Zlota RybciaP 0 Napisano Listopad 21, 2008 Jak to jest z tymi 3 dniami bezwzglednej nieplodnosci(3 dni po miesiaczce) Czym one roznia sie od dni nieplodnych??? Raz slysze ze 3 dni bezwzglednej nieplodnosci to dni gdzie mozna najszybciej zajsc w ciaze a raz ze w tych dniach to jest niemozliwe??(w sumie mi sie wydaje ze to 2 jest wlasciwe ale jednak nie mam tej ;pewnosci) Prosze o odpowiedz z Gory bardzo dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agawa1977 1 Napisano Listopad 21, 2008 nie ma czegoś takiego jak bezwzględna niepłodność dla mnie taka forma antykoncepcji to żadna antykoncepcja:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zlota RybciaP 0 Napisano Listopad 21, 2008 to nie chodzi o antykoncepcje pozniewaz ja zamierzam zajsc w ciaze takie pojecie pojawia sie bardzo czesto a nawet i w szkolach o tym ucza !! To mozesz mi wjasnic dlaczego w kalendarzyku dni plodnych wlasnie te 3 dni po okresie sa niezaznaczone??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
canberra 0 Napisano Listopad 21, 2008 zdefiniuj termin \"po miesiączce\" ???? co to znaczy? po krwawieniu? po zakończeniu plamienia? (czasem trwa to kilka dni) jak wyliczyć te \"3 dni\"? bzdura i tyle :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jajeczkownie Napisano Listopad 21, 2008 się liczy a ono jest zawsze 14 dni przed okresem. Jeżli masz krótki cylk i długą miesiączkę to w 3 pierwszych dniach cyklu możesz zajść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Listopad 21, 2008 nie jest tak, że to jest zawsze dokładnie 14 dni... waha się od 12 do 16 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SleepingSun 0 Napisano Listopad 21, 2008 do autorki najmniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest przed miesiączką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zajść w ciąże Napisano Listopad 21, 2008 mozna nawet w czasie okresu :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość veda Napisano Listopad 21, 2008 Nie pamietam, abym sie uczyła o jakis 3 dniach "bezpiecznych". Owulacja mniej więcej przypada na 12-16 dzien przed miesiączką. W zależności od długości cyklów - różnie to wyglada. Do zapłodnienia może dość tylko w czasie owulacji i kilkanascie godzin po, od jej rozpoczęcia. Biorąc pod uwagę, że plemniki w sluzie pochwy mogą żyć nawet do 72 godzin, to dni płodne przypadac mogą na 3 dni przed owulacją i 1 dzień po. Najbezbieczniej jest kilka dni przed okresem - ale to też nie reguła. Przykład książkowy: Cykl = 28 dni Owulacja - 12 - 16 dzień cyklu Dni płodne - ok. 10 - 17 dzień cyklu Albo: Cykl = 23 dni Owulacja - 7 - 11 dzień cyklu Dni płodne - ok. 5 - 12 dzień cyklu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach