Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Małgosia Samosia 24

ODPOWIEDZCIE- ANTYKONCEPCJA

Polecane posty

Witam późną porą. Do gina chodzę na kontrole od jakiegoś czasu, ale dopiero od niedawna spotykam sie z chłopakiem, z którym chciałabym, zacząć życie seksualne. Zdecydowaliśmy się więc na tabletki. Teraz poproszę lekarza o dobranie mi ich. Powiedzcie mi jednak: 1. Czy wszystkie tabletki sa na receptę? 2. Czy w takim razie będę musiała co miesiąc chodzić do lekarza po te recepty? 3. Jakie tabletki Wy stosujecie i jak się po nich czujecie?

1 tak 2 mnie wypisal odrazu 3 opakowania :D:D ale moj to taki włąsnie jest. nie wiem jak inni 3 yasminelle czy jak im tam i czuje sie swietnie. przez pierwszy miesiac mialam okres przez 21 dni podczas brania plus 7 dni po odstawieniu ale teraz już ok :)

mysle ze jak pojdziesz i powiesz o co chodzi to da ci odrazu wiecej. moj mnie zna już z 12 miesiecy wiec nie mam problemow z nim :)

1.Tak 2. Ja za pierwszym razem dostałam recepty na 6 opakowań 3. Biorę Yasmin i czuję się dobrze, ale mam PMS i przykre miesiączki

Ważne też jest to, aby przed wyborem lekarz wykonał u Ciebie próby wątrobowe. Na poczatku powinien przepisac Ci jedno-dwa opakowania, bo nie zawsze mogą byc dla Ciebie odpowiednie. Mnie po Cilest męczyły migreny, po pół roku przeszłam na Microgynon i parę lat było dobrze. Jesli chodzisz prywatnie, lekarz może wypisac Ci tabletek nawet na pół roku, ale to kwestia dogadania.

1 ) to oczywiste że antykoncepcja hormonalna jest wyłącznie na recepte 2 ) na pczatek lekarz przepisuje 2 opakowania i przy nasepnej wiycie pyta jak sie czujesz co i jak potem po 3 opakowania ( ale musi byc na rp dawkowanie ! zdaża sie ze gin moze wypisac 2 recepy po 3 opakowania lub 6 opakowan na jednej rp ale tylko w przypadku odpłatnosci 100% 3 ) ja biore yasmin ( brałam wiele innych hormonów i po wszytkich czułam sie swietnie :)