Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza23zpolski

Czemu mnie to spotkalo?

Polecane posty

Gość auuuuuula
Ty masz klapki na oczach Przykazanie "nie porzadaj zony blizniego swego" cos Ci mowi???? Szukasz usprawiedliwienia na swoje zachowenie w PS. Badz nierzadnica wladcy owego haremu. Proponuje jeszcze kilka panienek zarazic ideologia i bedziesz najszczesliwsza na swiecie. W takim razie i jego zona musi byc bardzo wierzaca... Tylko Twoj facet chyba nie bardzo, bo co innego przysiegal przed Bogiem zeniac sie z nia. Ale racja PS mu pozwala. Tylko ksieza przed Bogiem kazali mu klamac, ze bedzie jej wierny... Farmazony takie opowiadasz, skad Ty sie w ogole urwalas? Mikolajowi z zaprzegu czy jak:P

Gość iza23zpolski
Moim zdaniem na kafeterii są przeważnie osoby niewierzące. Dlatego wyzywają, wykazują się nieznajomością PS. Albo typowe "mohery" dla których ważniejsze jest słowa księdza a nie nauka Jezusa z PS. To jest tragedia. Kiedys Gandhi powiedział JP II. Wasza nauka jest piekna ale wy jej nie przestrzegacie. W PS napisane jest ze do królestwa nie wejda Ci co wzywaja mojego imienia, tylko Ci co wierza we mnie i postepuja zgodnie z moja nauka. A to sie sprowadza do postawowych milosci Boga nad wszystko i człowieka jak siebie. Tego u was wogole nie widze. Dla wasz bożkiem jest KK, zapominacie o Bogu ojcu, uważacie Jezusa za Boga mimo, że sam Jezus powiedział, "Nie mów o mnie dobry bo dobry jest sam jeden BOG", nie przestrzegacie przykazań i powołujecie się na wiarę i autorytet KK, wrew nauce samego mistrza. TO JEST TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość iza23zpolski
nie porzadaj zony blizniego swego" cos Ci mowi???? Jestes debilka? Ja nie porządam żony mojego faceta, sama też nie jestem niczyją żoną. Jak to przykazanie ma się do mojej sytuacji? Ale WYJĄTKOWY ANALFABETYZM. Szkoda słów. Po prostu usiądź i zamiast emocjami zacznij się kierować logiką. Powiedz w czym nie mam racji, uzasadnij to bo na razie tylko negujesz i nie potrafisz obalić nauki PS. Poza tym, mówisz że wierzysz a obalasz nauke PS. Co za hipokryzja!

Gość auuuuuula
Debilka to Ty jestes. Mi zarzucasz, ze nie potrafie czytac PS a Ty potrafisz czytac ze ZROZUMIENIEM ??? Masz racje, zony nie mozna porzadac ale juz meza innej kobiety tak??? Uswiadomie Cie, mowa tu i o zonach i o mezach. Aby nie cudzolozyc, mowi Ci to cos?? Chyba nie bardzo. Analfabetyzm to brak umiejętności pisania i czytania. Wiec gdzie tu logika w Twej wypowiedzi???

iza23zpolski - nie odpowiedzialas.. skad wiesz ze twoj wspanialy mezczyzna zaakceptowalby to w druga strone.. tzn od strony zony.. czy wtedy wasza idylla dalej by trwala zgodnie z nauka PS ?

no nie moge, starałam się nie komentować Twojego zachowania Iza, ale rozśmieszyłaś mnie swoim brakiem rozumienia, czytać to może i umiesz, ale żeby zrozumieć to co Ci piszą inni to już nie !! błagam skończ już swoje wywody, bo jak już pisałam, i tak nie słuchasz naszych sugestii. Daj spokój . . .

