) JA DOSTALAM OKRES MAJAC 14 LAT A DO GINA POSZLAM DOPIERO JAK MIALAM 20 . BDYBY COS MI WCZESNIEJ DOLEGALO NA PEWNO BYM SIE DO NIEGO UDALA . Z TEGO CO WIEM DZIEWICE NIE BADA SIE PRZEZ POCHWE.