Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiamariamarysia

dostalam stypendium socjalne...i zle sie z tym czuje

Polecane posty

Gość nerwiczka
nie ma wyrzutow skoro cieszy sie ze jej rodzice kradna i nazywa to zaradnoscia haha

Gość marysiamariamarysia
to nie jest zlodziejstwo

Gość nerwiczka
a niby jak mozna nazwac to ze ktos zabiera komus coś co sie innemu nalezy??

Gość marysiamariamarysia
nie ma zadnego limitu rent ani stypendium trzeba sobie radzic :)

Gość a mi się wydaje
że nikomu nic złego nie zrobiła ani jej rodzice też więc nie ma o co robić awantury... jeżeli jej rodzice nie załatwiliby sobie renty to nie poprawiłoby to sytuacji kogokolwiek dbają o dziecko i nie jest to nic złego - tylko nie wiem czemu ją zostawili samą...

Gość marysiamariamarysia
sama chcialam zostac w pl :)

Gość kradniesz i śmiejesz sie
Wcale ona nie ma wyrzutów sumienia - bardzo oburzyła się na słowo: kradzież. kradnie i śmieje sie z tych, których okrada. u niej pojęcia moralności i uczciwości są juz bardzo pomieszane.

Gość nerwiczka
tak jasne skoro daja renty bogatym ktorzy daja w lape to gdzies musza te kase ukrucic i Ci biedni nie dostaja

Gość marysiamariamarysia
bo to nie jest kradziez :) nic nikomu nie zabieram

jej rodzice od małego nauczyli ją nieuczciwości i tyle.

Gość nerwiczka
zabierasz tym co sie nalezy, ciekawe jak bys podala swe dochody cvzybys dostala, jestes oszukstka bo masz kase i wyludzasz

Gość a mi się wydaje
a co powiecie o czasach PRLu??założę się że większośc z was albo waszych rodziców "kombinowała" aby polepszyć sobie sytuację... ja tego nie potępiam. I autorki też nie potępiam bo nikomu nie zabrała " z urzędu" jej się należało. Wiem że byli tacy którym dochody przekraczały granicę o kilka zł i przez to nie dostali stypendium ....ale nie dostali przez te dochody właśnie a nie przez autorkę

Gość To jesttt
Skoro to nie jest kradzież i nic nikomu nie zabierasz to po co zakładasz topic o tym jak źle ci z tego powodu? Gdybys faktycznie potrzebowała tego stypendium i zdobyła je w sposób uczciwy, założyłabyś topic o tym jak się cieszysz. Sama siebie oszukujesz.

Gość nerwiczka
autorka ma dochody ktore ukryla aby dostacx stypendium wiec to ogromna roznica miedzy naleznym a wyludzonym

Gość marysiamariamarysia
ale na wydrukach z urzedu skarbowego byla uzwgledniona tylko renta, wiec mi sie nalezy... rodzice nie rozliczja sie z urzeem skarbowym w pl, wiec nic nie bylo o tym, ze sa lekarzami i pracuja za grainca

i nie mów, że sami przyznali to stypendium - złożyła wniosek, papiery, podpisala. zabiegała o nie. swiadomie skłamała. pociesza mnie fakt, że to sie wyda, no chyba ż enigdy nie zaprosiu do sienbie żadnej koleżanki, z nikim nie będzie blisko. a jak odkryja, konsekwencje będa przykre.

Gość To jesttt
Najgorsze jest to, że złodzieje uważają się za uczciwych:o Widzę, że autorka założyła temat tylko po to, żeby usłyszeć, że nic złego nie robi. I udało się. Większość tu popiera tego typu praktyki.

Gość oxfordsgire mamusia
kradniesz i śmiejesz sie z czym wdlg Ciebie autorka sklamala skladajac podanie? uczelnia wymagala paierow z urzedu skarbowego w pl a nie z anglii tam gdzie pracuja wiec o co chodzi? z czym sklamala? jezli podpisywala papiery to tez prawde podpisala, bo jej rodzice w pl nic nie zarabiaja, a to czy i ile zarabiaja za granica to ich sprawa przeciez

Gość nerwiczka
bo jak widac zlodziei jest duzo w tym kraju............tyl pracujesz sory charujesz wpocie czola a inni poprostu oszukuja i kradna , za to maja wiele

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia moze formalnie spelnila wymogi a le po kija siegala po stypendium jak kasy ma w brud, a tym ktorym przekroczy smieszna zlotowke nic nie dostana!!!!!

Gość gugusio
No cóż : Wina leży po stronie prawa bo są takie durne przepisy . Ale swoją drogą wykorzystywać błędy ustawodawców też nieładnie. Ja bym leżącego nie kopał , a ty rób jak chcesz :) pzdr

zgadzam sie, to zwykle zlodziejstwo. Rozumiem, ze twoi rodzicie pracuja na czarno? bo inaczej renty by nie dostali. Mam nadzieje, ze ktos ich tam dorwie i odpowiedza za oszustwo. Jak pojda siedziec, to za to stypendium socjalne bedziesz im paczki do wiezienia wysylac

Gość oxfordsgire mamusia
nerwiczka pieniedzy nigdy nie jest za duzo kochana a jak daja trzeba brac! lepiej zbierac na konto bo nie wiadomo co sie w zyciu przydazy :)

Gość marysiamariamarysia
jestem domatorka i wole siedzeiec w domu, a przyjacoim mam a Ty zworze do nasladowania latalas po dyskotekach, brzuch sobie zrobilas, siedzisz z dizeckiem i narzekasz :D:D hahaha :D:D

Gość oxfordsgire mamusia
marysiamariamarysia skoro tak Ci źle z tym stypendium to podaj nam jak sie nazywasz i jaka to szkoła. zaraz zadzwonimy do szkoly i Ci ulzymy w cierpieniu i nie dostaniesz juz ani zlotówki skoro to dla ciebie taki problem

a co robia szanowni rodzice za granica? gary myja? w domach sprzataja? dzieci niancza?

Gość marysiamariamarysia
nie pracuja na czarno, sa w jakims systemie medycznym, nie znam sie na norweskich przepisach, w kazdym razie rozliczja sie z tamteym urzedem skarbowym z polskim nie, a rente zalatwili po znajomosci przed wyjazdem

Gość nerwiczka
oxfordsgire mamusia ale nie kosztem innych, tez zabralabys bedac zdrowa komus choremu??? to tak dla przykladu moz sytuacja bardzioej drastyczna ale jednak podobniez podobna:P

Gość oxfordsgire mamusia
LoLa Lu sa "lekarzami" podobno