Gość iza23zpolski
Waszą wiarę, stosunek do małżeństwa i drugiej osoby można podsumować zestawiając Słowa Jezusa z Nowego Testamentu z waszymi wypowiedziami: np. Mt, 46 Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? 47 I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? 48 Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski. ŁK 35 Wy natomiast miłujcie waszych nieprzyjaciół "nie wyobraze sobie ze mój facet ma drugą żonę, bo to nie jest normalne, i nie marzy o tym bo on też jest tego zdania co ja i nie ma zamiaru kolekcjonować kobiet. ze swoimi poglądami nadajesz się na zonę araba. dzisiaj ty, jutro dostęp do męża ma ma zośka, za 3 dni kryska. moja kolej będzie za tydzień. to się nazywa harem. żyj sobie jak chcesz, skoro ci tak dobrze. ja bym na to nie szła bo to chore." albo Mt 36 Będziesz miłował Pana Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem9. 38 To jest największe i pierwsze przykazanie. 39 Drugie podobne jest do niego: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego "mylisz pojęcia dziecinko. jezeli patrzymy na to z twojej strony to jeżeli odchodzisz to znaczy ze szanujesz instutycję małzeństwa. a jezeli zostajesz w tym durnym układzie to znaczy ze masz to w dupie, jestes egoistką rozwalasz ich małzeństo. nie da się na dłuższą skalę wytrzymac w takim układzie. miałabyś zamieszkać u nich?? ja na jej miejscu rozszaprałabym cię za sam fakt korzystania z mojej łazienki. najpier nadstawia tyłka mojemu mężowi a potem szczy do mojego kibla. musiałaby być nienormalna proponują taki układ i wytrzymując dłuzej niż miesiąć..." Co to pokazuje. A no to, że Wy nie postępujecie z zgonie z nauką PS. Mowicie, że wierzycie ale NIE WIERZYCIE bo nie postępujcie zgodnie z nauką. Wam się wydawało, że wiara i zbawienie przyjdzie samo za chodzenie do kościoła i powtarzanie formułem za księdzem. Ale o tym mówi sam Jezus Mt 33 Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój10 i niech Mnie naśladuje że to jest walka, itd.

Gość pieprzysz jak potłuczona
Tłumaczysz Wasz wybór brakiem egoizmu i dbaniem o szczęście innych, czyli partnera, a gdzie tu mowa o szczęściu Twojego dziecka ?! Ty sporowadzasz wszystko do Was dorosłych, Wam nie będzie przeszkadzać że dzielicie się jednym parterem a co na to dzieci ? Czy one mają prawo mieć normalną rodzinę i normalnego ojca ? Chcecie zamieszkac w jednym mieście...no super tylko powiedz mi jak wyobrażasz sobie np wywiadówki ? ojciec będzie kolejno chodził z którąś z Was ? Ten sam ojciec, inne dizecko, inna matka ?! Mówisz że brak nam wyobraźni bo nie uymiemy dzielić się swoim partnerem w łóżku i w życiu prywatnym ...a Ty w ogóle masz jakieś wyobrażenie jaką rodzinę i życie stwarzasz swojemu dziecku ? Lepiej by nie miało ojca i nigdy go nie poznało niżby miało się wychowywać w tak patologicznej sytuacji, bo to niestety jest patologia.

Gość iza23zpolski
do SOME ale zgodnie z nauka PS to co proponujesz jest zakazane tzn. zwiazek jednej kobiety w wieloma mezczyznami, poniewaz ona juz zona jest, troche logiki i watpliwosci sie rozwieja do spacja, wlasnie proponujesz sluchac ludzi, czyli mam postepowac jak inni bo tak robi wiekszosc? nawet jesli to jest niezgodne z wiara i nauka? A jakies argumenty? Nie zawsze wiekszosc ma racje - patrz Termopile.

Gość dlaczego zawsze
to jest najzwyklejsza patologia, albo beznajdziejna prowokacja. jesli to prawda to facet jest swietnym manipulantem. doskonale wiedzial jak owinac sobie wokol palca dwie naiwne baby. kim on niby takim waznym jest aby miec dwie kobiety bez zadnych konsekwencji? moim zdaniem dewiantem. sytuacja jaka opisujesz jest chora i prowadzi do rozdwojenia jazni. zaden normalny facet nie zgodzilby sie na cos takiego, co wiecej zadna szanujaca sie kobieta rowniez. jak zamierzacie taka sytacje wyjsnic dorastajacym dziecia? gdzie niby ich tata znika? czegos takiego nie da sie ukryc na dluzsza mete, chyba, ze bedziesz siedziec w domu caly czas i rozkladac tylko nogi. zadnych wyjsc i wyjazdow bo wszyscy sie dowiedza. dzieci tez musza wiedziec bo swiat jest maly i kiedys moga ze soba wyladowac w lozku. na dluzsza mete cos takiego nie ma racji bytu bez wzgledu na to czego nie bedziesz tu cytowac. dalas sie potraktowac jak przedmiot, jego zabawke, ktora nie jest warta aby miec wlasne zycie, tylko bedziesz czescia jego zachcianek. z tych wszystkich powodow i innych uwazam, ze jest to prowokacja, gdyz nikt zdrowy nie wszedlby w tak pataologiczna relacje i nie pozwolilby sie sprowadzic do roli etatowej kochanki. to, ze istnieja takie zwiazki to nie jest powod aby tworzyc kolejne bo normalne to nie jest. trzeba znac swoja wartosc, a nie glupiec na punkcie jakiegos chlopa.

Gość iza23zpolski
pieprzysz jak potłuczona rozumiem ze to jest problem, chodzenie na wywiadówki. A co jeśli masz kilkoro dzieci i musisz jednocześnie iśc do szkoły na kilka wywiadówek o tej samej porze. Wymyślasz jakieś absurdalne problemy nie doprzezwyciężenia. Na resztę odpowiem Ci tak, jeśli między ludźmi jest miłośc nie ma problemu żeby przyrodnie rodzeństwo utrzymywało między sobą kontakt a żony darzyły się szacunkiem. Jak to wygląda, obejrzyj sobie serial "3 na jednego na HBO". Ale jeśli kierujesz się egozimem, chęcią posiadania to nie umiesz sobie takiej sytuacji wyobrazić. I to jest całe moje podsumowanie. Mówicie o jakiś zasadach, miłości ale ja tego nie widzę. Widzę zazdrość, dominację, nieznajomość nauki PS u wierzących, negowanie logicznych argumentów. Uważam, że możecie postępować z godnie ze sobą, powołująć się na autorytet swojego życia ale nie na KK czy PS, którego nawet tresci nie znacie.

Gość iza23zpolski
Własnie tym się różnimy chyba od was, że nie zamierzamy niczego przed nikim ukrywać. Wy jesteście już tak przesiąknięte kławstwem, chęcią ukrywanie czegokolwiek, że nie potraficie sobie wyobrazić, że można o czymś szczerze i bez ogródek porozmawiać.

Gość dlaczego zawsze
zycie to nie serial, a przyrodnie rodzenstwo moze sie kochac i szanowac, ale nie w patologicznej sytuacji kiedy ich ojciec chce sypiac z ich matkami w tym samym czasie. co zrobisz kiedy do ukladu wjedzie klejna kobieta, a dla ciebie nie bedzia mial juz tyle czasu? mysle, ze bronisz tego ukladu tylko dlatego, ze wiesz, ze nie spotak cie juz nic wiecej. nie masz odwagi aby zawalczyc o normalne zycie dla siebie i dziecka, dlatego godzisz sie na cos takiego.

Gość dlaczego zawsze
tu nie chodzi o klamstwo tylko dobro dzieci. uwazasz, ze dzieci moga normalnie rozwijac sie i funkcjonowac w takim ukladzie? watpie. zapytaj ktoregokolwiek psychologa o taki uklad to poknie sie w czolo. tu nie chodzi o ciebie i twoja chcec posiadania tego faceta, ale o dzieci, ktore niefortunnie sporowadzacie na ten swiat, a pozniej karzecie im sie wychowywac w patologicznej sytuacji.

Iza tu nie chodzi o Twoje życie, ale życie Twojego dziecka !!!! Jak Ty to sobie wyobrażasz . . . Już lepiej by było jakbyście w osobnych miastach mieszkali, przynajmniej ludzie by nie gadali

no nie... to juz jest na 100% prowokacja.. najpierw wyglaszasz mowy o swoim altruizmie, a jak Ci sie argumenty koncza to cytujsz PS. Wiesz PS to ksiazka - zbior tekstow - i jakos ze czlowiek jest inteligentnym stworzenie mmoze je interpretowac na wiele sposobow. Ten o ktorym ty mowisz to juz zakrawa na islam - czyli inna religie. Tam mezczyzna moze miec do 4 zon. Nie moge pojac dlaczego Twoim zdaniem kobieta ma sie kierowac altruizmem a mezczyzna juz nie musi z zalozenia ?!?!?! (jako ze religia obfituje w dogmaty - ktorych tlumaczyc nie musi) Jezeli naprawde masz problem - a nie szukasz rozrywki wymyslajac historie to baaaardzo zycze Twojemu dziecku by przezylo podstawowke bez nerwicy spowodowanej brakiem tolerancji ze strony jego kolegow i nauczycieli. To tyle.

cyt:'chęcią ukrywanie czegokolwiek, że nie potraficie sobie wyobrazić, że można o czymś szczerze i bez ogródek porozmawiać." a chy on nie ukrywał przypadkiem przez 2 lata że miał żonę, coś mi się wydaje że jest przesiąknięty kłamstwem . . .

Gość dlaczego zawsze
on jest przesiakniety seksem i chetcia go posiadania, traktuje kobiety przedmiotowo, a one wrecz sie o to prosza zakladajad cla niego harem.

spacja - ale jego juz sie te zasady nie dotycza.. on moze wszystko:D

ja jestem w szoku, w ogóle zatyka mnie jak czytam ten topik. Nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż zdradzał mnie przez dwa lata, po czym ja jego kochance zaproponowalabym przeprowadzke do naszego miasta, pomoc materialna i wspolne wychowywanie dzieci

Gość dlaczego zawsze
jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. autorka wydaje sie byc zdesperowana, albo sie zgodzi, albo zostanie sama.

Tłumaczysz że jesteśmy egoistyczni i zakłamani. A niby jak zachowuje się Twój kochanek ? Nie wybiera żadnej z Was, niby czemu ? bo obie Was kocha czy po prostu robi to bo tak mu wygodnie. Jeszcze raz o egoiźmie: myślisz o sobie, Tobie ten układ nie przeszkadza, więc zakładasz że teoretycznie nie będzie również przeszkadzał Waszym dzieciom. O kim wtedy myślisz gdy to tłumaczysz ? o nich czy o sobie ? Twoje dziecko jeszcze się nie narodziło a Ty już wiesz lepiej co będzie czuło czy myślało.... Powiem tylko jedno, doskonale wiem jak to jest być postawionym w sytuacji którą trudno zaakceptować. Tak sie czują np adoptowane dzieci, którym rodzice by ich chronić nie mówią o adopcji i dowiadują się o tym dopiero w dorosłym życiu. Bo przecież rodzice wiedzieli lepiej co dla tych dzieci jest lepsze. Lepsza była niewiedza, zakłamanie. Ty tłumaczysz dokładnie tak samo: "ja nie mam problemu z tą sytuacją więc i dzieci jakoś to zniosą i uznają za normę" No chciałabym to widziec, czy również otoczenie uzna to za normę, ich koledzy ze szkoły, podwórka itp. Wg Ciebie tylko my wiemy co to egoizm, Tobie jest on obcy, niby tak, to o czym świadczy postawa Twojego kochanka i Twoja ? Nie ma w Tobie egoizmu to czemu zaburzasz życie czyjejś normalnej rodziny ? Czemu skazujesz swoje dziecko na jakąś patologię ? Na tym polega miłość ? W imię miłości do jakiegoś faceta stwarzasz piekło jego dzieciom i swojemu. To wg Ciebie jest miłość ? To jest taka miłość jak w patologicznej rodzinie gdzie kobieta tłumaczy miłością trwanie w związku z konkubentem mimo iż on krzywdzi jej dzieci. On jest z nim bo go kocha, nie ważne że ta jej miłość rani jej dzieci. Dla tej miłości jest gotowa je poświęcać. To nie jest miłość, to jest właśnie egoizm. I jeszcze jedno, piszesz że jesteś niezależna, stać Cię finansowo by utrzymać siebie i dziecko, masz swoją godność, tak przynajmniej twierdzisz....po co więc rozbijasz czyjąś rodzinę skoro nie potrzebujesz pomocy i wsparcia przy samotnym wychowywaniu dziecka ? No tak, potrzebujesz swojego kochanka bo go kochasz....

Gość dlaczego zawsze
spacja ja mysle, ze ona usprawiedliwi dla tego faceta najwieksza patologie. to jest tak samo jak maz bije albo molestuje dzieci. ludzie dobieraja sie w pary ( i trojkaty jak widac) tylko wtedy gdy do siebie pasuja. wibieraja takiego partnera, ktory na cos takiego bedzie sie godzil, wszystko dzieje sie podswiadomie, ale najwyrazniej dziala. kiedy kilka dni po takim szoku jaki doznala broni takiego ukladu. autorki mi nie zal, bo sama sie w to pcha, ale zal mi dzieci,ktore na to wszystko beda patrzyc tylko dlatego, ze jedna z mamus naogladala sie seriali :O

Myślę jednak że to prowokacja, bo autorka zaczeła zupełnie z innej nuty: biednej oszukanej zdradzonej kobietki w ciąży i raptem po kilku stronach przepoczwarzyła się w wyzwoloną feministkę która dla miłości swojego życia może tworzyć komunę - harem i co lepsze podstaw swojej decyzji upatruje w świętych księgach oczywiście zastanawiające jest że przez dwa lata nie wiedziała gdzie mieszka jej facet i nigdy nawet nie była w jego domu zastanawia różnież niewiedza żony i to jak natychmiast przystosowała się do sytuacji, w kórej ma dzielić się swoim mężem z jakąś obcą kobietą autorka żyje w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości skoro wg niej decyzja o nagłej przeprowadzce nie stanowi problemu dla żadnej ze stron.... ciekawa jestem czy teściostwo ww. pary jest równie otwarcie nastawione na ustalenia stron i chęć tworzenia tego szczęśliwego trójkąta

Gość dlaczego zawsze
zgadzam sie, ze prawdopodobnie jest to prowokacja, aczkolwiek nie wykluczam tez, ze autorka wcale taka swieta nie jest. w spoleczenstwie zyje bardzo duza liczba roznych dewiantow dla, ktorych podobne zachowania sa zupelnie normalne. nie dostraezgaja tego co inni. byc moze autorka do nich nalezy dlatego zadne argumenty nie przemawiaja. w koncu maz bijacy zone zawsze uwaza, ze jej sie to nalezy :O

Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy: skoro tamto małżeństwo z pewnością ma jakąś rodzinę to przecież nie będą żyć w zakłamaniu i nie będą się kryć z tym że ich rodzina się powiększyła ;-) autorka przecież mówiła że ona w przeciwieństwie do nas nie jest zakłamana, szkoda że jej facet nie wyznawał podobnych zasad i przez dwa lata ukrywał związek z kochanką i fakt że ma żonę jak widać faceta olśniło i odnalzał DROGĘ PRAWDY dopiero gdy kochanka zaciążyła ;-) aż żal że iza już nie odpowie na nasze argumenty

Gość dlaczego zawsze
byc moze ma zamiar wprowadzic sie do jego piwnicy. ostatnio to dosc popularne rozwiazanie :O

skoro żona może być ciocią dzieci swojego męża, to od jeszcze zaciązy swoją córkę i żona dodatkowo będzie babcią dziecka męza, bo niby czemu nie ??